Arkadaşlar merhaba.
Sistemim:
PSU: Thermaltake Smart RGB 80+ 500W.
Anakart: MSI B560M Pro VDH.
CPU: Intel i5 10400F.
CPU fan: Dark X123 kule tipi.
GPU: ASUS RX 6650 XT.
RAM: 2x8 2400 MHz DDR4 Corsair.
SSD: 2 TB Kioxia exercia G2 Plus.
Monitör: Lenovo Legion R27qe.
Son zamanlarda oyun oynarken oyunların birden çöktüğünü ve oyunun yüklü olduğu M.2 SSD'nin bilgisayar tarafından görünmemeye başladığını ancak bilgisayara reset atınca bu durumun düzeldiğini fark ettim. (Oyunu tekrar açtığımda yine rastgele bir anda aynı durum oluyor.)
SSD için sağlık ve bad sector taramaları yaptım fakat herhangi bir olumsuz durum göremedim.
OCCT programı ile Power test yaptığımda +12v - +3.3v ve +5v değerlerinin test sırasında düştüğünü gördüm.
Oyunların çökmesi ve SSD'nin bağlantısının kopması, bilgisayarın SSD'yi görmemesi PSU'nun gerekli voltaj değerlerini karşılayamamasından mı acaba?
Ekte 10 dakikalık OCCT test verilerini paylaşıyorum.
Sistemim:
PSU: Thermaltake Smart RGB 80+ 500W.
Anakart: MSI B560M Pro VDH.
CPU: Intel i5 10400F.
CPU fan: Dark X123 kule tipi.
GPU: ASUS RX 6650 XT.
RAM: 2x8 2400 MHz DDR4 Corsair.
SSD: 2 TB Kioxia exercia G2 Plus.
Monitör: Lenovo Legion R27qe.
Son zamanlarda oyun oynarken oyunların birden çöktüğünü ve oyunun yüklü olduğu M.2 SSD'nin bilgisayar tarafından görünmemeye başladığını ancak bilgisayara reset atınca bu durumun düzeldiğini fark ettim. (Oyunu tekrar açtığımda yine rastgele bir anda aynı durum oluyor.)
SSD için sağlık ve bad sector taramaları yaptım fakat herhangi bir olumsuz durum göremedim.
OCCT programı ile Power test yaptığımda +12v - +3.3v ve +5v değerlerinin test sırasında düştüğünü gördüm.
Oyunların çökmesi ve SSD'nin bağlantısının kopması, bilgisayarın SSD'yi görmemesi PSU'nun gerekli voltaj değerlerini karşılayamamasından mı acaba?
Ekte 10 dakikalık OCCT test verilerini paylaşıyorum.