Neler Yeni

Öğrenciyim Bilgisayarcıya para kaptırmak istemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
kamil ergeç
düzelmediyse bir yöntem daha var

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Hasan
bilgisayar donanımı nasıl takılır çıkarılır önce onu doğru düzgün yaptığından emin ol kardeşim. bilmiyorsan öğren.
onboard görüntü alamazsın o işlemci ile, bunu denemiş olman bile oldukça kısıtlı bilgin olduğunu gösteriyor.
bu sebeple bilmediğin ve bildiğini zannettiğin şeyleri gözden geçirmeni ve araştırmanı istedim.
anakart pilini sökerken çıplak elle anakarta temas ettiysen bilgisayarın açılmayabilir.
bilgisayarının tüm elektrik bağlantılarını ramlerini ve o pili sök dikkatli bir biçimde. bir kaç saat hatta 1 gün bekle.
ana sorunun anlattıklarına göre psu arızası.
öğrenciysen amazon üzerinden bir en az 500w bir psu satın al.
sonra bu psu, tek bir rami takarak pcyi çalıştır pili takmana gerek yok şimdilik.
görüntü gelirse pilini ve olası diğer ram ya da ramleri takarsın.
her şey yolunda giderse tamir ettin pcni hayırlı olsun.
gitmezse gelişmeleri buradan detaylı yaz yine yardımcı olalım.
Kolay gelsin.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Volkan
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar iyi sahurlar herkese.
Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci: Amd Ryzen 5 5600X
Ekran Kartı: Asus Dual RX6750XT
Anakart: Asus Prime b450m-k II
Ram: Xpg Gammix D30 16GB 3200 MHz DDR4 CL16 Ram
PSU: 650Watt Cougar Gemini S kasanın içerisinden çıkan PSU
SSD: James Donkey JD512 ve 960GB Sata SSD

Arkadaşlar sorunum şu şekilde önceden rastgele zamanlarda ekranım kapanıyor ve siyah ekran oluyordu bilgisayarı yeniden başlatınca sadece ekranım geri geliyordu ve driver'ım silinmiş bir vaziyette oluyordu tekrardan kuruyordum ve bir daha yaşanıyordu bu durum random zamanlarda oluyordu tamamen bazen başlattıktan 10 dakika sonra bazen de 5 6 saat sonra ardından ben her şeyi denedim forumlarda araştırdım bu konuyu eski driverlara geçtim ddu ile sildim driver'ı olmadı geçenlerde komple ekran kartımın ışığı gitti ben de pci e kablolarının yerini değiştirdim soldakini sağa sağdakini sola taktım ışığı geldi ve ekran da geldi fakat diğer türlü takınca ışığı yanmıyor ve ekran da gelmiyordu 3 gün önce bir forum da bir şey gördüm bios'unuzu sıfırlayın diye bios pilini çıkarttım taktım artık hiç ekran yok gelmiyor onboardda hdmi ile ekrana bağlıyorum ekran kartını çıkartıp yine ekran gelmiyor lütfen yardımcı olun fazla bir bütçem yok üniversite öğrencisiyim ne yapmalıyım garantide yok parçaların.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayarcılara da sorduğum da gösterdiğim de anlamadıkları çok bariz yüzlerinden okunuyor rica ediyorum bilen birisi yardımcı olabilir mi?
kanka bu wattman gibi duruyor bende yaşadım zamanında genelde psu dan yada uyumsuz ramden yada ram arızasından olabiliyor bu sıkıntı şuan bende de 6700 var hiç almıyorum böyle hatalar İzmirdeysen getir ekran kartını deneyelim en azından istersen benim kasada

çözülmedi maalesef hala aynı durum
yedek parça da psu ram vs var elimde anakart işlemci dışında test ederiz

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Gpu frekansını 100hz düşürmeyi denermisin hocam

exaelemre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Çetinkaya
kanka bu wattman gibi duruyor bende yaşadım zamanında genelde psu dan yada uyumsuz ramden yada ram arızasından olabiliyor bu sıkıntı şuan bende de 6700 var hiç almıyorum böyle hatalar İzmirdeysen getir ekran kartını deneyelim en azından istersen benim kasada

yedek parça da psu ram vs var elimde anakart işlemci dışında test ederiz
kocaelideyim maalesef ama anladığım kadarıyla psudan kaynaklanıyor

Gpu frekansını 100hz düşürmeyi denermisin hocam
denemiştim bunu fakat işe yaramamıştı wattman'ı araştırdığım da yapmıştım

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
kocaelideyim maalesef ama anladığım kadarıyla psudan kaynaklanıyor

denemiştim bunu fakat işe yaramamıştı wattman'ı araştırdığım da yapmıştım
hocam ya gpu yada anakart sorunlu garanti varsa yollayın evde yapacak bir şeyiniz yok gibi duruyor

Top Bottom