Yardım Ölü piksel mi bu arkadaşlar

ÇunkBenYuşa

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
263
Bilgisayarı şimdi açtım böyle bir şey farkettim sanki çizgi var gibi birde pixcel testine girdim ne göreyim bu nedri arkadaşalr şerit şeklidne pixcel mi ölürmüş ?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-07-16 saat 20.45.39_414ae54b.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-16 saat 20.45.39_414ae54b.webp
    139.5 KB · Hit: 68
Alttaki yeşilden bahsediyorsan bu ölü piksel den çok arıza gibi gözüküyor.
Ne gibi bir arıza mesela
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu olsa olsa piksel değil ölü çizgi olur

Hocam ne 15 günü 4 yıldan fazla oldu belki 5
Bu çizgiler 1 ile başlar yüzlerce artabilir. Fabrikasyon hatası iade edin 15 gün dolmadiysa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Akşam pc yi bir açtım ahanda böyle

Monitör ve ekran kablosunu birbirine bağladığınız kabloyu çıkartıp dikkatlice ve sıkıca tekrar takın. Gevşeme, oynama yapmış olabilir. Yakın zamanda kasanızın içini açtıysanız ekran kartınızın slotuna tam oturduğundan emin olun.
Bu hata ya kablo ya da ekran kartı hatası diye düşünüyorum. Bu ikisi gevşek ya da arızalı olabilir.

Monitör ve ekran kablosunu birbirine bağladığınız kabloyu çıkartıp dikkatlice ve sıkıca tekrar takın. Gevşeme, oynama yapmış olabilir. Yakın zamanda kasanızın içini açtıysanız ekran kartınızın slotuna tam oturduğundan emin olun.
Bu hata ya kablo ya da ekran kartı hatası diye düşünüyorum. Bu ikisi gevşek ya da arızalı olabilir.
Teşekkür ediyorum yakın zamanda taşındım bundan kaynaklı olabniir evet

Neyden olur mesela hocam ve ilerler mi ? Yaşar mı tedavisi var mıdır
2 problemden olur ya ekran kartıdan yada monitorun panelden ama muhtemelen panel arizasi ama gene şansını dene ekran kartı sürücülerini ddu ile kaldırıp tekrar kur hdmi yada dp kablonu değiştirmeyi dene

Geri