Neler Yeni

Öğrenci yurduna pc'mi götürebilir miyim ?

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,803
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Dediğim KYK için geçerli, özel yurtsa bilemem. Arkadaşlarım da son sene kullandı yakalanmadılar mesela :D Yakalanmazsa kullanır ama yakalanırsa cezası var hocam.

Bir hocamız vardı. Kopya serbest ama yakalanırsanız canınızı yakarım derdi. Onun gibi düşün :)

Yasak hocam ben nereden bileyim :) Kredi Yurtlar Kurumu'na sorun siz en iyisi bunu.
Bencede priz yasağı çok saçma 100lerce öğrenci var yurtta fakat 100lerce priz yok çok saçmaymis
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar ben bu sene yks ye girdim istediğim sonuçları elde edemedim lakin yinede puanım yetiyor. Okumak istediğim bölüm şehrimde olmadığı için. 2 seçeneğim var ya gelirse Akdeniz Üniversitesine gideceğim. En kötü ihtimal Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine giderim inşallah. Lakin bir problemim var problem denilmez de. Öğrenci yurtlarında her bir öğrenciye ayrı bir oda mı veriliyor ben hiç bir fikrim yok veya burslu olana mı öğrenci evi veriliyor bu konuda bilgi sahibi olan abilerim yazabilir mi rica etsem. Ben kendi sistemi mi (PC'mi) götürebilir miyim öğrenci yurduna ?
Böyle kasalarla rahat tasirisn

Kendi pcni goturebilirsin
fakat odada Teksen rahat olabilir (bı de yurtlarin insiyatifine kalmış bilgisayara izin )
Gittiğim yatili Kuran Yurdunda Serbestti Laptop

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,803
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Aslında bir açıdan saçma ama güvenlik açısından değil. Bu kuralı muhtemelen elektrik kaynaklı yangın veya kesinti gibi şeyleri önlemek için koymuşlardır diye tahmin ediyorum. O kadar insan yaşıyor sonuçta o yurtta hepsinin bir tesisata yüklenmesi Allah korusun ölümlere bile yol açabilir.

Bir de bu açıdan bakmak lazım :) Siz bir de askeriyeyi görün sonra tekrar konuşuruz :D
Haklısın öyle olsa trafolar dayanmaz.ilk dakikada çöker 😀
Şu coronadan sonra yurtlarda degişime gidecektir iç içe olmaz en azından

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,558
İsim
Samet Kaya
Dediğim KYK için geçerli, özel yurtsa bilemem. Arkadaşlarım da son sene kullandı yakalanmadılar mesela :D Yakalanmazsa kullanır ama yakalanırsa cezası var hocam.

Bir hocamız vardı. Kopya serbest ama yakalanırsanız canınızı yakarım derdi. Onun gibi düşün :)
Reis ablamın da KYK valla

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,558
İsim
Samet Kaya
Bilemedim hocam gördüğüm büyük KYK'larda Kettle yasaktı. Dikkat etsin yakalanmasınlar :)
Reis diyorki yasak diyolar ama hocalar da kullanıyor bide orda sulu sütlaç yapmaya başlayınca yurdun kantini bıraktı

bythmn

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
Tecrübelerime dayanarak biraz yazıyım.KYK ise tek çare laptop.Normal PC veya ITX sistemi kesinlikle unut.Ama ilk günden götürmeni tavsiye etmem.Çünkü oda arkadaşlarını kendin seçemiyorsun ya da hemen öyle istediğin odaya geçemiyorsun.Odadan odaya ve kişi sayısına göre değişen şeyler şimdi burada biri güvenilir der biri güvenilmez.Yorumlara takılı kalma.Git,gör ondan sonra hangisi mantıklıysa ona göre davran.Bizim yurtta misal koridorlarda güvenlik kamerası yoktu.Ayrıyeten kapıların kilidi de olmaz.Sen yokken biri odana girebilir ki çok denk geldim..Ben bir asma kilitle her gün odadan çıkarken bazanın altına kilitliyordum laptobu.Dolapların da kilidi var fakat patlatma olasılıkları daha yüksek.Ben 2 sene kadar kaldım daha sonra eve çıktım.3lü priz olayı da yurttan yurda değişir bizde serbestti yasaklı olanı da hiç görmedim.Bu tür ürünler kettle vs. yangın olayları olduğu için yasaktır.Öğrenciler genelde çok ucuzluk kettle aldığı için sigortayı attırabiliyor ya da ürünü patlatabiliyor.Çok lazım olursa orta düzey bir şey alırsın çaktırmadan halledersin içeceğini.Ama kaptırma riski olduğu için çok pahalı bir şey almanı tavsiye etmem.Paran çöpe gitmesin.

