Okul ile ilgili nasıl bir karar vermem gerekiyor ?

CheckMateMaster

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
285
Herkese merhaba öncelikle 9. sınıf öğrencisiyim okulu bırakmak istiyorum çünkü gittiğim lise 70 obp ile alan kötü bir lise ve çevredeki okullarda aynı şekilde kötü liseler bir iki tanesi hariç iyi ama ne yazık ki obp tutmuyor ve gittiğim lisede öğretmenler pek ilgili değiller ve okulun çevreside kötü sigara içen mi dersin okul çıkışı dövüşen mi dersin her türde insan var güya anadolu lisesi ne yapacağımı bilmiyorum yol gösterici olursanız iyi olur. Benim aklımda iki secenek var açık öğretime geçmek yada okulumu okumaya devam etmek yani 3 yılımda boşuna geçmesi gibi düşencesindeyim. Gel gelelim başarı durumuma 8. sınıfta obp 83 dü 9. sınıftada 1. dönem yıl sonu başarı puanım 80 di ve lgsyide kazanamadım çünkü 6. sınıfta babamı keybettim psikolojik destek felan aldım ve kendimi toparlıyamadım ve en önemliside çalışmadım neyse ne yapmam gerekiyor matıklı bir düşünceniz varsa benimle paylaşabilirsiniz bide meslek lisesine mi gitsem onuda düşünmeden edemiyorum.

öncekle başınız sağolsun konuya gelicek olursak eğer hiç sevmiyorsan liseyi o 3 yıl zaten heba olacak o yüzden açığa geçebilirsin veya çıraklık gibi liselere gidip meslek sahibi olabilirsin başka da bir yol yok sanırsam

öncekle başınız sağolsun konuya gelicek olursak eğer hiç sevmiyorsan liseyi o 3 yıl zaten heba olacak o yüzden açığa geçebilirsin veya çıraklık gibi liselere gidip meslek sahibi olabilirsin başka da bir yol yok sanırsam
okumakta istiyorum ama şartlarda izin vermiyor nakil aldırsam 85lik liseye 83 te obp var alırlarmı bilmiyorum çevrede iyi meslek liseside yok ki hepsi kötü aynı olaylar o liselerde var açığa geçmek istiyorum ama ailem izin vermez bu karara

okumakta istiyorum ama şartlarda izin vermiyor nakil aldırsam 85lik liseye 83 te obp var alırlarmı bilmiyorum çevrede iyi meslek liseside yok ki hepsi kötü aynı olaylar o liselerde var açığa geçmek istiyorum ama ailem izin vermez bu karara
alırlar hafta dene

Açığa geçmek kolaylaştı mi ben 2 sene önce hiç bir türlü gecemiyordum çok zorlastirmislardi ama gecebilirsen kendine güveniyorsan bir şeyler yapabilirsin

alırlar hafta dene
nakil başvuruları nasıl oluyor ve ne zamanda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Açığa geçmek kolaylaştı mi ben 2 sene önce hiç bir türlü gecemiyordum çok zorlastirmislardi ama gecebilirsen kendine güveniyorsan bir şeyler yapabilirsin
şartlarım uyuyor kendime güveniyorumda ailemi nasıl ikna ediceğim hayatta izin vermezler ki

nakil başvuruları nasıl oluyor ve ne zamanda
haftanın bir günü veya pazartesiden cuma saat 12 ye kadar her gün 1 kere başvuru yapabilmeniz gerekiyor bu aydan aya da olabilir bu arada pek hatırlamıyorum e-devlet üzerinden veli girişi yapıcaksınız ondan sonra arama yerine nakil işlemleri diceksiniz ordan istediğiniz okulu numaranızı (okul numarası) vs giriceksiniz başvuru yapıldı dicek zaten kontenjan var ise alınma şansınız var yoksa şansınıza küsün (hatırladığım kadarıyla böyle yapılıyor du yanlış olmasın)

haftanın bir günü veya pazartesiden cuma saat 12 ye kadar her gün 1 kere başvuru yapabilmeniz gerekiyor bu aydan aya da olabilir bu arada pek hatırlamıyorum e-devlet üzerinden veli girişi yapıcaksınız ondan sonra arama yerine nakil işlemleri diceksiniz ordan istediğiniz okulu numaranızı (okul numarası) vs giriceksiniz başvuru yapıldı dicek zaten kontenjan var ise alınma şansınız var yoksa şansınıza küsün (hatırladığım kadarıyla böyle yapılıyor du yanlış olmasın)
alınma olasılığı düşük değilmi 85 kapattı benim ort 83 8. sınıf

düşük fakat imkansız değil deneyin şansınızı ilk dönem nakil işlemi yapsaydınız direk alınırdınız :)
anladım hocam şimdi baktım 84 müş gitme ihtimali var aslında ama 9.sınıflamı giderim obp olarak yoksa 8.lenmi 10. sınıf olunca

anladım hocam şimdi baktım 84 müş gitme ihtimali var aslında ama 9.sınıflamı giderim obp olarak yoksa 8.lenmi 10. sınıf olunca
9 sınıf komple obp daha olmadığı için 8. sınıf ile gidersin seneye de 9. sınıfın ki ile

9 sınıf komple obp daha olmadığı için 8. sınıf ile gidersin seneye de 9. sınıfın ki ile
hangisi daha karlı hocam 9. sınıf 1. dönem 80 bu dönem 1. yazılılıar 77 ort sözlüleler projeyle 2. yazılıarda var bence biraz daha artar

hangisi daha karlı hocam 9. sınıf 1. dönem 80 bu dönem 1. yazılılıar 77 ort sözlüleler projeyle 2. yazılıarda var bence biraz daha artar
hayır daha da zorlaşır işiniz siz şimdiden başlayın başvurulara ben onun pişmanlığını çekiyorum şuan da :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,829
Üyeler
183,906
Son üye
GamerRac00n
Geri