Neler Yeni

Omega-S Sistem Aldım Fakat Sistem Çok Fazla Isınıyor!

Morfin09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Salih Yalabık
Merhaba arkadaslar donanım arsıvının vıdeosundan bir sistem gördüm beğendım satın aldım linkini koyucam aynı parcalardır ekran kartı gigbayte olarak geldı sadece herneyse ben pc actım freedos geldı zaten ıslemcı sıcaklıgı bıosta 60 derece gozukuyordu daha bıosda 60 derece, Sonra ısletım sıstemı kurdum drıver kurdum oyunlarda test etmek amacıyla bır kac oyun ındırdım valorant ve rustta test ettım ıslemcı sıcaklı 95 98 dereceye kadar cıktı ss aldım buraya atıcaktım ama 3. oyunda new worldde ıslemcı sıcaklıgı daha oyuna gırmeden 105 dereceyi gördü 2 sanıye ıcınde pc kendıgılınden kapandı tekrar acmayı denedim görüntü gelmedi sonra hdmı anakartta taktım ekran kartımı bozuldu dıye anakartta taktığım halde gene görüntü gelmedi pc suan bozuldu ıslemcının yandıgını dusunuyorum oyun testlerinde 70 75 dereceyi goruyordu videoda bende 100 derecelerde calısıyor bugun pazar itopya kapalı donanımarsıvıne guvenerek aldıgım pc 1 günde dayanmadı neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

pc link:

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
hocam öncelikle geçmiş olsun. o kadar ısındıysa kasa fanlarında yanlış takılma olabilir. işlemci soğutucusunun macunu yetersiz gelmiş olabilir. aklıma ilk bunlar geldi. adlığınız firmayala yarın görüşürseniz daga fazla yardımcı olurlar

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,585
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Muhtemelen kargoda gelirken işlemci soğutucusu yerinden oynadı ya da zarar gördü. Hiç zorlamadan direkt olarak İtopya ile iletişime geçmen gerekiyordu.

Gugar61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
OFLU HOCA
Muhtemelen işlemci fanı tam oturmadı yerine. Sıcaklık artınca sistem kapattı. Zaten anakarta bir ekran kartı takılıyken dahili video çıkışından görüntü de alamazsınız.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İşlemci öyle yanan bir şey değil, ek olarak HDMI yı anakarta takarsan görüntü gelmez zaten.

Kabloyu ekran kartına takıp tekrar dene.

DenizKYNK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Deniz Kaynak
Merhaba arkadaslar donanım arsıvının vıdeosundan bir sistem gördüm beğendım satın aldım linkini koyucam aynı parcalardır ekran kartı gigbayte olarak geldı sadece herneyse ben pc actım freedos geldı zaten ıslemcı sıcaklıgı bıosta 60 derece gozukuyordu daha bıosda 60 derece, Sonra ısletım sıstemı kurdum drıver kurdum oyunlarda test etmek amacıyla bır kac oyun ındırdım valorant ve rustta test ettım ıslemcı sıcaklı 95 98 dereceye kadar cıktı ss aldım buraya atıcaktım ama 3. oyunda new worldde ıslemcı sıcaklıgı daha oyuna gırmeden 105 dereceyi gördü 2 sanıye ıcınde pc kendıgılınden kapandı tekrar acmayı denedim görüntü gelmedi sonra hdmı anakartta taktım ekran kartımı bozuldu dıye anakartta taktığım halde gene görüntü gelmedi pc suan bozuldu ıslemcının yandıgını dusunuyorum oyun testlerinde 70 75 dereceyi goruyordu videoda bende 100 derecelerde calısıyor bugun pazar itopya kapalı donanımarsıvıne guvenerek aldıgım pc 1 günde dayanmadı neler yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

pc link:
Aynısını bende yaşadım zamanında DA-V4 aldım ekran kartı 89 derecen aşağı inmiyor.

Morfin09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Salih Yalabık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Muhtemelen kargoda gelirken işlemci soğutucusu yerinden oynadı ya da zarar gördü. Hiç zorlamadan direkt olarak İtopya ile iletişime geçmen gerekiyordu.
hocam ıslemcı fanı felan zarar gormedı vıdaları kontrol ettım saglam yerıne oturmus fanı felan dönüyordu acaba işlemcide kronik bir sıkıntı olmus olabılır mi bir işlemcinin 105 derece kadar cıkması normal degildir
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci öyle yanan bir şey değil, ek olarak HDMI yı anakarta takarsan görüntü gelmez zaten.

Kabloyu ekran kartına takıp tekrar dene.
zaten ilk ekran kartındaydı sonradan anakartın hdmı girisine taktım gene bir görüntü yok islemcinin kullanım degerlerını sıcaklıklarını gösteren afterburner indirdim 105 dereceyi gösterdi oyunu tam kapatamadan pc kendini kapattı

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Ogün Ulaş Dedeler
İlgilendiği Kategoriler
Ultimate Team, Real Time Strategy, Drum, F1
hocam ıslemcı fanı felan zarar gormedı vıdaları kontrol ettım saglam yerıne oturmus fanı felan dönüyordu acaba işlemcide kronik bir sıkıntı olmus olabılır mi bir işlemcinin 105 derece kadar cıkması normal degildir

zaten ilk ekran kartındaydı sonradan anakartın hdmı girisine taktım gene bir görüntü yok islemcinin kullanım degerlerını sıcaklıklarını gösteren afterburner indirdim 105 dereceyi gösterdi oyunu tam kapatamadan pc kendini kapattı
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Fifada daha ilk dakikalarda 100 dereceyi görüp kapanıyordu. İşlemci zarar göreceği zaman kendisini kapatıyor. Yanacağını düşünmüyorum. Bilgin varsa sistem parçalarını çıkarıp bir daha montajla sorun devam ederse satıcı ile iletişime geçersiniz artık.

Allmuted

80+ Bronze

Hocam işlemcin apu değil ise, anakarttan görüntü alamazsın. O yüzden hdmi' gpu bağlı olmalı. geri kalan sorunun için ise bir fikrim yok..

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,014
İsim
Hacı
Fişten çekip 5 dakika bekleyip tekrar çalıştırmayı deneyin.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

pc link:
İşlemci o sıcaklıklarda yanmaz kendini korumak için otomatik kapatmıştır sistemi,itopyayla iletişime geçin.
a1.jpeg

Bu görsel benim işlemcimin sıcaklığıydı durumlarımda görebilirsin :D

Morfin09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Salih Yalabık
Hocam işlemcin apu değil ise, anakarttan görüntü alamazsın. O yüzden hdmi' gpu bağlı olmalı. geri kalan sorunun için ise bir fikrim yok..
hocam zaten en basında ekran kartından goruntu alıyordum pc kendini kapatınca ve birdaha görüntü alamayınca acaba ekran kartında mı sıkıntı var dedım anakartta kı hdmı girisine bagladım gene görüntü yok

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI

Asıl mesele neden anakart üzerine HDMI kablosunu taktınız işlemci apu işlemci değil ki Zaten ilk aldığınızda testleri yapıp sıkıntılı bir durum var ise kurcalamadan mevzuyu yollamaniz gerekiyor idi sistemi zaten test yapıyorsanız çıkan sonuçların ne denli iyi veya kötü olduğunu gözlemlemiş olsanız gerek ama olmadık yerlere kablo takarak olmaz bu işler donanım arşivi ne güvendim konusunda bileşenler ve parçalar aldığında 1 hafta sonra sıkıntı çıkarabilir bunun sorumlusu donanım arşivi değildir. Baştan aşağı hem anakarta hdmı takma hem söylemler cidden tuhaf

Top Bottom