Overclock yapmalı mıyım?

3 buçuk dk oldu 57 derece.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an stok olduğu için uzun süre kalmasına gerek yok sadece yapacağımız olayları anlaman için yaptık yani. Neyse ilk başta voltajı arttırmadan MHz değerini 50 MHz arttırıp başlayabiliriz (bu şekilde yaparsak yavaştan yapmış oluruz) ama eğer istersen tekte mesela 3.4 ya şu an stok hızın onu direk 4.0 a çekeriz voltajı da 1.35 falan verip yavaştan voltajı a düşürebiliriz nasıl istersen artık. İkiside aynı işi görecek birisi yavaş diğeri hızlı olur.
Bence direk yapalım çok zamanım yok çünkü hızlıca yapalım bitirelim :) ama inşallah pc kapanıp bida açılmama gibi veya bios pilini çıkarttırma şeysiniden istemez çünkü çıkartamam pili.

3 buçuk dk oldu 57 derece.

Bence direk yapalım çok zamanım yok çünkü hızlıca yapalım bitirelim :) ama inşallah PC kapanıp bida açılmama gibi veya bios pilini çıkarttırma şeysiniden istemez çünkü çıkartamam pili.
Bios pili çıkarma olmaz PC’nde reset tuşu var demi? Aynı işlevi görecektir zaten neyse hızlı yapalım diyorsan direk söylediğim değerleri geçirebiliriz. 4.0 1.35 V değerlerini girip Apply de ve stres testini başlat şimdi buradaki önemli faktör şu eğer Core Temp sıcaklıklar böyle aşırı yüksekse mesela 95 leri falan geçiyorsa strs testini durdur keza stres testi açık olmasına rağmen core temp’deki çekirdek kullanımları 100 altına düşerse yine durdur tamam mı? @10ZenoX01 yani pc kapanmadan sen stres testini kapatmış olacaksın bu sayede ama değerler gayet normalse kullanımlar 100 sıcaklıklar 90 lara dayanmamışsa sıkıntı yok.

Bios pili çıkarma olmaz PC’nde reset tuşu var demi? Aynı işlevi görecektir zaten neyse hızlı yapalım diyorsan dirsek söylediğim değerleri geçirebiliriz. 4.0 1.35 V değerlerini girip Apply de ve stres testini başlat şimdi buradaki önemli faktör şu eğer Core Temp sıcaklıklar böyle aşırı yüksekse mesela 95 leri falan geçiyorsa strs testini durdur keza stres testi açık olmasına rağmen core temp’deki çekirdek kullanımları 100 altına düşerse yine durdur tamam mı?
Pc de reset tuşu yok ama bir tuş var basınca fanlar hızlanıyor daha dorusu basılı tutunca.

PC de reset tuşu yok ama bir tuş var basınca fanlar hızlanıyor daha dorusu basılı tutunca.
Neyse dostum sıkıntı yok zaten sıkıntı olmadan stres testini kapatırsan hiç bir şey olmaz. Reset tuşu dediğim şey basınca PC’yi yeniden başlatan adı üstünde resetleyen küçük bir tuş şöyle mesela
image.jpg

sağdaki tuş gibi. @10ZenoX01 konuya dönecek olursak basic modda voltajı 1.35 GHz’i 4.0 yapıp stres testini başlattıktan sonra değerleri kontrol ediyoruz şu an. (Ryzen master’da apply demeyi unutma bu arada :d kaydetme tuşu o)

1604567668381.png
Apply diyorum ? @!Yardım Lazım!

Dedim apply der demez 45 derece oldu düşü geri 38 yükselip düşüyı ence olmadı 47 den 38 e anında düşüp yükseliyor!!!

48 den 37 yedüşmesi anında noraml değil herhalde :D

@!Yardım Lazım!

Alıntıyı görüntüleApply diyorum ? @!Yardım Lazım!

Dedim apply der demez 45 derece oldu düşü geri 38 yükselip düşüyı ence olmadı 47 den 38 e anında düşüp yükseliyor!!!
Tamam sıkıntı yok :d stres testine sokman lazım dediğim gibi aksi değerler görürsen durdurursun (voltaj yeterli gelecektir diye tahmin ediyorum ama yine de onu da kontrol et) aksi değer yoksa 1 2 dk test yapar durdururuz.

Tamam sıkıntı yok :d stres testine sokman lazım dediğim gibi aksi değerler görürsen durdurursun (voltaj yeterli gelecektir diye tahmin ediyorum ama yine de onu da kontrol et) aksi değer yoksa 1 2 dk test yapar durdururuz.
Ama bence düşürmemiz lazım voltajı sürekli 48 dereceden 30 lara düşüp düşüp yükseliyor değişik bişi oldu kafayı yedi.

Ama bence düşürmemiz lazım voltajı sürekli 48 dereceden 30 lara düşüp düşüp yükseliyor değişik bişi oldu kafayı yedi.
Ani peek’ler sıkıntı değil o kadar şimdilik bir dene voltajı bilerek az yüksek verdil ki mavi ekran alma diye. Hatta yalnız hissetme diye bende teste soktum şimdi :d. Sende de bu tarz bir şeyler olması lazım.
image.jpg

@10ZenoX01 ha illa istersen V’ı 1.3 e indir dostum gönlün rahat olsun. Zaten işimiz bitince sana UV de yapıcaz minimum voltta da çalıştırıcaz yani :)

Yaptım stress testi 85 dereceleri gördü :(

Ve 30 saniyede daha dorusu bi 70 oldu bi 85 bi 80 sürekli ani değişti.

Yani şimdi nabıyım ? @!Yardım Lazım!

Yaptım stress testi 85 dereceleri gördü :(

Ve 30 saniyede daha dorusu bi 70 oldu bi 85 bi 80 sürekli ani değişti.
Tamam sıkıntı yok şu an hani şu an fazla geliyor farkındayım sana ama korkma :d voltajı düşürücez zaten bu fazla bir voltaj ondan ısınıyor gibi gözüküyor ki sıkıntı yok hala. 1-2dk sıkıntısız devam ederse stop ettir teste. @10ZenoX01

Tamam sıkınt yok şu an hani şu an fazla geliyor farkındayım sana ama korkma :d voltajı düşürücez zaten bu fazla bir voltaj ondan ısınıyor gibi gözüküyor ki sıkıntı yok hala. 1-2dk sıkıntısız devam ederse stop ettir teste.
Hmm tamam 25 de ders başlıyo :D neyse yapıcaz artık bi şekil.

Geri