OCCT Power testini başlatır başlatmaz ekran gitti

Ederson

80+
Reaksiyon skoru
27
OCCT Power testi yapmam lazımdı. Testi başlatır başlatmaz ekran gitti ve ekranda bozulmalar meydana geldi tıpkı eski bir televizyondaki sinyal yok görüntüsü gibi. Daha sonra takır tukur sesler gelmeye başladı ve hemen korkup bilgisayarı kapattım. Şimdi sorun PSU'da mı yoksa ekran kartında mı anlayamıyorum.

OCCT Power testi yapmam lazımdı. Testi başlatır başlatmaz ekran gitti ve ekranda bozulmalar meydana geldi tıpkı eski bir televizyondaki sinyal yok görüntüsü gibi. Daha sonra takır tukur sesler gelmeye başladı ve hemen korkup bilgisayarı kapattım. Şimdi sorun PSU'da mı yoksa ekran kartında mı anlayamıyorum.
yardım edecekler sistemini tahmin mi edecek?:unsure:

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
XFX AMD RX 6800 XT Merc
Fsp HydroGSM Lite Pro 750 W
ASUS Prime B660M-K D4
İntel i5 12400f
Bildiklerim bunlar. Dahası gerekiyorsa araştırıp söylerim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Agresif davranmaya gerek yok, sabahtan beri bunlarla uğraşıyorum yazmayı unutmuşum.

Sitem özelliklerini yazar mısın

XFX AMD RX 6800 XT Merc
ASUS Prime B660M-K D4
İntel i5 12400f
Hocam buyrun bildiklerim bunlar.

XFX AMD RX 6800 XT Merc
ASUS Prime B660M-K D4
İntel i5 12400f

Agresif davranmaya gerek yok, sabahtan beri bunlarla uğraşıyorum yazmayı unutmuşum.
psudan olacagını zannetmem,
hatta sisteminde sıkıntı olacagını da zannetmem, bios ayar ve amd vs ayarda bir durum olabilir.
intel işlemci bios ve amd software kullananlar anca yardımcı olabilir.
kendin denemek istersen bios default xmp acıksa kapalı yada tersi vs bakabilirsin.
benim sistem senin tam tersi...

agresif degil, yardım almak istiyorsan sistemi bilmeden yardım edemezler ki..

Occt ekran karti testini yap. O zaman sorun oluyor mu ona bak.

psudan olacagını zannetmem,
hatta sisteminde sıkıntı olacagını da zannetmem, bios ayar ve amd vs ayarda bir durum olabilir.
intel işlemci bios ve amd software kullananlar anca yardımcı olabilir.
kendin denemek istersen bios default xmp acıksa kapalı yada tersi vs bakabilirsin.
benim sistem senin tam tersi...
Hocam bilemiyorum testteyken sistemden takır tukur sesler gelmesi falan beni biraz şüphelendirdi. Zaten şu aralarda bir problemle uğraşıyorum: oyundayken siyah ekran geliyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda driver silinmiş oluyor, benim tekrar kurmam gerekiyor. Bence PSU veya GPU'da bir sorun var.

Occt ekran karti testini yap. O zaman sorun oluyor mu ona bak.
Takırtı seslerinden sonra bilgisayarı açmam doğru olur mu ki? İçimde korku var şahsen biraz.

XFX AMD RX 6800 XT Merc
ASUS Prime B660M-K D4
İntel i5 12400f

Hocam buyrun bildiklerim bunlar.
Tavsiyem ekran kartını ve anakarta bağlı tüm kabloları çıkarıp takmanız. Bir temassızlık olabilir

Hocam bilemiyorum testteyken sistemden takır tukur sesler gelmesi falan beni biraz şüphelendirdi. Zaten şu aralarda bir problemle uğraşıyorum: oyundayken siyah ekran geliyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda driver silinmiş oluyor, benim tekrar kurmam gerekiyor. Bence PSU veya GPU'da bir sorun var.

Takırtı seslerinden sonra bilgisayarı açmam doğru olur mu ki? İçimde korku var şahsen biraz.
Driver konusunda da sorun varsa ddu ile temizleyip bir eski sürümü yüklemeyi deneyin

Hocam peki bu takırtı sesleri neden veya nereden gelmiş olabilir?
Tam oturmayan bir pinden gelmiş olabilir, onun dışında psu veya ekran kartından gelseydi bu sürekli devam ederdi

Sesin neyden geldiğini anlayabildin mi? Fan bir şeye çarpıyor gibi mi ses geldi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,561
Üyeler
189,629
Son üye
syntaxdll
Geri