Sabit voltaj ve sabit ghz daha iyidir o yüzden yapılabilir.R5 2600 işlemcim var en fazla 45 dereceye kadar ısınıyor boşta aniden geri 30 lara düşüyor yada 40 bazen 29 bile oluyor sizce OC yapmalı mıyım yapmam gerekiyorsa nasıl yapmalıyım?
Stok değl oyunlarda en fazla 60 derece yapan bir soğutucum var 60 dereceden çıkmıyor.İyi bir soğutucunuz olmalı. Stok fanla iyi bir OC yapamazsınız.
Snowman x6.Cbp kapatmanızı öneririm.
Soğutucunun nedir?
Snowman x6.Yapmalısın Soğutucun nedir?
Prime95 programını indirin. Small FFT s testi yapın. 1 dakika yapmanız yeterli. Daha fazla yapmayın. Maksimum kaç dereceye çıkacak ona bakacağız.Stok değl oyunlarda en fazla 60 derece yapan bir soğutucum var 60 dereceden çıkmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Snowman x6.
Snowman x6.
Max frekans 3.9 muş. Ben olsam 4.1; 1.3 v denerdim.Stok değl oyunlarda en fazla 60 derece yapan bir soğutucum var 60 dereceden çıkmıyor.
Snowman x6.
Snowman x6.
Yani stres testinde falan 60 lardan yukarı çıkmadı hiç 70 görmedi.
65-66 derecelere çıktı.Prime95 programını indirin. Small FFT s testi yapın. 1 dakika yapmanız yeterli. Daha fazla yapmayın. Maksimum kaç dereceye çıkacak ona bakacağız.
Alıntıyı görüntüle
Max frekans 3.9 muş. Ben olsam 4.1; 1.3 v denerdim.
Anakartın ne?
MSI b450m pro m2 v2 ekran kartımda RTX 2060 GAMING 6GAnakartın ne?
Güzel iyi bir OC yapılır. BIOS'dan voltajı 1.1, GHz'i 4.2 olarak ayarla. Bir deneyelim sistem kapanırsa yaz buraya.
Ryzen Master ile yaptım 4ghz de 75 77 derecelere geldi sizce iyi bir değer mi ?Güzel iyi bir OC yapılır. BIOS'dan voltajı 1.1, GHz'i 4.2 olarak ayarla. Bir deneyelim sistem kapanırsa yaz buraya.