Öğrenci işi laptop 6-7k

H.Sozer

80+
Reaksiyon skoru
36
Bütçe
7000
Herkese iyi akşamlar dilerim. Üniversite için laptop araştırıyorum. Burdan doğru pc'yi bulacağıma inanıyorum
Çok oyun oynanmayacak
Tasarımı şık olan
Şarzı kısa sürede bitmeyen bir laptop araştırıyorum.
Asus markasını seviyorum asus tercihimdir ama farklı önerilerinizi bekliyorum.
Bütçem dediğim gibi 6-7 k
Hayırlı aksamlar.

Herkese iyi akşamlar dilerim. Üniversite için laptop araştırıyorum. Burdan doğru pc'yi bulacağıma inanıyorum
Çok oyun oynanmayacak
Tasarımı şık olan
Hayırlı aksamlar.
Huawei Matebook serisine bak. Genel olarak iyi cihazları var dediğin kullanım İçin.

Benim en sevdiğim modeli bu ama bütçeyi aşıyor. Bunu alamazsan daha ucuz modellere de bakabilirsiniz:

Huawei Matebook serisine bak. Genel olarak iyi cihazları var dediğin kullanım İçin.

Benim en sevdiğim modeli bu ama bütçeyi aşıyor. Bunu alamazsan daha ucuz modellere de bakabilirsiniz:
Bütçeyi biraz aşıp bu modeli önerir misiniz. Sanırım bu 15'ler yeni çıkmış oluyor. Bunun işlemcisi de 2020 nin ikinci çeyreğinde çıkmış. Ve attığınızın bir büyüğü sanırım. Sizce nasıl ? Bu farka değer mi ?
14 eski 15 ise yeni nesil olduğundan bunu soyluyorum

Bütçeyi biraz aşıp bu modeli önerir misiniz. Sanırım bu 15'ler yeni çıkmış oluyor. Bunun işlemcisi de 2020 nin ikinci çeyreğinde çıkmış. Ve attığınızın bir büyüğü sanırım. Sizce nasıl ? Bu farka değer mi ?
14 eski 15 ise yeni nesil olduğundan bunu soyluyorum
14, 15 yazan şey sadece ekran boyutu, nesili değil. Attığım model güncel bir model.

Büyük ekran lazımsa 16 modelleri de iyidir. Ama kolay taşınabilirlik, kaliteli ekran falan olarak 14 modeli daha iyi.

15 modelleri genelde daha zayıf oluyor güç olarak ama ucuz da oluyorlar. Onlar da alınabilir.

(Link atmamışsınız bu arada, genel konuştum 😀)

14, 15 yazan şey sadece ekran boyutu, nesili değil. Attığım model güncel bir model.

Büyük ekran lazımsa 16 modelleri de iyidir. Ama kolay taşınabilirlik, kaliteli ekran falan olarak 14 modeli daha iyi.

15 modelleri genelde daha zayıf oluyor güç olarak ama ucuz da oluyorlar. Onlar da alınabilir.

(Link atmamışsınız bu arada, genel konuştum 😀)
Sanırım bu ilk attığınız linki beğendim. İşlemcisi de 2020 ikinci çeyreginde cıkmış gayet güncel model dediğiniz gibi.
Peki huawei laptopumda bir problem çıkar vs bu gibi bir durumlarda servis ağı iyi mi bu markanın bilginiz var mı ? :)

Sanırım bu ilk attığınız linki beğendim. İşlemcisi de 2020 ikinci çeyreginde cıkmış gayet güncel model dediğiniz gibi.
Peki huawei laptopumda bir problem çıkar vs bu gibi bir durumlarda servis ağı iyi mi bu markanın bilginiz var mı ? :)
İyi diye biliyorum. Ama başka kişilerin de fikrini almak lazım 😀

Çok oyun oynanmayacak
Tasarımı şık olan
Hayırlı aksamlar.
çok güzel cihaz hocam ben olsam çoktan almıştım bile. Gerek tasarımı olsun gerek ekranı olsun gerek işlemcisi olsun.
Bir arkadaşın yorumu;

Ekran: 2.5k ekranın kalitesini tartışmaya gerek yok zaten biliyorsunuzdur. Ekrana her baktığımda mest oluyorum desem yeridir. Full Hd yerine 2.5k tercih ettiğime bu kadar sevineceğimi düşünmezdim. Tek eksi yanı 60hz olması diyebilirim. Ben 120hz sanıyordum ama 60hz imiş cihaz. Bunun dışında ekran olarak mükemmel bir cihaz.

Batarya: Laptopta 4 hücreli 75wh batarya var. Şöyle diyeyim windows kurulumu yaparken şarjda idi. 100 şarjdan kurulum bittikten sonra çektim. 2 gündür de orta ayarlarda kullanıyorum ve şu an 55 şarj daha var. Günlük kullanımlarda 10 saat üstünü görür diye düşünüyorum.

İşlemci: İşlemci amd 5600h. Bu fiyata alınabilecek en iyi işlemci. intel 11400hla eşit, ryzen 4800hdan daha üstün bir işlemci. Bu seviyedeki diğer laptoplara bakarsanız zaten aradaki fiyat farkını da fark edersiniz.

Tasarım: Full metal tasarım olan cihaz aşırı premium hissettiriyor. Tuş takımı her tuşa bastığımda kalitesini hissettiriyor. Ekran çerçeveleri oldukça ince tutulmuş ve sadece ekranı görüyorsunuz. Huawei gibi kamerayı gömmek yerine ekranın üstüne yerleştirmişler ve buraya Ir camera yerleştirmişler. Windows kurarken yüzümü tanıttım ve hiç şifre girmeden yüzümü tanıtıp açabiliyorum cihazı.

Özellikler: Bu laptoptan önce Huawei düşünüyordum ama 8gb lehimli ram beni çok düşündürdü. Bu cihazda 16gb ram var ve ileride gereksiz takılmalar yaşamayacağım. Paketleme: Cihazı hepsijet üzerinden aldım. Hepsiburada kutusunun içinde kendi kutusu ile korumalı şekilde geldi. Ayrıca gece 23te verdiğim sipariş sabah 10.50de elimdeydi. Bu yönden de hepsijeti takdir etmek lazım.

Ses: Cihazdaki hoparlörler cihazın alt kısmına konumlandırılmış ama yer olarak cihazı dizüstü kullandığınızda kapanmıyorlar. Bu yönden artı. Ayrıca ses seviyeleri de oldukça yeterli geldi bana. Kalite olarak pek anlamadığım için bir şey diyemem ama bana güzel geldi.

Son olarak muadili olan Huawei d16dan 2.5k ekran ve daha iyi işlemci olarak üstün bir cihaz. Ayrıca lenovo gerçekten işi çözmüş diyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,205
Üyeler
188,900
Son üye
Carry
Geri