Neler Yeni

Oksijen israfı milletvekilleri!

Alfha13

80+ Silver
Halk ülke yönetme vasıflarına sahip değil, o vasıfları halka kazandırması gereken kişileri de halk seçiyor ama. Meclis çok kötü bir halde; alakasız, vasıfsız kişiler sarmış içini ve bunun düzeltilmesi lazım ancak bunu düzeltecek olan da yine meclis, kanunları çıkaranlar onlar sonuçta.

Ülke sıkıntıda ve zaten düzeltmesi gerekenler bu sıkıntılara sokuyorlar. Türkiye'ye bakınca insan cumhuriyeti sorguluyor.
Sosyal medyanın gücünü kullanmak herkes el birliğiyle milletvekilliği sisteminin kaldırılmasını istese paşa paşa bu konu hakkında adım atarlar!
Sen olmak ciddi? Halk çok basit şeylerde bile birlik olamıyorken ve daha ülkeyi kimlerin yönetmesi gerektiğini bile göremiyorken sosyal medyadan devrim mi yapacak? Bunun filmini çeksen bilim-kurgu derler.
Osmanlı daki Saltanat ve Paşalık sistemi iyiydi tek olumsuz yanı Türk olmayanlara da makam mevki vermeleriydi ve fazla merhametli olmasıydı. Yahudilere, Ermenilere, Rumlara hiç acımayacaktık! Şuan da bile bunların artıkları Türkiye de yaşamaya devam ediyor hatta bu ülkenin gerçek sahibi biz Türklerden daha refah içinde yaşıyorlar!
Balkanlar'dan gelen çocuklar ya yeniçeri oluyordu ya da devlet adamı ve bunlar işlerini layığıyla yapıyordu. İsmini bildiğimiz çoğu sadrazam Türk değildi mesela. Yahudi, Rum ve Ermenilere de zevkten, merhametten, iyilik olsun diye o makamlar verilmedi; Osmanlı'yı az araştırınca sebebini görüyorsun zaten. Bunların artıkları? Ülkeye senden benden daha faydalı olan kişiler mi artık? Ülkeye bilimsel, ekonomik ve sosyal faydalar katanlar mı artık?

Besim Tibuk

80+ Gold
Sosyalist olmak kötü bir şey mi
Evet.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sosyal medyanın gücünü kullanmak herkes el birliğiyle milletvekilliği sisteminin kaldırılmasını istese paşa paşa bu konu hakkında adım atarlar!
- Madde 4: Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon
Her gün zam üstüne zam gelirken asgari ücret ile çalışanların alım gücü git gide yine düşmeye başladı 4250 TL asgari ücretinde bir önemi kalmadı! Ülkeye zerre faydaları olmayan bu milletvekillerinin ise aldığı maaş 28.600 TL toplam 581 milletvekili var üstelik emekli millet vekili maaşı da 18135 TL üstüne emekli milletvekillerinide ekleyince ortaya devasa bir rakam çıkıyor bu partilerin daha aldığı seçim paralarını hesaba katmadım kısacası halk zamlar altında ezilirken devletin parası böyle oksijen israfı milletvekillerine gidiyor bunlara harcanan parayla bir çok proje yapılabilir, yeni istihdamlar açılır, asgari ücret dahada fazla olabilir. Seçim barajı ise %7 ye indirilmiş buda önüne gelen meclise girecek üstelik %3 ü geçen hazine yardımı alabiliyor cidden iyice ayar olmaya başladım! Zengin dahada zengin olurken fakir dahada fakir oluyor! Milletvekilleri ve partiler bu devletin sırtına birer yüktür! Mecliste uyuyup, çocuklar gibi kavga edenlerin aldığı maaş 28.600, alın teri döken, ağır şartlarda çalışan, üretime, ülkeye katkısı olan asgari ücretlinin aldığı maaş 4250 yorum sizin!
Ne alaka bilader milletvekili olmak kolay mı hadi diyelim maaşları kesildi ulke mi kalkınacak o paraya boş konu

