Yardım Oled monitörler için en güvenli parlaklık nit değeri kaç olmalı sizce ?

Krmm

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
360
İyi forumlar herkese.

Bilirsiniz oledlerde yanma sorunu var. Ve parlaklıkla doğru orantılı olarak risk artıyor. Şuan kullandığım monitörde açıkçası parlaklığı 100'de kullanmayı çok istiyorum fakat bir taraftan da tedirgin olduğum için kullanamıyorum.

Sizce en fazla kaç nit parlaklıkta kullanılmalı yanma olmaması için ?

%70-80 arasında kullanmanız tavsiye edilir

• Beğen
Reaksiyonlar: Krmm
İyi forumlar herkese.

Bilirsiniz oledlerde yanma sorunu var. Ve parlaklıkla doğru orantılı olarak risk artıyor. Şuan kullandığım monitörde açıkçası parlaklığı 100'de kullanmayı çok istiyorum fakat bir taraftan da tedirgin olduğum için kullanamıyorum.

Sizce en fazla kaç nit parlaklıkta kullanılmalı yanma olmaması için ?
100' de kullanmayı tavsiye etmiyorlar yanma olasılığı yüksek diye

• Beğen
%70-80 arasında kullanmanız tavsiye edilir
Hocam asus rog pg32ucdm kullanıyorum. Bu monitörün nit değerlerine nereden ulaşabilirim ? 100 parlaklıkta kaç nit mesela bunu öğrenmek istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

100' de kullanmayı tavsiye etmiyorlar yanma olasılığı yüksek diye
Bir üst mesajımı okur musunuz size de sorayim aynı soruyu.

Hocam asus rog pg32ucdm kullanıyorum. Bu monitörün nit değerlerine nereden ulaşabilirim ? 100 parlaklıkta kaç nit mesela bunu öğrenmek istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir üst mesajımı okur musunuz size de sorayim aynı soruyu.
ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM modelindeki parlaklık değerleri, kullanılan içeriğe ve monitör ayarına bağlı olarak oldukça değişken:

Maksimum Parlaklık (Peak Brightness)​

• HDR içerikte, küçük pencere (10% APL) veya parlak vurgularda, monitör yaklaşık 1 000 nit tepe seviyeye ulaşabiliyor
  • Ancak büyük içerik pencereleri için (10% APL’in üzeri), ABL (Auto Brightness Limiter) devrede olup genellikle ~450 nit civarında sabitleniyor

SDR Brighness ve Uniform Mode​

• SDR modda genel parlaklık:
    • Normal SDR içeriğinde yaklaşık 279 nits ölçülmüş

• "Uniform Brightness" modu açıkken ABL devre dışı bırakılıyor ve parlaklık en yüksek seviyede ~265 nit olabilir

⚙️ APL’ye Göre Parlaklık Davranışı​

APL TürüParlaklık Seviyesi
%10 pencere (küçük parlak alan)~1 000 nit
%100 ekran ışığı (tam ekran)~233 nit

• Muhteşem
SDR modda genel parlaklık:
  • Normal SDR içeriğinde yaklaşık 279 nits ölçülmüş
Öncelikle çok teşekkür ederim gerçekten ilginiz için. Yazıyı tamamen okudum.

2 sorum olacak size son olarak hocam.

1) uniform brightness ( tekdüze parlaklık) sizce açmalı mıyım ? ekran loş oluyor açıkçası pek sevemedim. Eğer aç derseniz bu ayar açıkken maksimum 265 nit parlaklık için yüzde kaç parlaklık önerirsiniz en fazla ?

2) Eğer uniform brightness'a gerek yok derseniz bu ayar kapalıyken maksimum 280 nit parlaklık için yüzde kaç parlaklık ideal olur hocam? Yanma riski olmaması için yani.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,028
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri