Dostum dersin varsa şimdilik bırakalım dersten de kalma önemli ders. Dersin bitince söyle bu değerler üzerinden koşarız :d. @10ZenoX01Hmm tamam 25 de ders başlıyoneyse yapıcaz artık bi şekil.
Yok sıkıntı değil siz ayarları verin daha başlamadı. @!Yardım Lazım!Dostum dersin varsa şimdilik bırakalım dersten de kalma önemli ders. Dersin bitince söyle bu değerler üzerinden koşarız :d. @10ZenoX01
Şimdi yanlış bilmiyorsam senin işlemcin zaten CPB açık bile olsa max değer olarak 3.9 GHz görüyordu. (2600 işlemin herhalde) bu durumda max değer üstüne 100 MHz oc yaptık diyebiliriz yani. Devam da edebiliriz ne biliyim 4.1 4.2 denenebilir ha bana yeter dersen şimdi de UV yaparız (voltajı minimum hale getiririz) ve başarılı bir oc olmuş olur karar senin dostum @10ZenoX01Yok sıkıntı değil siz ayarları verin daha başlamadı. @!Yardım Lazım!
Bence uv yapalım çok zorlamaya gerek yok ısnmasını da istemiyorum 4ghz yeterli.Şimdi yanlış bilmiyorsam senin işlemcin zaten CPB açık bile olsa max değer olarak 3.9 GHz görüyordu. (2600 işlemin herhalde) bu durumda max değer 100 MHz oc yaptık diyebiliriz yani. Devam da edebiliriz ne biliyim 4.1 4.2 denenebilir ha bana yeter dersen şimdi de UV yaparız (voltajı minimum hale getiririz) ve başarıl bir oc olmuş olur karar senin dostum @10ZenoX01
Olur :d şimdi şöyle UV yaparken voltajı tekte 1.2 ye düşüremeyiz onu baştan söyliyim hatta bu seviyeden sonra diğer OC’lerde falan da direk GHz’i 4.5 e falan çekme yavaş yavaş yapılır bu raddeden sonra mesela 4.0 ya şu an bir daha oc yaparsan 50 MHz 50 MHz arttır.Bence uv yapalım çok zorlamaya gerek yok ısnmasını da istemiyorum 4ghz yeterli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
@!Yardım Lazım!
O zaman tek tek düşürelim.Olur :d şimdi şöyle UV yaparken voltajı tekte 1.2 ye düşüremeyiz onu baştan söyliyim hatta bu seviyeden sonra diğer OC’lerde falan da direk GHz’i 4.5 e falan çekme yavaş yavaş yapılır bu raddeden sonra mesela 4.0 ya şu an bir daha oc yaparsan 50 MHz 50 MHz arttır.
Tabii ki biosa geçireceğiz ryzen master’ın tek özelliği hızlıca yapabilmemiz diğer türlü kötü yani @10ZenoX01Bence uv yapalım çok zorlamaya gerek yok ısnmasını da istemiyorum 4ghz yeterli.
@!Yardım Lazım!
Evet r5 2600 Alıntıyı görüntüle
Ryzen master çok sağlıklı değil diyorlar biosa gerçiriceğiz değilmi daha bu ayarları.
Aynen.Tabii ki biosa geçireceğiz ryzen master’ın tek özelliği hızlıva yapabilmemiz diğer türlü kötü yani @10ZenoX01
Şöyle dostum 1,3 de stres testine soktuysan ve başarılı olduysan önerdiğim durum basic modda ya da detaylı modda voltajın yanındaki tıkları var ya onlar aracılığıyla her seferinde 1 tık düşürüp stres testine sok ve sana demiştim ya hani çekirdek kullanımları falan diye onların her birinin 100 olmasına dikkat et birisi 50 90 arası değerler alırsa hemen durdur testi tamam?O zaman tek tek düşürelim.
Aynı bu şekilde ama stres testini ihmal etme her seferinde başlat core temp’den değerli kontrol et sıkıntı yoksa bir daha yap sıcaklık değerleri seni memnu ettiyse(artık son yapışında) son bir kez teste sok ama bu sefer bir 10-15 dk bırak uzun bir test olsun ki stabilite gerçekten sağlasın. (apply demeyi unutma he yoksa o girdiğin değerler kaydolmaz) @10ZenoX011,3 den bir tık düşürdüm 39 derece oldu 40 larda şuan en fazla.