Her gün zam üstüne zam gelirken asgari ücret ile çalışanların alım gücü git gide yine düşmeye başladı 4250 TL asgari ücretinde bir önemi kalmadı! Ülkeye zerre faydaları olmayan bu milletvekillerinin ise aldığı maaş 28.600 TL toplam 581 milletvekili var üstelik emekli millet vekili maaşı da 18135 TL üstüne emekli milletvekillerinide ekleyince ortaya devasa bir rakam çıkıyor bu partilerin daha aldığı seçim paralarını hesaba katmadım kısacası halk zamlar altında ezilirken devletin parası böyle oksijen israfı milletvekillerine gidiyor bunlara harcanan parayla bir çok proje yapılabilir, yeni istihdamlar açılır, asgari ücret dahada fazla olabilir. Seçim barajı ise %7 ye indirilmiş buda önüne gelen meclise girecek üstelik %3 ü geçen hazine yardımı alabiliyor cidden iyice ayar olmaya başladım! Zengin dahada zengin olurken fakir dahada fakir oluyor! Milletvekilleri ve partiler bu devletin sırtına birer yüktür! Mecliste uyuyup, çocuklar gibi kavga edenlerin aldığı maaş 28.600, alın teri döken, ağır şartlarda çalışan, üretime, ülkeye katkısı olan asgari ücretlinin aldığı maaş 4250 yorum sizin!
Kimse emeğine göre maaş almıyor bu bambaşka bir konu milletvekili maaşları yüzünden ülke fakir olmuyor

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Mehmet Yılmaz
Ne alaka bilader milletvekili olmak kolay mı hadi diyelim maaşları kesildi ulke mi kalkınacak o paraya boş konu

Kimse emeğine göre maaş almıyor bu bambaşka bir konu milletvekili maaşları yüzünden ülke fakir olmuyor
Şuan bu çok partili sistem yüzünden meclis terörist kaynıyor kapatsınlar HDP yi niye kapıtılmıyor eğer kapatılacak olursa yüzde yüz CHP İP karşı çıkacak buna! Erbakan ın partisi nasıl kapatılıyorsa bunlarda kapatılır Erbakan zamanında cumhuriyet yokmuydu niye kapatıldı Erbakan ın partisi? Bu milletvekillerinin ülkeye ne faydası olmuş yazar mısın bu arada

Uzun süredir sokaklarda insanlar köpekler tarafından parçalanıp duruyor daha meclis bu konu hakkında adam gibi bir şey yapamadı soruyorum tekrar bunların ülkeye ne faydası var, birbiriyle atışmaktan başka ne halt yapıyorlar Türkiye yi daha ileriye taşıyacak ne çözümler sunuyorlar anca boş vaatlerle milletin aklıyla oynuyorlar hepsi!

Son düzenleme:

N-sar

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
674
İsim
Ensar Demirkaya
Instagram
ensar_demirkaya
Steam
N-sar
Şuan bu çok partili sistem yüzünden meclis terörist kaynıyor kapatsınlar HDP yi niye kapıtılmıyor eğer kapatılacak olursa yüzde yüz CHP İP karşı çıkacak buna! Erbakan ın partisi nasıl kapatılıyorsa bunlarda kapatılır Erbakan zamanında cumhuriyet yokmuydu niye kapatıldı Erbakan ın partisi? Bu milletvekillerinin ülkeye ne faydası olmuş yazar mısın bu arada

Uzun süredir sokaklarda insanlar köpekler tarafından parçalanıp duruyor daha meclis bu konu hakkında adam gibi bir şey yapamadı soruyorum tekrar bunların ülkeye ne faydası var, birbiriyle atışmaktan başka ne halt yapıyorlar Türkiye yi daha ileriye taşıyacak ne çözümler sunuyorlar anca boş vaatlerle milletin aklıyla oynuyorlar hepsi!
haklısın da hdp yi kapatmak buna çözüm getirmez.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Anon

Söyle diyebilirsin milletvekillerinin çoğu gereksiz o zaman katılırım sen onların maaslariyla başka icraatler yapılır diyorsun

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Mehmet Yılmaz
Söyle diyebilirsin milletvekillerinin çoğu gereksiz o zaman katılırım sen onların maaslariyla başka icraatler yapılır diyorsun
Aynen kardeşim bunu anlatmaya çalışıyorum eğer bir karar alınacaksa mecliste Bakanlar ve Valiler bunun için yeterli milletvekilleri bana göre gereksiz çok fazla maaş alıyorlar bir iş yaptıkları da yok bunlara verilen parayla ülkeye katkı sağlayacak projeler yapılabilir, maddi durumu kötü olanlara yardımda bulunabilir, vergiler düşürülebilir... üstelik kaç tanesi bu ülkenin bekasını düşünüyor çünkü elini kolunu sallaya sallaya girebiliyor meclise!

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
.
bu ülke hep uğraşanın değil de imkanı olanın kazandığı bir ülkeydi, birşeylere dini alet etmek yerine yasalarımıza ve insan etiğine uyarak davranırsak çözülmeyecek sorun yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,930
Üyeler
161,526
Son üye
beratsahin
Top Bottom