Neler Yeni

Ölüm Korkusunu Nasıl Yenebilirim?

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,086
İsim
Asil
İyi geceler arkadaşlar.Dine bağlı birisi değilim, açıkçası pek mantıklıda gelmiyor.Her gece birgün vaktimin geleceğini ve ölüceğimi düşünüyorum, bu düşünce sonumun ebedi karanlık, ruhumun ise yok olması yönünde buda beni çok üzüyor, şuan demek doğru olmaz hatta çoğu zaman kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum, dinler bana insanları yönetme biçimi gibi geliyor. Sezgiyle inanılan bir dinin doğru olduğu ne malum neyse bu konulara girmeye gerek yok ölüm korkusunu nasıl yenebilirim?
Herkes zaten zaman zaman ölümü kafasına takmıştır ancak bunun bir gerçek olduğunu yapacak bir şey olmadığını anlayacaksın. Kafana çokta takmayacaksın herkes ölümü tadacak sonuçta. Kimin ne kadar yaşayacağını bilemeyiz ancak ortalama olarak 60-70 yaşına kadar yaşama olasılığın yüksek. Tekrar ediyorum kimin ne kadar yaşayacağını sadece yaradan bilir. Belki yarın ölürsün belki 100 yaşına kadar bunların hepsi yaşanmış şeyler.

Yenemezsin, non-teizmin içindeki bu korkuyu gidermesi aklen muhal.

Non-teist bir dünya perspektifinden bakarsan dünyanın en saçma şeyi yaşamak. Korkmak doğal. Bu korkuyu sadece yadsımaya çalışabilirsin. Seni mutlu eden şeyler üzerine yoğunlaşıp kaçınılmazı beklersin.
Hocam forumunuzda korkmuyorum diyenleri samimiyetsiz buluyorum yazmışsınız fakat bu korku yenilebilir aslında yarınlara güzel bir şey bırakırsın kendini bedenen yaşamasanda aklen yaşatabilirsen bence bu korku yok olabilir örnek olarak söylüyorum iyi bir evlat yetiştirtmişsindir seni yaşatacak kişi artık o, bu arada ben tanrının varlığı veya yokluğu hakkında hakiki bir şey diyemiyorum.Varlığı hakkındada bir kanıt yok yokluğu hakkındada bir kanıt yok zayıf agnostik oluyor sanırım bu, galiba bu düşünce pek bilgi sahibi olmamamdan kaynaklanıyor birazdaha felsefe islam bilim hakkında kitaplar okusam kesin bir düşünceye sahip olucam.

MufasaBoss

80+ Bronze
Bakın mesela @MufasaBoss orsp evladı bu konuyu konuşmaya zekası bilgisi yetmediği için konuya gülme emojisi atıp çıkan bir skiktir bu ve bunun gibiler hayattaki tek amaçları bu annesi manavdan 1 kilo muz alırken ödemeyi direksiyon koltuğunda yapıyor gelmiş burda forum okuyor .D
Sadece Emoji Attım Knk Fena Kudurmuşsun İsmin İskender Büyük Bide Ölümden Korkuyorsun İskender Küçük :kekw:

Top Bottom