Neler Yeni

Osmanlıyı Seviyor musunuz?

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Osmanlı olmasa Türkiye zaten olmazdı.
Osmanlının son zamanı gerçekten rezaletti , hem İmparatorluğun yavaş gelişmesi hem ekonomik sorunlar derken güçsüzleştik.Çok sebebi var sıralayamayacağım kadar.
Sevmeyenlerin çoğunun tüm Osmanlı tarihini bilmeyen insanlar olduğunu düşünüyorum.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Osmanlı olmasa Türkiye zaten olmazdı.
Osmanlının son zamanı gerçekten rezaletti , hem İmparatorluğun yavaş gelişmesi hem ekonomik sorunlar derken güçsüzleştik.Çok sebebi var sıralayamayacağım kadar.
Sevmeyenlerin çoğunun tüm Osmanlı tarihini bilmeyen insanlar olduğunu düşünüyorum.
evet çok doğru konuştunuz her ülkenin sıkıntısı sorunu olabilir günümüz trsi de pek iyi değil açıkcası osmanlının son zamanlarıda çok kötüydü

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar günümüzde osmanlıyı sevenler pek yok sebebi ortada ama bana göre osmanlı olmasa türkiye cumhuriyeti olmazdı hem mustafa kemal atatürkü severim sayarım hem de osmanlıdaki başarılı padişahları severim sayarım (osman gazi, orhan gazi, fatih sultan mehmet, yavuz sultan selim, 4.murad) insanların sevmeme sebebi az çok belli ama ortaçağda böyle olmayan devlet yoktu ve bende bu forumdaki insanların fikrini merak ettim osmanlıyı sever misiniz?
osmanlının ilk dönemleri güzeldir çünkü başarılı padişahlar vardır genel olarak ancak sonrasında gelen zenginlik padişahları da rahata alıştırmış ve devlet yönetimine daha az hakim hale getirmiştir . Ayrıca hayalperest işlere girişerek ülkeyi daha da dara düşürdüler.
Eyalet sistemi ise riskli bir şeydir hep .
Güçlü bir yönetici yoksa o eyaletler dağılmaya mahkumdur

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
bitmiş bir devlet bittiği haliyle hatırlanır. Prime osmanlı gayet başarılıydı

Leilike JR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ahmet
Elini katliamla soykırımla kana boyamamış atamız,razıyız

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,516
İsim
Mehmet Aslan
Arkadaşlar günümüzde osmanlıyı sevenler pek yok sebebi ortada ama bana göre osmanlı olmasa türkiye cumhuriyeti olmazdı hem mustafa kemal atatürkü severim sayarım hem de osmanlıdaki başarılı padişahları severim sayarım (osman gazi, orhan gazi, fatih sultan mehmet, yavuz sultan selim, 4.murad) insanların sevmeme sebebi az çok belli ama ortaçağda böyle olmayan devlet yoktu ve bende bu forumdaki insanların fikrini merak ettim osmanlıyı sever misiniz?
Osmanlı bana göre Türk imparatorluk kültürünün zirvesi ve altın çağıdır.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Seviyorum.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Severiz.

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ
Bence şu olsaydı, bu olsaydı, şunu yapsaydık, bunu yapsalardı diye üzülmemek lazım. Kimseye kızmaya da gerek yok. Dünyanın düzeni bu. O zaman ne olduğunu da bilemeyiz, kimin ne düşündüğünü de. Hiç düşünmedim Osmanlı yı seviyor muyum diye, olup yaşanmış bir şey. Bakıp ders çıkarmak yeterli. Hele de bu tarz konular yüzünden tartışanları hiç anlamıyorum.

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Cihan Duman
Sevmeyen Türk var mı? Tamam cahiliye dönemi inanılmaz kötü falan ama Dünyaya hükmetmiş bir Türk imparatorluğu. Bence gurur duymalıyız, hiçbir şey kusursuz değildir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,546
Üyeler
161,086
Son üye
cılbırtom
Top Bottom