Neler Yeni

Odadaki Akım Yetersizliği

tayurak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Tayurak
Yakında zamanda bir klima aldım fakat kuruluma gelen usta odadaki elektriğin yetersiz olduğunu söyledi, elektrikten pek anlamam benim oda 25 amper destekliyor galiba klima tek başına 20 yiyormuş. Bazen mod geçişi yapınca evdeki şalter atıyor kendi kendine. Klima açıkken pc yi açamıyorum sadece telefon falan şarj edebiliyorum pc açınca yine şalter atıyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, yeni bir elektrik ünitesi falan mı alsam

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Selam. Usta odadaki elektriğin yetersiz dememiştir. Odanın bağlı olduğu sigortan yetersiz demiştir. Genellikle eve giriş kapısının sağında solunda sigorta kutusu olur onun içindeki odanın sigortasını değiştirmen lazım. Kaç btu klima aldın

tayurak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Tayurak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selam. Usta odadaki elektriğin yetersiz dememiştir. Odanın bağlı olduğu sigortan yetersiz demiştir. Genellikle eve giriş kapısının sağında solunda sigorta kutusu olur onun içindeki odanın sigortasını değiştirmen lazım. Kaç btu klima aldın
Isıtma 9000BTU Soğutma 7500BTU ben sadece soğutma için kullanıcam.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni 32Amper sigorta ile odanın sigortasının değişmesi gerekiyor.
Bunu yapabilmesi için tesisatın bu akımı çekecek güçte olması gerekir. yoksa kablo erir ve yangın çıkabilir.
Sigorta dağıtım kutusundan klima için ayrı kablo çekilip ayrı sigorta kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Bilmiyorum ama elektrikçi falan çağırsan daha iyi olmaz mı

tayurak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Tayurak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu yapabilmesi için tesisatın bu akımı çekecek güçte olması gerekir. yoksa kablo erir ve yangın çıkabilir.
Sigorta dağıtım kutusundan klima için ayrı kablo çekilip ayrı sigorta kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
Klima kurulumunu zaten yaptık, klimanın hemen altına ayrı bir sigorta anahtarı taktı adam, klima çalışıyor fakat bazen kapatıp yarım saat sonra tekrar açınca odanın bağlı olduğu şalter atıyor. Asıl sorun klima açıkken bilgisayarı açamamam, çift monitör bir de televizyon bağlı

Son düzenleme:

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ayhan Kaan
Klima kurulumunu zaten yaptık, klimanın hemen altına ayrı bir sigorta anahtarı taktı adam, klima çalışıyor fakat bazen kapatıp yarım saat sonra tekrar açınca odanın bağlı olduğu şalter atıyor. Asıl sorun klima açıkken bilgisayarı açamamam, çift monitör bir de televizyon bağlı
kardeş elektrikçi gitmiş odanın sigortasından elektirik alıp klimaya sigorta takmış. Çağır bir elektrikçi yeni hat çeksin sigorta kutusuna. ana enerji kablosuna bağlasın sigortayı. Şimdi bunu diyince usta uğraşmak istemeyecek diyecekki ben odanın sigortasını değiştireyim sorun çözülür. evet sorun çözülür. zaten fazla yük binen aletler de kullanmıyorsun. Sorun olmayacaktır. odanın sigortasının değişmesinde 32 A taksın gidip 64A fln takmasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,901
Üyeler
168,050
Son üye
Amon-Ra
Top Bottom