- Konu Sahibi Konu Sahibi
hmm tamamEvet oc yapmadan bile ağır bir oyunda sistemin baya ısınır en azından işlemciye kaliteli macun sür
hmm tamamEvet oc yapmadan bile ağır bir oyunda sistemin baya ısınır en azından işlemciye kaliteli macun sür
kasanın hava akışı kötü ekran kartın ısınır . Sen bakarsın eğer ekran kartın çok ısınırsa uv yaparızGamePower Wraith var bak istersen
uv ne demek lakasanın hava akışı kötü ekran kartın ısınır . Sen bakarsın eğer ekran kartın çok ısınırsa uv yaparız
ne demek la merak ettimkasanın hava akışı kötü ekran kartın ısınır . Sen bakarsın eğer ekran kartın çok ısınırsa uv yaparız
@kandes22uv ne demek la
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne demek la merak ettim
overclock şart değildir fakat işlemcinin stabil bi voltajda çalışması sistem için daha iyi olacaktırselamlar herkese geçen gün yeni bir sistem aldım ve overclock yapmam gerekiyormu merak ediyorum geldiğinde sadece ram mhzlerini yükselticem ama oc yapmam gerekiyormu bilmiyorum
işlemci: r5 3500
ram: 16 gb 3200mhz
ekran kartı: 1660 super oc
anakart: asus prime b450m-k
UV, Donanıma giden voltajı stabil bir şekilde ayarlayıp sıcaklığını ve performansını arttırmaya denir.uv ne demek la
ne demek la merak ettim
Zevk için yapılır, işlemcinin performansını arttırmak için yapılır, zorunlu olmak gerekmez.Overclock şart değildir hatta zor durumda kalmadıkça yapmanın bir anlamı da yoktur.
Kısaca voltaj düşürmek, performansı arttırmaz ama sıcaklığı düşürürUV, Donanıma giden voltajı stabil bir şekilde ayarlayıp sıcaklığını ve performansını arttırmaya denir.
Sıcaklığı azalacağı için performansı da yükselir.Zevk için yapılır, işlemcinin performansını arttırmak için yapılır, zorunlu olmak gerekmez.
Kısaca voltaj düşürmek, performansı arttırmaz ama sıcaklığı düşürür
Throttle durumunda performans düşeceği için UV ile artabilir ama başka bir durumda sıcaklığı düşürmenin performansa etkisi yoktur,Sıcaklığı azalacağı için performansı da yükselir.