Evet daha bitirmedim ama 2 günde 130 lara kadar geldim ve cidden farklı bir kitap (Spoiler olmayacak genel detaylar) öncelikle bu konuyu neden yazıyorum çünkü bence bir çoğumuzun okuması gereken hatta rahatsız olma duygularınızı bir kenara bırakıp kesinlikle okumanız gereken kitaplardan bana kalırsa. Kitap distopik (olmasını istemeyeceğiniz tarzda diyebilirim) bir yerde geçiyor ki düşünün geceleri polis bile devriye atmıyor ama suçlular (”topluma kazandırılmaya çalışılan gençler”) kol geziyor etrafta. Ana karakterimiz olan Alex (“topluma kazandırılmaya çalışılacak olan karakter”) başından geçen olayları anlatıyor diyebilirim ve dediğim gibi kitabın ilk 30 sayfasını okuyup ”bu ne la töbe” diyip bırakmayın son zamanlarda kitap okumanın azalmasının bir sebebi de budur insanlar elindekinin kitap olduğunu unutuyor sanırım. Yani kendinize belki çok şeyler katmaz ama cidden anlatmaya çalıştığı konu dahilinde ve cidden karanlık olması yüzünden insanı kendine bağlıyor. Eğer okuyacaksanız Alex‘i yargılayabilirsiniz tabii ama unutmayın o bozuk bi neslin bozuk bir genci (gibi gibi). Evet bu kadar kitap incelemem biliyorum görsenizde iplemiyceksiniz konuyu ama olsun belki birileri okumuştur ya da okuyacaktır bu vesileyle.