Ömür Boyu Bulut Depolama Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
8
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda Google One 100 GB planını kullanıyorum. Yıllık 100 TL ödüyordum ama Ağustos’ta fiyat 500 TL’ye çıkacak. Bu yüzden bir kez para ödeyip ömür boyu depolama sağlayan alternatif servisleri araştırmaya başladım.
Benim için 200-500 GB arası depolama alanı yeterli olur. Fotoğraflarımı ve önemli dosyalarımı güvenle yedekleyebileceğim, Google Fotoğraflar / Drive mantığında çalışan bir sistem arıyorum. Gerekirse kendi sunucumu da kurabilirim ama önceliğim kullanımı kolay ve güvenilir bir servis bulmak.
Fiyat/performans açısından sizce en mantıklı seçenek hangisi olur? Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

yani seçenek çok. ama tek ödemeyle olacağını sanmıyorum. en mantıklısı ya lokal yada cdn dedikleri sistem. ya 2 3 tane flashbellek alıp depolayacaksın, yada telegram wp gibi bi yerde arşivleyeceksin, en düşük risklisi flaşbellek gibi geldi bana. donanımsal zarar görmediği sürece kalır. ama internet üzerinde depolarsan, kaybolabilir, çalınabilir, zaman aşımından silinebilir, erişemeyebilirsin, falan fıstık. ama 2 3 tane flash bellek alırsan sorun olmaz. 100 lira verip bitane de otg alırsın. telefona da tak, pcye de tak, naparsan yap

yani seçenek çok. ama tek ödemeyle olacağını sanmıyorum. en mantıklısı ya lokal yada cdn dedikleri sistem. ya 2 3 tane flashbellek alıp depolayacaksın, yada telegram wp gibi bi yerde arşivleyeceksin, en düşük risklisi flaşbellek gibi geldi bana. donanımsal zarar görmediği sürece kalır. ama internet üzerinde depolarsan, kaybolabilir, çalınabilir, zaman aşımından silinebilir, erişemeyebilirsin, falan fıstık. ama 2 3 tane flash bellek alırsan sorun olmaz. 100 lira verip bitane de otg alırsın. telefona da tak, pcye de tak, naparsan yap
Harddisk daha mantıklı olur flash belleklerin bozulma riski daha fazla hdd ye göre

fiziksel en iyisi böyle durumlarda ama başına bir şey gelmesi çok daha olası, pCloud kullanıyorum 2013den beri aktifler ama güvenim çok yüksek değil tabi ki yedekli ilerliyorum, en temiz yöntem her zaman yedekli ilerlemek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,000
Üyeler
192,136
Son üye
Eraaay
Geri