Neler Yeni

Öğrenciyim Bilgisayarcıya para kaptırmak istemiyorum

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun Ycl
Hiç BIOS tan RAM ayarlarını expo yada xmp yapmış mıydın? Eğer öyleyse ve RAM 2 slot ise tekini çıkarıp dener misin? Bazen bundan dolayı da yapabiliyor

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Güncel driverlari kurduğuna emin misin güncel olanlarda wattman hatası vermiyordu kolay kolay
son gelen güncelleme ile wattman başladı ardından sürüm 23.11.1'e kadar denedim çözüm olmadı driver değiştirmek her seferinde bu arada ddu ile sildim.

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Hiç BIOS tan RAM ayarlarını expo yada xmp yapmış mıydın? Eğer öyleyse ve RAM 2 slot ise tekini çıkarıp dener misin? Bazen bundan dolayı da yapabiliyor
ram ayarını sadece mhz olarak değiştirmiştim diye hatırlıyorum 2400den 3200'e auto diye ayar hatırlıyorum nedense onun dışında hiç ellemedim bios'u
Mesaj otomatik birleştirildi:

6750xt lerde nedense çok duydum bu problemi. Biraz şans işi bir durum gibi.
açıkçası 2 yıldır bir sorun yoktu fakat ben de öğrenci olduğum için pek bakım yaptıramadım termal macun değiştirmek gibi örnek veriyorum bilmiyorum bundan kaynaklanır mı

ruaF1912

80+ Bronze
Wattman alıyordun yani bu sistem de ? Wattman genellikle, 12V kanalından yeteri kadar güç vermeyen güç kaynağı, 2 farklı modül ram kullanılması ve farklı geçikme değerlerine sahip olması gibi sorunlardan baş gösterebiliyordu, RDNA2 mimarisi ile minimum'a inse de hala wattman alınıyor demekki, deneme yanılma yöntemi ile sorunun kaynağını bulabilirsin, ramleri çıkarıp bir silgi ile silin, aynı şekilde ekran kartının bakır kısımlarını silgi ile silin, Bios pilini kontrol edin, komik gibi gelebilir ama pil de bile sıkıntı olabilir, sisteme başka HDD/SSD takıp öyle görüntü almayı çalışın, Yani deneme, yanılma yoluna gitmelisin.

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun Ycl
Muhtemelen RAM frekansı yüzünden. Default ayarına çekip denemen lazım. Bazen psu yetersizliğinden yüzünden eksik voltajda sapitiyor wattman.

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Wattman alıyordun yani bu sistem de ? Wattman genellikle, 12V kanalından yeteri kadar güç vermeyen güç kaynağı, 2 farklı modül ram kullanılması ve farklı geçikme değerlerine sahip olması gibi sorunlardan baş gösterebiliyordu, RDNA2 mimarisi ile minimum'a inse de hala wattman alınıyor demekki, deneme yanılma yöntemi ile sorunun kaynağını bulabilirsin, ramleri çıkarıp bir silgi ile silin, aynı şekilde ekran kartının bakır kısımlarını silgi ile silin, Bios pilini kontrol edin, komik gibi gelebilir ama pil de bile sıkıntı olabilir, sisteme başka HDD/SSD takıp öyle görüntü almayı çalışın, Yani deneme, yanılma yoluna gitmelisin.
ben de şaşırmıştım amd'nin kendi destek bölümünden yabancılardan okuyunca 7000 serisinde 6000 serisine nazaran daha fazla oluyormuş bu arada verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim deneyeceğim

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun Ycl
Yapabilirsen CMOS reset at anakarta.

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Muhtemelen RAM frekansı yüzünden. Default ayarına çekip denemen lazım. Bazen psu yetersizliğinden yüzünden eksik voltajda sapitiyor wattman.
bios'u sıfırlamak için açıkçası bios pil'ini çıkarttım ama onu çıkarttıktan sonra zaten görüntü tamamen gitti denilebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapabilirsen CMOS reset at anakarta.
nasıl yapacağım pek bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim bir de verdiğiniz tüm bilgiler için size de teşekkür ederim

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Tayfun Ycl
bios'u sıfırlamak için açıkçası bios pil'ini çıkarttım ama onu çıkarttıktan sonra zaten görüntü tamamen gitti denilebilir
Olsun. Bence yine de dene daha sağlıklı sıfırlama yaparsın. Tabi karar senin. Anakartta yazar clr cmos, rst cmos gibi. O jumperla yapabilirsin.

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
Olsun. Bence yine de dene daha sağlıklı sıfırlama yaparsın. Tabi karar senin. Anakartta yazar clr cmos, rst cmos gibi. O jumperla yapabilirsin.
peki bu pil'i çıkartmamdan dolayı ekran gelmiyor olabilir mi çünkü önceden ekran gidiyordu kapatınca açılıyordu ben kapandıktan sonra forum da gördüğümü denedim pil'i çıkartıp takmayı bir de anakartta clrt yazan 2 pin var bu mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,275
Üyeler
169,555
Son üye
Middd
Top Bottom