TheFaLcoN

80+ Bronze
PC olayı sıkıntı laptop al geç
@VitoScaletta
Laptop ile istediğim işleri ayrıca istediğim oyunları rahat oynayamayacağım ama çok kararsız kaldım bakalım.

Tecrübelerime dayanarak biraz yazıyım.KYK ise tek çare laptop.Normal PC veya ITX sistemi kesinlikle unut.Ama ilk günden götürmeni tavsiye etmem.Çünkü oda arkadaşlarını kendin seçemiyorsun ya da hemen öyle istediğin odaya geçemiyorsun.Odadan odaya ve kişi sayısına göre değişen şeyler şimdi burada biri güvenilir der biri güvenilmez.Yorumlara takılı kalma.Git,gör ondan sonra hangisi mantıklıysa ona göre davran.Bizim yurtta misal koridorlarda güvenlik kamerası yoktu.Ayrıyeten kapıların kilidi de olmaz.Sen yokken biri odana girebilir ki çok denk geldim..Ben bir asma kilitle her gün odadan çıkarken bazanın altına kilitliyordum laptobu.Dolapların da kilidi var fakat patlatma olasılıkları daha yüksek.Ben 2 sene kadar kaldım daha sonra eve çıktım.3lü priz olayı da yurttan yurda değişir bizde serbestti yasaklı olanı da hiç görmedim.Bu tür ürünler kettle vs. yangın olayları olduğu için yasaktır.Öğrenciler genelde çok ucuzluk kettle aldığı için sigortayı attırabiliyor ya da ürünü patlatabiliyor.Çok lazım olursa orta düzey bir şey alırsın çaktırmadan halledersin içeceğini.Ama kaptırma riski olduğu için çok pahalı bir şey almanı tavsiye etmem.Paran çöpe gitmesin.
Eline sağlık üstadım aynen bir yerleşeyim bakalım 1 2 yıl kaldıktan sonra bende ayrı bir eve belki çıkabilirim. Kiraya çıktınız galiba ne kadar veriyordunuz aylık hocam? Bu arada teşekkür ederim tekrardan.

Masaüstü bilgisayarda sorun yaşarsın. Eğer KYK'da kalacaksan üçlü priz kullanımına izin yok. Ayrıca hırsızlık gibi olaylar da cabası. Özelde kalacaksan kalacağın yurda bağlı olarak değişecektir.

Laptop'da da yine hırsızlık gibi olaylarda sorun yaşama ihtimalin var. Yüzlerce kişi ile aynı binada kalacaksın nihayetinde. Bir kaç arkadaşımın telefonu, cüzdanı, traş makinesi gibi kişisel eşyaları sık sık çalınırdı.
Tek korkum zaten hırsızlık olayı.

bythmn

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
Laptop ile istediğim işleri ayrıca istediğim oyunları rahat oynayamayacağım ama çok kararsız kaldım bakalım.

Eline sağlık üstadım aynen bir yerleşeyim bakalım 1 2 yıl kaldıktan sonra bende ayrı bir eve belki çıkabilirim. Kiraya çıktınız galiba ne kadar veriyordunuz aylık hocam? Bu arada teşekkür ederim tekrardan.

Tek korkum zaten hırsızlık olayı.
Kiralar şehirden şehire değişiyor bildiğiniz üzere.Bizimki 900 TL idi.4 kişiydik.Ben teşekkür ederim umarım üniversite hayatın gönlünce olur.

TheFaLcoN

80+ Bronze
Kiralar şehirden şehire değişiyor bildiğiniz üzere.Bizimki 900 TL idi.4 kişiydik.Ben teşekkür ederim umarım üniversite hayatın gönlünce olur.
Hocam muhtemel puanım aşağı yukarı belli ve istişare ettiğim kişilere dayanarakta rahat gidebileceğim gibi inşallah. Lakin 2 seçenek var birisi puanımın azıcık üstünde olan Akdeniz Üniversitesi(Antalya). Biriside büyük ihtimal direk gelebilecek Konya - Necmettin Erbakan Üniversitesi. Bunlardan ikisi olabilir ilk tercihimi Akdeniz üniversitesi yazıcağım çıkmasınıda çok istiyorum Akdeniz Üniversitesi olursa benim için güzel olucak. Bakalım hakkımızda Hayırlısı İnşallah.
Teşekkürler bu arada hocam.

Top Bottom