Allah allah nerede sorun var ya
Oluyor test sıkıntı yapmıyor
Oluyor test sıkıntı yapmıyor
Sonuç ne peki
Denedim dostum herhangi bir fark yok hala aynı bronzesample çıkıyor bir kaç saniye sürüyor sadeceF51 sürüm
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ryzen master a bir kere girmeniz lazım sonra tekrar ctr testi yapın
Bende de başta öyle olmuştu 15 saniye flan sürmüştü bende ctr yi kapatıp ryzen mastera girdim önüme kabul et flan geldi kabul ettim ryzen master açıldı sonra ryzen masterı kapattim ve tekrar ctr testine girdim ve 30 dk sürdü sonuç golden sampleDenedim dostum herhangi bir fark yok hala aynı bronzesample çıkıyor bir kaç saniye sürüyor sadece
Silikon kalitene göre değişir süresi3100 işlemcide bronze cıktı 15 saniye falan ssürdü
ryzen master programını acık bırakıp tekrar başlattım 5dk dır falan devam ediyor bakalım uzun sürdü bu sefer kaç stepe kadar devam ediyor
Testi yaptım R5 3600 Bronze silikon ama görev yöneticisini açınca ve aidia64 testinde işlemci 4.0 ghz ila 4.1ghz bazen boşta iken 3.9 oluyor sizce ne yapmalıyım?Uygulama Ryzen işlemcinize 1-2 işlem uygulayarak OC kapasitesini öğrenmemizi sağlıyor. Peki bunun için neye İhtiyacımız var: (İndirmek için isimlerine basın)
Şartlar:
B450 ve üstü anakart gerekir. Bazı B350 anakartlarda çalışmasa bile %85' inde çalışıyor.
-Ryzen Master (Kapalı olsa da olur, kurulu olmak zorunda ama)
-CTR 1.1 Beta 7
-Rehberin sonunda Spoiler içinde verdiğim işlemciler içinde olan bir işlemci olması
-İşlemcinizde ayar olmaması. Yani UV/OC, GHz ayarlama yaptıysanız sıfırlamanız lazım.
İndirdikten sonra CTR 1.1 Beta 7 klasörünü açıyoruz.
CTR 1.1 Exe' yi açıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran gelicek:
Alıntıyı görüntüle
MAIN yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi bir sayfa açılıyor.
Alıntıyı görüntüle
Bu sayfada START butonunun üstündeki DIAGNOSTIC butonuna basıp bekliyoruz.
Test ortalama 30 dakka sürer. Bitince böyle bi ekran gelir. Sizde burda yazan değerler farklı olucaktır. Altı çizili olan cümlede GOLDEN yerine başka bir şey yazabilir. Ama bu altı çizili cümlenin benzerini gördüyseniz test bitmiştir.
Alıntıyı görüntüle
Sample sıralaması: (İyiden kötüye)
-Platinum Sample
-Golden Sample
-Silver Sample
-Bronze Sample
Sample' a göre stok soğutucu overclock performansları (Ryzen 3 ve Ryzen 5 işlemciler için) (Tahminidir ortam şartlarına göre değişebilir)
Platinum sample
4.4 GHz
Golden Sample
4.3 GHz
Silver Sample
4.1 GHz
Bronze Sample
4 GHz
Ryzen 7 için:
Platinum
4.65 GHz
Gold
4.45 GHz
Silver & Bronze
4.3 GHz
Ryzen 9 için:
Platinum
4.6 GHz
Gold
4.5 GHz
Silver
4.4 GHz
Bronze
4-4.3 GHz
Ryzen 3 3100
Ryzen 3 3300X
Ryzen 5 3500-3500X
Ryzen 5 3600-3600x-3600XT
Ryzen 7 3700X-3800X-3800XT
Ryzen 9 3900X-3900XT-3950X
Bilinen Sorunlar
-Testi ilk açışınızda PC kapanabilir
-3500x uyumlu olmayabilir. Lakin denemeniz önerimdir.
Hatam var ise affola. İyi forumlar. Sonuçlarınızı paylaşabilirsiniz.
@kandes22
@Emir Şensoydan
@Sunay
@keremcnsz24
helparkadaşlar merhaba, test sonucu değerler bu yönde. bu sonuçlara göre hangi ayarlarda OC yapabilirim?
Stok soğutucu mu? Evet ise 4.2 GHz 1.15v vererek kullanabilirsin sanırsam.arkadaşlar merhaba, test sonucu değerler bu yönde. bu sonuçlara göre hangi ayarlarda OC yapabilirim?
İşlemci çok iyi. Altın silikon. OC yapmamak kötü bir şey ona. İşlemcinin stok voltajı 1.16v zaten. Siz 1.15v vericeksiniz. Artık benim bir şey dememe gerek kalmadı sanırsam. Ryzen Master ile deneyebilirsin. Zarar gelmez zaten yazdım.evet stok soğutucu, da-sistem4 var elimde. yeni aldığım için gözümün nuru konumunda. çok sorulmuştur ama donanım zarar görür mü, zarar görmese bile fark edecek performans için uğraşmaya değer mi?