Neler Yeni

Overclock yapmalı mıyım?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
R5 2600 işlemcim var en fazla 45 dereceye kadar ısınıyor boşta aniden geri 30 lara düşüyor yada 40 bazen 29 bile oluyor sizce OC yapmalı mıyım yapmam gerekiyorsa nasıl yapmalıyım?
Soğutucun ne OC yardım ederim. 2. Veya 1. Nesil işlemcilerde tam olarak nasıl bir voltaj patlaması yaşanıyor bilemiyorum ama 3300X stok fan 4.3 OC’li kullanıyorum şu an. @10ZenoX01

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Soğutucun ne OC yardım ederim. 2. Veya 1. Nesil işlemcilerde tam olarak nasıl bir voltaj patlaması yaşanıyor bilemiyorum ama 3300X stok fan 4.3 OC’li kullanıyorum şu an.
Ben yapmaya korkuyorum biraz.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Ben yapmaya korkuyorum biraz.
Şu an zamanın yoksa müsait olduğunda beni etiketlersin ben sana indirmen gerek şeyleri söylerim sonra yavaştan başlarız. Merak etme korkacak da bir şey yok OC zarar vermez :d.
@10ZenoX01
Stok değil boşta işlemcim en fazla 40 45 derece oluyor en fazla oyunlarda ise 60 larda.
Mükemmel ben stokla 4.3 kullanıyorum diyorum :d bir arkadaş 4.6 yapmıştı ama 104 derecelerde geziyordu sanırım xd @Emre123a
Neyse sen işin bitince etiketle yani gelirim.

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Şu an zamanın yoksa müsait olduğunda beni etiketlersin ben sana indirmen gerek şeyleri söylerim sonra yavaştan başlarız. Merak etme korkacak da bir şey yok OC zarar vermez :d.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mükemmel ben stokla 4.3 kullanıyorum diyorum :d bir arkadaş 4.6 yapmıştı ama 104 derecelerde geziyordu sanırım xd @Emre123a
Ya siz çıldırmışsınız kjdfsldfsdf bende böyle kullanıyorum :(
1604565345043.png

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Bilmiyorum cpb ne onun hakkındada bir fikrim yok ama ghz sabit değil sürekli değişiyor nerden kapatcam.
Bios’unda (bende gigabyte bir ana kart var seninkinde net neresidir emin değilim ancak birazcık bakarsan tahminimde bulabilirsin) işlemciyle alakalı kısımda Core Performance Boost ya da kısaca CPB yazar bu şey işlemcinin GHz’ini ve V’sini belli bir değere kadar kendi isteğince otomatik arttırır ben önermem gereksiz bir durum. @baltazar bu arkadaş ana kart kısmında sana yardım etmiş yerini biliyordur diye tahmin ediyorum ama sen de 2 arasan bulurusun yani ya da youtubeye yaz çıkar :).

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Bios’unda (bende gigabyte bir ana kart var seninkinde net neresidir emin değilim ancak birazcık bakarsan tahminimde bulabilirsin) işlemciyle alakalı kısımda Core Performance Boost ya da kısaca CPB yazar bu şey işlemcinin GHz’ini ve V’sini belli bir değere kadar kendi isteğince otomatik arttırır ben önermem gereksiz bir durum. @baltazar bu arkadaş ana kart kısmında sana yardım etmiş yerini biliyordur diye tahmin ediyorum ama sen de 2 arasan bulurusun yani ya da youtubeye yaz çıkar :).
Tamam kapatayım o zaman ama performans düşmez mi ?

Top Bottom