1.325'de olabilir ancak arkadaş canlı dersteymiş kapanmasın diye.1,325 dene. Bir şey olmaz. En kötü bios pilini çıkartıp takarsınç PC'in yanma ihtimali yok merak etme.
Zamanın varsa yavaş yavaş başla:
4.0 ghz 1.25v yap sen
İstersen boş bir vakitte yapalı. Zira kolay ve uğraştırıcı bir işlem. Sıkıntı çıkmaz ama vakit gerekir.Aynen bir de bios bili nerde zamanımda yok öyle çok.
Doğru diyorsun hocam.1.325'de olabilir ancak arkadaş canlı dersteymiş kapanmasın diye.
Siz hangi işlemciyi kullanıyorsunuz aynı işlemciyse yaptığınız ayarı bende yapayım.İstersen boş bir vakitte yapalı. Zira kolay ve uğraştırıcı bir işlem. Sıkıntı çıkmaz ama vakit gerekir.
Doğru diyorsun hocam.
Her işlemcinin voltaj ayarı aynı olmaz. Silikon kalitesi farklıdır. Örnek veriyorum benim işlemcim 1.1V 4.1 Ghz çalışır. Başkasının ki 1.5 4.1'de bile çalışmaz. O yüzden deneme yanılma yöntemiyle yapacaksın.Bazılarınızın yaptığı tam ayarlar var mı ya deneme yanılma bana göre değil şuan için?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Siz hangi işlemciyi kullanıyorsunuz aynı işlemciyse yaptığınız ayarı bende yapayım.
Ben 3500x kulanıyorum.Bazılarınızın yaptığı tam ayarlar var mı ya deneme yanılma bana göre değil şuan için?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Siz hangi işlemciyi kullanıyorsunuz aynı işlemciyse yaptığınız ayarı bende yapayım.
Bilgisayar kapanırsa nabıcam ?Ben 2600x stok soğutucuyla 1.25v 4.0ghz kullanıyorum seninki büyük ihtimalle 1.265v gibi değerde sabitlenir ama ders bitince dene
kapanırsa kendi 1 2 kere boot atmayı dener ondan sonra biosa girip default ayarlardan halledersinBilgisayar kapanırsa nabıcam ?
kapanırsa kendi 1 2 kere boot atmayı dener ondan sonra biosa girip default ayarlardan halledersin
bu arada 4.25ghz 1.36v kullanıyormuşum güncel olarak
senin işlemcin çok fazla ısınmadığı için 3.9 sınırını biraz aşmayı veya 3.9ghz de daha düşük voltajla çalıştırmayı deneyebilirizAlıntıyı görüntüleNormal ayarlarlarım böyle default.