Oem sistem aldım açılmıyor.

Wedsyz

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar yakın zamanda İtopyadan oem sistem aldım hazır bi şekilde geldi aynı şekilde itopyadan bide sıvı soğutucu almıştım anakart lga1851. Lga1851’e uyacak şekilde braketi ayarlayıp yapışkanı açıp taktım yükseltme vidaları vs hepsini taktım bu süreçte bazen yükseltme vidasının üstüne koyduğum vidanın biri zor oturdu vs,vs en son bilgisayarı açmaya çalıştım bi anda ışık yandı ve söndü bugün bilgisayarcıya götürüp gösterdim bi sıkıntı gözükmüyor dedi mecburen bende servise yollıycam. Pc’nin sorunu güç tuşuna bastığımda ışık yanıp fan bi kere çalışıp hemen tekrar kapanıyor sistem kendini korumaya alıyor aynı şekilde bilgisayarcıda yaşadı ama pc yeni olduğu için fazla ellemedi servise yollayın dedi.

Merhaba, soğutucunun montajı sırasında kullandığın vidalar anakartın devre elemanlarına değiyorsa yada vidalar kartın altından kasaya değiyorsa kısa devre olabilir.

Merhaba, soğutucunun montajı sırasında kullandığın vidalar anakartın devre elemanlarına değiyorsa yada vidalar kartın altından kasaya değiyorsa kısa devre olabilir.
Kısa devre olduysa hasar almıştır o maliyeti yüksek olabilir kısa devre olduysa dediğin gibi

Önce uzay montaj çalıştırmayı dene hala aynıysa soğutucuyu montajlamadan güç vermeyi dene mümkünse bileşen değiştire değiştire dene ya da hiç uğraşma servis çözsün

montaj hatası olabilir ama üretim hatası olacağını pek düşünmüyorum.kısa devre dediğin şeyin ucu açık. iletken her şey kısa devreye neden olabilir
arkadaşın dediği gibi bir uzay montaj deneyebilirsen.ayrıca kendinden eminsen işlemciyi bi çıkarıp pin kontrolü yaparmısın
en kötü servis yolu gözükebilir.

Kısa devre olduysa hasar almıştır o maliyeti yüksek olabilir kısa devre olduysa dediğin gibi

montaj hatası olabilir ama üretim hatası olacağını pek düşünmüyorum.kısa devre dediğin şeyin ucu açık. iletken her şey kısa devreye neden olabilir
arkadaşın dediği gibi bir uzay montaj deneyebilirsen.ayrıca kendinden eminsen işlemciyi bi çıkarıp pin kontrolü yaparmısın
en kötü servis yolu gözükebilir.
Bilgisayarcı çıkarıp baktı hepsini bios pilini vs ama bişey gözükmüyor dedi işlemciyide inceledi bişey göremeyince servise yollayın dedi bende braketten bi kısa devre vs olabilirmi diye sorunca bişey görünmüyor zaten yanlış takılsa girmez vs va dedi anlamadım gitti insanın tüm morali alt üst oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucuyu çıkarttın sadece arkadaki braket kalıcak şekilde açmaya çalışınca yine açılmadı malesef sistem açılır gibi olup saniyelik kapanıyor

Bilgisayarcı çıkarıp baktı hepsini bios pilini vs ama bişey gözükmüyor dedi işlemciyide inceledi bişey göremeyince servise yollayın dedi bende braketten bi kısa devre vs olabilirmi diye sorunca bişey görünmüyor zaten yanlış takılsa girmez vs va dedi anlamadım gitti insanın tüm morali alt üst oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucuyu çıkarttın sadece arkadaki braket kalıcak şekilde açmaya çalışınca yine açılmadı malesef sistem açılır gibi olup saniyelik kapanıyor
İtopyaya ulaş

Kısa devre veya soğutucu baskısı yüzünden diye düşünüyorum. Sistem kendini korumaya alıyor olabilir.
Garantisi olan yeni sistemi kurcalamani önermiyorum. Garantiye yolla gereken yapılsın. Çok kurcalarsan kullanıcı hatası diyebilirler.

Kısa devre veya soğutucu baskısı yüzünden diye düşünüyorum. Sistem kendini korumaya alıyor olabilir.
Garantisi olan yeni sistemi kurcalamani önermiyorum. Garantiye yolla gereken yapılsın. Çok kurcalarsan kullanıcı hatası diyebilirler.
Aynen hocam sağolun inşallah diğer parçalar patlamamıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,558
Üyeler
191,879
Son üye
Vinsmoke.Sanji
Geri