eğer sallantı hissedersem, zemin katta oturuyorum ve camımın önü direk çimenlik. direkt atlar güvenli bir yere geçerim.olası deprem senaryosunu kendiniz üzerinden düşünün başınıza ne gelebilir ve bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz ?
Genellikle uykum hafif oluyor. Yatağım sallandığını hissetiğim an yataktan zıplayarak kalkarım, yatağın yanına kapanırım. Aslında 2 tane boş çantam var, onları deprem çantası yapmam gerek.olası deprem senaryosunu kendiniz üzerinden düşünün başınıza ne gelebilir ve bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz ?
ne bekliyon knk seriiiiiiiiiiiiiGenellikle uykum hafif oluyor. Yatağım sallandığını hissetiğim an yataktan zıplayarak kalkarım, yatağın yanına kapanırım. Aslında 2 tane boş çantam var, onları deprem çantası yapmam gerek.
Uykum ağır ama uyanırsam direk evdekilere bağırırım telefonumu alır şarjımı alır kaçarım ikiside yatağımin yanında zaten yakında ise power bankta alabilirim ekstraolası deprem senaryosunu kendiniz üzerinden düşünün başınıza ne gelebilir ve bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz ?
büyük ihtimal hiç bir şey bizim bina sağlam kalsa hemen dibimizde ki birkaç bina kesin yıkılır üstelik beklenen deprem ve konuma bakınca hayatta kalmam çok zor hayatta kalsam bile ekipler ulaşması aylar bile sürebilir aklıma geldikçe gözlerim doluyor normalde benim umrumda bile değil ama ailem akrabalarım arkadaşlarım sevdiğim kız var onlara bir şey olmasında bütün binaların üzerime düşmesine razıyımolası deprem senaryosunu kendiniz üzerinden düşünün başınıza ne gelebilir ve bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz ?
Yutkunamadımbüyük ihtimal hiç bir şey bizim bina sağlam kalsa hemen dibimizde ki birkaç bina kesin yıkılır üstelik beklenen deprem ve konuma bakınca hayatta kalmam çok zor hayatta kalsam bile ekipler ulaşması aylar bile sürebilir aklıma geldikçe gözlerim doluyor normalde benim umrumda bile değil ama ailem akrabalarım arkadaşlarım sevdiğim kız var onlara bir şey olmasında bütün binaların üzerime düşmesine razıyım
Dolabım üstüme çöker 2 ye bölünüp ölmeyi beklerimolası deprem senaryosunu kendiniz üzerinden düşünün başınıza ne gelebilir ve bunun için ne gibi önlemler alabilirsiniz ?