Monitor acikti ustad. Tipik magaza demolari donuyordu ve dediginiz gibi magazalarda aydinlatma had safhada. Led monitorlerin yaninda ekran isigi olarak elbette biraz sonuk kaliyordu. Renkler evet canli ama nedense biraz abartili seviyede renkler. 2012 yilinda satin aldigim 1080p panasonic 50vt50 de hala keyifle film izliyoruz. Evet cozunurluk gunumuzde dusuk kalabilir ama renk dogrulugu konusunda magazalarda gordugum tum oled,qled vs hepsinden bana daha dogal geliyor. Konuya donecek olursak kullanilacak odanin fotografini ekledim . Boyle bir kullanimda ekran parlamasi az olur diyorsunuz dogru mu?
https://hizliresim.com/jhr7ach
Plasmadan yansimaya alismis olmaniz lazim. Plasmalar da teshirde ayni hatta daha cok yansima yaparlardi. Hatta ben alirken yari mat ekranli ST model vardi, ben yine de parlak ekrani tercih etmistim
VT50, 60, Pioneer Kuro gibi efsaneler uretilmiyor. VT50de 3Dyi hala kullanabiliyor musunuz bu arada?
Ben de 2011 yilindan bu yana Plasma kullaniyorum, gercege yakin goruntu vermekte cok basarililar fakat uretimleri bitti, zaman kosullari da degisti.
Plasmaya alismis birini ancak iyi kalite OLED keser. OLEDler kontrast, parlaklik, renk gamutu ve cozunurlukte Plasmanin ustune eklediler, (sample and hold nedenli motion resolutionin Plasma kadar olmamasi haric)
OLEDde SRGB moduna alip en dogru renk kalibrasyonuyla kullanirsiniz. Yalniz burn-in ve image retention tamamen cozulmus degil, birkac ayar eklemeleri var. Bir Plasma kadar dayanacaklarini dusunmuyorum tabi, organik materyal konusu.
Bu seneki QD-OLED ve Woledlerde birtakim yenilikler olacak: QD-Oledlerde yeni ekran katmani, Woledde RGB dizilime donus vs.. Yeni gelecek modellerin ve fiyat takiplerini yapabilirsiniz. Computex fuarinda firmalar modelleri tanitti, nettten takip edersiniz.