Otobüste ileri yaşlılara yer verme

Reaksiyon skoru
34
Bugün yaşadıgım bir olay
Eve gitmek için otobüse binmistim otobüs bir süre sonra doldu ve bir sonraki durakta 50 li yaslarda bir bayan bindi evet bu yaş aralıgı çokta yaşlı değil fakat kadın biraz fiziki anlamda zayıf geldi bana, arkaya baktım ve en sağda boş bir koltuk gördüm ve yer verme eyleminde bulunmadım ve kadın ayakta gitmeye başladım bende arkaya oturmadığına göre yolu fazla uzun degil diye düsündüm arkadan bir ses geldi buyrun buraya oturabilirsiniz diye boş koltuğu gösteriyordu kadın gitti oturdu ve dediki " ben boş yer görememiştim" hemen sonra ise " bu gençlerde saygı artık yok eskiden gencler yaşlilara yer verirdi" gibisinden birsey dedi ah be ablam boş koltuğa oturmuyorsun fırça atıyorsun üstelik ha şunuda söylim boş koltuğun yanında bir erkek oturmuyordu rahatsız olabilme durumu yok
Siz bu baslıktaki olgu hakkında ne düsünüyorsunuz

Bugün yaşadıgım bir olay
Eve gitmek için otobüse binmistim otobüs bir süre sonra doldu ve bir sonraki durakta 50 li yaslarda bir bayan bindi evet bu yaş aralıgı çokta yaşlı değil fakat kadın biraz fiziki anlamda zayıf geldi bana, arkaya baktım ve en sağda boş bir koltuk gördüm ve yer verme eyleminde bulunmadım ve kadın ayakta gitmeye başladım bende arkaya oturmadığına göre yolu fazla uzun degil diye düsündüm arkadan bir ses geldi buyrun buraya oturabilirsiniz diye boş koltuğu gösteriyordu kadın gitti oturdu ve dediki " ben boş yer görememiştim" hemen sonra ise " bu gençlerde saygı artık yok eskiden gencler yaşlilara yer verirdi" gibisinden birsey dedi ah be ablam boş koltuğa oturmuyorsun fırça atıyorsun üstelik ha şunuda söylim boş koltuğun yanında bir erkek oturmuyordu rahatsız olabilme durumu yok
Sırf gıcıklığına işte kafada gidince oyle oluyor

Bugün yaşadıgım bir olay
Kulaklık+Şapka
Kışın da SweatShirt'ın şapkası + kulaklık
Bunun hilesi bu, istediklerini desinler nede olsa duymuyorsun.

Ben ne yer veriyom ne bişey isterse küfretsin sabah akşam çalışmışım dizlerimi hissedemiyorum bide dinlendiğim yerede göz dikmesinler parasını önce ben verdim otobüste asla yaşlılara yer vermem bişey dersede onu ezerim bu kadr

Ben ne yer veriyom ne bişey isterse küfretsin sabah akşam çalışmışım dizlerimi hissedemiyorum bide dinlendiğim yerede göz dikmesinler parasını önce ben verdim otobüste asla yaşlılara yer vermem bişey dersede onu ezerim bu kadr
Vayyy ve sek erkek :blobdance:

Ben de para veriyorum o da veriyor ok ama eğer yorgun değilsem yer veririm tabii ki.

Ben yaşlı olunca ve ayalarım beni zor tutmaya başlayınca bir yer verilsin isterim yaşım gereği.

Bizim kültürümüzde (özellikle Doğu Asya) yaşlı insan artık hayatını yaşamış acısını çekmiş saygı duyulması gereken insanlar olarak görülüyor. Her ne dediyse yapmalısın, herkesten daha iyi davranmalısın gibi gibi. Böyle bir olay kültürel mesela ama ben şahsi olarak düşününce (kültürü yok sayarsak) yine de rahat etmesini sağlarım. Çünkü sen ayakta biraz yorulursun fakat o ayakta duramaz. Bu tip şeyler. Sen ağırlık taşıyabilirsin fakat o fıtık olur. Sen yazıyı hızlı okuyabilirsin fakat o gözlükleriyle bile zor okur. Ve en önemlisi sen sağlıklı, mantıklı, önyargısız düşünebilirsin fakat o düşünemez, dik kafalılık yapar. İşte bu yüzden yaşlılarda aradığım tek şey saygı. Bana mantıklı düşünmesini beklemem. Sana saygısızlık yapıyorsa bunun en belirgin sebepleri yaşlılık.

Boşta dairesi olup öğrencilere vermeyenlere yer vermiyorum.
Ciddiyim, çetelesini tutuyorum.

otobüs gidişahat yönüne sırtımı veriyorum en iyi yol yaşlıları görmediğim için vermek durumunda kalmıyorum

otobüste ya tam şoförün arkasındaki koltuğa ya da en arkada, ikili koltukların olduğu taraftaki cam kenarına geçeceksin. her zaman böyle yaparım, kimseyle de muhatap olmadım şu ana kadar

Bugün yaşadıgım bir olay
İşte yaşlanınca kafada gidiyor göremeyen kendisi ama ne dersen de nafile

Geri