TRG-Onur
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Evet başlıktaki (R7) telefonun sizlere kamerası ile çektiğim fotoğrafları göstereceğim ve yorumlayacağım
Kağıt üzerinde kamera özelliklerine şuradan bakabilirsiniz, ben yine de ne olduğunu yazayım;
Ana arka kamera: 64 MP, F1.8 diyafram değerine ve Sony'nin IMX682 sensörüne sahip, 4k videoları bu lens ile çekiliyor, 1080p60fps normal çekim ve 1080p120fps - 720p240fps ağır çekim özelliğine sahip
Geniş açı kamerası: 8 MP, F2.3 diyafram değerine ve 119 derece geniş açı özelliğine sahip (dar alanda gayet iş görüyor, M31 kadar değil)
3. arka kamera olan Macro çekim kamerası: 2 MP, F2.4 diyafram değerine sahip ve 3-5cm uzaklıktaki cisimleri çekmeye yarıyor onun dışında kullanılamıyor, Ana kamerada da kendi standart Macro modu bulunuyor
4. arka kamera olan Bokeh (derinlik algısı) ve Monochrome sensöre sahip kamera: 2 MP, F2.4 diyafram değerine sahip ve portre fotoğraflar çekmeye yardım ediyor + çektiğimiz fotoğraflarda odakladığımız cismi daha net göstermeye yarıyor
Ön kamerası: 16 MP, F2.1 diyafram değerine, portre fotoğraflar, Sony'nin IMX471 sensörüne ve 1080p120fps ağır çekim özelliğine sahip, ön tarafta sadece 1 kamera var onu da belirteyim
Şimdi gelelim çektiğim fotoğraflara;
Arka kamera ile çektiğim fotoğraflar
16 MP standart kamera ile çekilen fotoğraf
64 MP geçildiğinde çekilen fotoğraf
Not: Normalde 18mb boyuta sahipti, çözünürlüğünü düşürmeden kalitesini düşürdüm
Alıntıyı görüntüle
16 MP VS 64 MP Pro Mod
Zoom Özellikleri;
Geniş Açı
Normal
2X ZOOM
5X ZOOM
10X ZOOM
Not: 5X zoomdan sonra yine önermiyorum ama M31 e göre daha iyi o konuda
64 MP ile zoom yapılmıyor
Portre Modu
Not: Çekebileceğim biri yoktu o yüzden en uygun nesneyi çektim + boceh efekti 100%
Macro Modu
Not: Macro modunu beğenmedim, fotoğraflar çok kalitesiz geliyor (M31 o konuda daha iyi)
Standart Macro Mod
Pro Mod ile çektiğim fotoğraflar
16 MP
64 MP
Not: fotograf boyutu yine 18mb o yüzden çözünürlük düşürmeden kaliteyi düşürdüm
Alıntıyı görüntüle
Not: Her 2 çözünürlükte de ayarlar aynı
Gece Çekimleri kıyaslama (64 MP, 16MP, 16MP GECE MODU, 16MP ULTRA GECE MODU)
Not: Ultra gece modunda 4 dk beklemeniz gerekiyor ve telefonu sabit tutmanız lazım, tavsiyem 64mp modunu kullanmanız
Panorama Modu
Not: Sadece telefon dik tutulduğu zaman çekilebiliyor, geniş açı desteği yok
Ön kamera ile çektiğim fotoğraflar
Normal mod (sol) vs Portre Modu (sağ)
Not: Portre Modu M31 kadar iyi değil, idare eder
Ön kamerada geniş açı modu yok
Panorama Mod
Not: Telefonu daha düzgün tutarsanız iyi bir sonuç alabilirsiniz + sadece 1 kez sağ 1 kez sol yaptırıyor
Evet Realme 7'nin kamerası böyle idi, yorumlarınızı bekliyorum
Kağıt üzerinde kamera özelliklerine şuradan bakabilirsiniz, ben yine de ne olduğunu yazayım;
Ana arka kamera: 64 MP, F1.8 diyafram değerine ve Sony'nin IMX682 sensörüne sahip, 4k videoları bu lens ile çekiliyor, 1080p60fps normal çekim ve 1080p120fps - 720p240fps ağır çekim özelliğine sahip
Geniş açı kamerası: 8 MP, F2.3 diyafram değerine ve 119 derece geniş açı özelliğine sahip (dar alanda gayet iş görüyor, M31 kadar değil)
3. arka kamera olan Macro çekim kamerası: 2 MP, F2.4 diyafram değerine sahip ve 3-5cm uzaklıktaki cisimleri çekmeye yarıyor onun dışında kullanılamıyor, Ana kamerada da kendi standart Macro modu bulunuyor
4. arka kamera olan Bokeh (derinlik algısı) ve Monochrome sensöre sahip kamera: 2 MP, F2.4 diyafram değerine sahip ve portre fotoğraflar çekmeye yardım ediyor + çektiğimiz fotoğraflarda odakladığımız cismi daha net göstermeye yarıyor
Ön kamerası: 16 MP, F2.1 diyafram değerine, portre fotoğraflar, Sony'nin IMX471 sensörüne ve 1080p120fps ağır çekim özelliğine sahip, ön tarafta sadece 1 kamera var onu da belirteyim
Şimdi gelelim çektiğim fotoğraflara;
Arka kamera ile çektiğim fotoğraflar
16 MP standart kamera ile çekilen fotoğraf
64 MP geçildiğinde çekilen fotoğraf
Not: Normalde 18mb boyuta sahipti, çözünürlüğünü düşürmeden kalitesini düşürdüm
Alıntıyı görüntüle
16 MP VS 64 MP Pro Mod
Zoom Özellikleri;
Geniş Açı
Normal
2X ZOOM
5X ZOOM
10X ZOOM
Not: 5X zoomdan sonra yine önermiyorum ama M31 e göre daha iyi o konuda
64 MP ile zoom yapılmıyor
Portre Modu
Not: Çekebileceğim biri yoktu o yüzden en uygun nesneyi çektim + boceh efekti 100%
Macro Modu
Not: Macro modunu beğenmedim, fotoğraflar çok kalitesiz geliyor (M31 o konuda daha iyi)
Standart Macro Mod
Pro Mod ile çektiğim fotoğraflar
16 MP
64 MP
Not: fotograf boyutu yine 18mb o yüzden çözünürlük düşürmeden kaliteyi düşürdüm
Alıntıyı görüntüle
Not: Her 2 çözünürlükte de ayarlar aynı
Gece Çekimleri kıyaslama (64 MP, 16MP, 16MP GECE MODU, 16MP ULTRA GECE MODU)
Not: Ultra gece modunda 4 dk beklemeniz gerekiyor ve telefonu sabit tutmanız lazım, tavsiyem 64mp modunu kullanmanız
Panorama Modu
Not: Sadece telefon dik tutulduğu zaman çekilebiliyor, geniş açı desteği yok
Ön kamera ile çektiğim fotoğraflar
Normal mod (sol) vs Portre Modu (sağ)
Not: Portre Modu M31 kadar iyi değil, idare eder
Ön kamerada geniş açı modu yok
Panorama Mod
Not: Telefonu daha düzgün tutarsanız iyi bir sonuç alabilirsiniz + sadece 1 kez sağ 1 kez sol yaptırıyor
Evet Realme 7'nin kamerası böyle idi, yorumlarınızı bekliyorum