Neler Yeni

Yardım Oyun açtığımda laptop elektrik kesiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mert Öztürk
Victus 16 r7 7840hs rtx4060 16ram kullanıcısıyım. Genelde AAA oyunlarda oyunu ilk açtığımda biraz oynuyorum sonrasında bütün klavye ışığı güç ışığı hepsi kesiliyo ekran kapanıyo 5-10 saniye sonra geri geliyo( uyku modundan uyanmış gibi geliyo) ve 3-5 kez böyle yaptıktan sonra düzeliyor. Isı değerlerimi vesaire ekliyorum. Furmark testi yaptım ekran kartım 120w çekiyo ve sorun yok aynı şekilde cpu burnerda da 60w çekiyo ve yine sorun yok. Sıcaklık değerleri vesaire çok iyi. Ramlerle falan alakalı olabilir belki. Sorunu video kaydı aldım linki paylaşıyorum. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Ekler

• 20250106_223845.jpg
    20250106_223845.jpg
    2.1 MB · Hit: 9

Oguz...

80+ Bronze
Ramdan daha çok sanki dahili ekran kartına geçip dönüyor gibi

Oguz...

80+ Bronze
Dahiliden nvidiaya geçtiğinde bir afallama yapıyor ama oda entegre kullandığından oyun nvidiadan çıkış istediğinde anlık afallıyor ama klavye ışığını kesmiyor normalde

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mert Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahiliden nvidiaya geçtiğinde bir afallama yapıyor ama oda entegre kullandığından oyun nvidiadan çıkış istediğinde anlık afallıyor ama klavye ışığını kesmiyor normalde
Evet komple güç kesiliyo bezen bu süre daha da uzuyabiliyo 10 saniye falan gelmiyo adaptörü çıkartıp takıyorum bi git gel yapıyo

Oguz...

80+ Bronze
Bendede var aynı pc varsayılan durumda ayarları otomatikte resident evil oynarken örnek nvidiaya geçeriyor o anda afallama yapıyor ama kesilme falan olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayarları (nvidia amd ayarlarınıda) bios dahil varsayılana çekip deneyin derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mert Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bendede var aynı pc varsayılan durumda ayarları otomatikte resident evil oynarken örnek nvidiaya geçeriyor o anda afallama yapıyor ama kesilme falan olmuyor

Ayarları (nvidia amd ayarlarınıda) bios dahil varsayılana çekip deneyin derim
Varsayılan derken hybrid moddan mı yoksa performans modunu dengeliye mi çekeyim

Oguz...

80+ Bronze
Birde ekran kartı ve işlemci driverılarını kaldırıp güzelce baştan yüklemeniz

Nvidia denetim masasında varsayılana al var onu yap . Güç ayarınıda dengeli veya performans olması fark ettirmez denerken

jwickk05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MURAT ABAY
Hocam sorun güç kesintisi olduğunu düşünmüyorum. Bunlarda kapağın kapandığını algılayan bir sensör var galiba hall sensördü adı. Onu birşeyler etkiliyor olmalı ya da arızalanmıştır. Laptop sürekli kapak kapanıp açıldığını algılıyor. Hp laptopların bazılarında sensörün yanlış yere yerleştirilmesinden kaynaklı bir hata olduğunu biliyorum. İsterseniz harici bir monitöre bağlayıp kapak kapalı bir şekilde deneyimleyin hatanın devam edip etmediğini.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mert Öztürk
Birde ekran kartı ve işlemci driverılarını kaldırıp güzelce baştan yüklemeniz

Nvidia denetim masasında varsayılana al var onu yap . Güç ayarınıda dengeli veya performans olması fark ettirmez denerken
Tamamdır deneyeceğim teşekkürler

Sorun devam ediyo

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler