Neler Yeni

Okulu Bırakmalı mıyım?

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
Emre Şanda
Arkadaşlar suan 14 yasındayım yakında 15 olucam ve 9. sınıfım. Anadolu lisesinde okuyorum ve universite okunmadan anca lise diploması alınıyor diye biliyorum. Diplomada bizi meslek sahibi yapmıyor. Bu gidişle sınıfta kalıcam. Meslek lisesine geçip 1 gün okula gidip kalan zamanlar çalısıp hem para kazanıp meslek mi edinmeliyim yoksa üniversitemi okuyayım ? derslerim orta gibi ama biraz düşüğe kaçık. Çok kararsızım. Napmalıyım ?
Meslek Lisesi'ne geçip kaynak üzerine yoğunlaşabilirsin. Seninle aynı durumda olan kuzenim düz liseden meslek lisesine geçip açıktan bitirdi. Bu sırada lise bitene kadar kaynak üzerine işlerde çalışıp alt yapısını sağlamlaştırdı. 18 yaşına gelince kaynak ile ilgili yeterlilik belgelerini tamamlayıp eğitimlerini aldı. Farklı farklı yerlede 3e 5e bakmadan çalıştı. Kaynakçı belgesini almaya hak kazandığında işle ilgili bilgi ve donanımı iyi seviyedeydi. Şimdi 20 yaşında Rusya'ya çalışmaya gitti. Maddi durumu da çok iyi.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Arkadaşlar suan 14 yasındayım yakında 15 olucam ve 9. sınıfım. Anadolu lisesinde okuyorum ve universite okunmadan anca lise diploması alınıyor diye biliyorum. Diplomada bizi meslek sahibi yapmıyor. Bu gidişle sınıfta kalıcam. Meslek lisesine geçip 1 gün okula gidip kalan zamanlar çalısıp hem para kazanıp meslek mi edinmeliyim yoksa üniversitemi okuyayım ? derslerim orta gibi ama biraz düşüğe kaçık. Çok kararsızım. Napmalıyım ?
Şuan için söylüyorum ilerde ne olur bilemem okuma hevesin yoksa güzel para kazanmak istiyorsan ya ticaret ile uğraş ya da sanayide çalış şuan bi sanayide oto tamircisi olsan çok para kazanırsın Hele işin ehli olursan daha güzel ne üniversiteler okuyup açıkta kalan çok insan var atanamıyor okul başarın da iyi değil gibi ben senin yerinde olsam ya meslek lisesine ya da çıraklıktan sanayiye giderdim

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
yunusemre
Meslek lisesi mi okudun hiç bilmiyorum ama tamamen senin şansına öyle denk gelmiş. Bilgisayar Programcılı Ağ Sistemleri çıkışlıyım ve stajerlik yaptığım zaman bana hocalar iş yeri bulmuştu orada çalıştığım zaman adamların sadece bildiğiniz getir götürünü yapıyordum. Sonra hocama itiraz ettim ve beni farklı bir firmaya yönlendirdi şu an ise 20 yaşındayım ve staj yaptığım firmada tam zamanlı çalışıyorum. Açıktanda üniversite okuyorum. Meslek lisesinin kıymetini bilenler için çok büyük bir nimettir. Ayrıca nerede hayırsız insan varsa dediğin cümleye katılmıyorum. Eğer aklı yerinde bi insan isen hayırsız değilde sana ve çevresine yararlı insanları bulabilirsin, benim arkadaş çevrem öyleydi mesela.
meslekte okudum anadoludada suan hastalıgımdan dolayı acıktayım soyle anlatayım ben elektrık bolumune gıttım 1 sene ıgrenctı ful amelelıktı her meslek lısesı oyle degıl ama %85 ı cıddıyım oyle cevremdekı butun mesleklerde oyleydı kımse derslerı onemsemıyodu vb vb anadoluya cok ufak bır donem gıttım cıdden okul okuyomus gıbı hıssetım ayrıca soyle bır yon var unıye gıtmek ıstıyorsa meslekte cıdden zor anadoluya gore

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
meslek lisesi öyle olmuyor hocam makine ve tasarım teknolojileri okuyorum 12.sınıfım bizde staj bu sene oldu haftanın 3 günü staj 2 günü okul var ve 12.sinif dahil normal dersleri görüyorsun yine ingilizce edebiyat inkılap biyoloji kimya vb.

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
efe can
Üniversiteye girmek zor değil 11. Sınıfa geçtiğinde ders çalışmaya başla (Ben çalışmadım belam sikildi 12de) yapman gerekenler haldır haldır ders çalışmak değil evde günde ödevlerinin üstüne 1.5 saat ders çalış
Hocam 9 dan 10 geçmek zor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan için söylüyorum ilerde ne olur bilemem okuma hevesin yoksa güzel para kazanmak istiyorsan ya ticaret ile uğraş ya da sanayide çalış şuan bi sanayide oto tamircisi olsan çok para kazanırsın Hele işin ehli olursan daha güzel ne üniversiteler okuyup açıkta kalan çok insan var atanamıyor okul başarın da iyi değil gibi ben senin yerinde olsam ya meslek lisesine ya da çıraklıktan sanayiye giderdim
Hocam bizim burda sanayi zor. Anca bi bilgisayarciya girerim

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
159
İsim
Ferhat Bilgi
Kanka bırakma kız çevren kalmaz.
mantığa bak bu yaşta kız çevresi çok önemli zaten

Hocam 9 dan 10 geçmek zor

Hocam bizim burda sanayi zor. Anca bi bilgisayarciya girerim
yani bilgisayarcı işi biraz sıkıntı madem yapacağın tek şey meslek lisesine geçip elektrik soğutma vs birşeyleri meslek edinip onun üzerine ya esnaflık yapacaksn ya özel firmalara falan gireceksin karar senin

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
hocam önerim kesinlikle meslek lisesine geçmen hem ilgi alanın üzerine seçtiğin mesleği yaparsın baktın o okulda da eğer yapamazsan halk eğitim tarafında mesem olayı var mezun olana kadar 4 gün iş 1 gün okula gidiyorsun. Kısacası demek istediğim meslek lisesi okumaya hevsi olmayanın hayatını kurtarır.

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
efe can
hocam önerim kesinlikle meslek lisesine geçmen hem ilgi alanın üzerine seçtiğin mesleği yaparsın baktın o okulda da eğer yapamazsan halk eğitim tarafında mesem olayı var mezun olana kadar 4 gün iş 1 gün okula gidiyorsun. Kısacası demek istediğim meslek lisesi okumaya hevsi olmayanın hayatını kurtarır.
Hocam zaten meslege gitme sebebim 4 gün çalısıp 1 gün okula gitmek

anonim3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
miyuw
aynı düşüncedeyim derslerim iyi olmasına rağmen meslek lisesine geçip bilişim teknolojileri bölümünden eğitim almak istiyorum..ailen karşı çıkmıyosa ve cidden Anadoluda yapamıyosan gitmelisin bence..

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,200
İsim
Arda doğan
Sana tavsiyem meslek lisesine geçme çıraklığada eşşek gibi çalışırsın 5-6 bin liraya

Dahası  
Reaksiyon skoru
433
İsim
kemal kılıçdaroğlu
bugüne kadar okuman hata okuyup adam olcağına okumayıp it kopuk ol dışarda daha hayırlı en azından hayatından 12yıl gitmemiş olur

Top Bottom