Ankaradan ayrılmak çok koyuyor o yuzden pavyon ısıklı olsun istiyorum, şaka bi yana laptopun tasarımı asus kadar guzel gelmedi gozume ama gece biraz araştırırım
Dediğim gibi kasa kalitesi olarak asus çok daha iyi. Tabi sizin kararınız fakat benim önerim sıcaklıklardan dolayı ve mühendislik uygulamalında daha fazla performans verdiği için lenovo.
Şu an bu ikisi arasındayım, asusun görünüşü ve kalitesi çok hoşuma gitti, lenovonun da özellikleri iyi fakat tasarımı ve beyaz ışıklı klavyesi pek içime sinmedi
masaüstü 3060 varsa laptopta o kadar para verip oyun+okul için almak gereksiz değil mi ki? madem masaüstü 3060 var o zmn taşıması kolay olması için daha ucuza dahili grafik kartlı güçlü işlemcili laptoplara bakmak daha mantıklı olurdu bence. elinde 30k para varsa bir kısmı ile daha uyguna laptop al kalanı yatırımda kullan bence.
eğer zengin değilsen benden tavsiye normal bir laptop almak. oyun oynayacaksan git masaüstünde oyna her türlü daha iyi performans zaten. 4050 laptop daha güçsüz olucak masaüstü sisteminden. 17-18k civarlarında lenovo v15 serisine bakmanı öneririm. hem ince hem bataryada daha iyi gider. taşıması daha rahat olur. okula vs. götüreceksen oyuncu laptopu taşıması vs daha zor oluyor çünkü. tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorum. 30k verip de masaüstü sistemin olmasına rağmen masaüstü sisteminden daha güçsüz bir oyuncu laptopu almak gereksiz baya.