Samsung Odyssey Oled G61SD İnceleme

AMD kullanmıyorum. G-Sync'de de monitörü tanıyor ve bu monitör G-sync compatible destekliyor diye uyarı veriyor. Her monitörde bunu vermiyor. Üründe freesync premium pro desteği var ama neden sizde bu şekilde bir fikrim yok.
Globalde araştırdım ama freesync premium pro diye listelenme hiç görmedim, herkeste adaptive sync yazıyor. Yani kötü çalıştığına tam emin değilim şu an çünkü cs2de native res değil de low res açınca baya bir fps drop yiyordu bi süre önce şimdi kendi kendine çözüldü gibi. Acaba bu freesync mevzusundan mı diye düşününce fark ettim pro yazmadığını. Başka herhangi bir durumda sorun olmadı ama garip, bakalım nolacak.

Globalde araştırdım ama freesync premium pro diye listelenme hiç görmedim, herkeste adaptive sync yazıyor. Yani kötü çalıştığına tam emin değilim şu an çünkü cs2de native res değil de low res açınca baya bir fps drop yiyordu bi süre önce şimdi kendi kendine çözüldü gibi. Acaba bu freesync mevzusundan mı diye düşününce fark ettim pro yazmadığını. Başka herhangi bir durumda sorun olmadı ama garip, bakalım nolacak.
Hocam ben bir süredir gsync aktif kullanıyorum ve bir problem yaşamadım. Ürünün kendi sayfasında Premium Pro olduğu yazıyor.

Ekler

• Screenshot_20250320_090555_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250320_090555_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    954.6 KB · Hit: 59
Hocam ben bir süredir gsync aktif kullanıyorum ve bir problem yaşamadım. Ürünün kendi sayfasında Premium Pro olduğu yazıyor.
Aynen samsung pro diyor hatta monitör menüsünde de pro yazıyor fakat amd kendi sitesinde normal freesync yazmış. Gerçi amdnin yazdığı firmware sürümü baya eski, en son 1002.0 çıktı ama bilmiyorum artık çözemedim. Belki yeni adrenaline sürümlerinde düzelir. CS2'de dediğim sorun da bir süredir olmuyor belki geçici bir şeydi.

1742675303713.png

Merhaba, Çok güzel bir inceleme olmuş elinize, emeğinize sağlık monitöre bayıldım. Genelde kullanmadığım anlarda hareketli ekran koruyucu aktif ediyorum dolayısı ile siyah tabanlı bir koruyucu da seçtiğim için kendi çapında 1 tur da ben koruma oluşturmuş oluyorum. Ancak şu pixel kaydırma durumu ciddi ciddi hissettiriyor kendini :) tamam kendini korusun amenna da noluyor ya dedirtiyor bazen. Ama tüm handikaplarına rağmen aldığım kalite bu dertlere ok dedirtiyor.

Teşekkürler tekrardan

Bu monitörü ben de aldım. Renkler filan harika tamam ama otomatik kaynak geçişi yapmıyor. Auto Switch+ özelliği açık olmasına rağmen en son hangi kaynakta kaldıysa sadece onun sinyalini görüyor. Mesela aynı anda laptop, konsol ve masaüstü pc bağlı diyelim. Konsolda kullandınız ve konsolu kapattınız. Bir süre sonra pc yi açtınız sinyal gelmiyor. Manuel olarak her seferinde menüye joystick ten elle kaynak seçip geçiş yapmanız gerekiyor. Samsung çözüm merkezini aradım bunun gayet normal olduğunu söyledi. Yani en ilkel monitörlerde bile bağlı olan hangi cihazı açarsanız otomatik olarak onun sinyalini algılar. Sırf bu yüzden iade ettim.

Bu monitörü ben de aldım. Renkler filan harika tamam ama otomatik kaynak geçişi yapmıyor. Auto Switch+ özelliği açık olmasına rağmen en son hangi kaynakta kaldıysa sadece onun sinyalini görüyor. Mesela aynı anda laptop, konsol ve masaüstü pc bağlı diyelim. Konsolda kullandınız ve konsolu kapattınız. Bir süre sonra pc yi açtınız sinyal gelmiyor. Manuel olarak her seferinde menüye joystick ten elle kaynak seçip geçiş yapmanız gerekiyor. Samsung çözüm merkezini aradım bunun gayet normal olduğunu söyledi. Yani en ilkel monitörlerde bile bağlı olan hangi cihazı açarsanız otomatik olarak onun sinyalini algılar. Sırf bu yüzden iade ettim.
Tek cihazda kullandığım için ben sorun yaşamadım hocam. Monitörün yazılımı alışılmış monitör yazılımının dışında çalışıyor zaten.

Geri