Neler Yeni

Olasılık konusunu bilen var mıdır?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Muhammed efe
Üni de en sevmediğim bu ders karşıma tekrar çıktı. Hocanın bi soruyu yanlış yaptığını düşünüyorum lisede de var bu konu sanırım bilen varsa bi yardımcı olsun lütfen.
Bir madeni paranın 3 sefer atıldığında tamamının yazı veya tura gelme olasılığı iki tane 1 bölü 8 den 2 bölü 8 yapmaz mı? Hoca 4 bölü 8 buldu. Kendisi 0 ın olasılığını 1 bölü 8 ve 3 ün olasılığını da 1 bölü sekiz olarak anlattı şimdi kendisi 3 ün olasılığına 3 bölü 8 diyor. Anlamayan varsa soruyu yükleyeyim.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Mahir Cengiz
Üni de en sevmediğim bu ders karşıma tekrar çıktı. Hocanın bi soruyu yanlış yaptığını düşünüyorum lisede de var bu konu sanırım bilen varsa bi yardımcı olsun lütfen.
Bir madeni paranın 3 sefer atıldığında tamamının yazı veya tura gelme olasılığı iki tane 1 bölü 8 den 2 bölü 8 yapmaz mı? Hoca 4 bölü 8 buldu. Kendisi 0 ın olasılığını 1 bölü 8 ve 3 ün olasılığını da 1 bölü sekiz olarak anlattı şimdi kendisi 3 ün olasılığına 3 bölü 8 diyor. Anlamayan varsa soruyu yükleyeyim.
Dik gelme olasılığınıda göz önünde bulundurmak lazım hocam.

desty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
EMİR KARTAL
yazı veya tura diyorsa 2/8'dir

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Mahir Cengiz
Onu ihtimalden saymamışlar derste kanka dsfsdfdsf
Şaka yapmıyorum hocam sadece yazı veya tura diyorsa, başka olasılıklar dahil edilmediyse cevap 2/8 dir. Sorunun doğruluğundan emin misiniz?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,432
İsim
Muhammed efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yazı veya tura diyorsa 2/8'dir
Hocanın kafa dalgın o zaman yanlış buldu. Kendi dediğinin aksini yaptı 2 dk sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şaka yapmıyorum hocam sadece yazı veya tura diyorsa, başka olasılıklar dahil edilmediyse cevap 2/8 dir. Sorunun doğruluğundan emin misiniz?
Yok kanka sadece yazı veya tura gelmesini soruyor 3 kez atılınca. Ne lanet bi ders ulan bu yemin ediyorum. Kafayı sıyırmalık.

Top Bottom