OYUN EDİTÖRÜ OLMAK İÇİN ÜNİVERSİTE OKUMAM GEREKİR Mİ?

Reaksiyon skoru
23
Merhabalar, ben şu anda lise 1'e (9. sınıf) gidiyorum ve ileride oyun editörlüğü yapmak istiyorum. Oyun editörlüğü ve bu mesleği yapmak için gerekenler hakkında araştırmamı yaptım ve bu mesleği kendime uygun buldum. Oyun editörlüğü hakkında deneyimim de var. Yazdığım yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Konu şu ki, bu mesleğin herhangi bir üniversite bölümü yok. Bu yüzden bu meslek için hangi bölümü seçmem gerektiğini veya üniversite okuyup okumamam gerektiği hakkında bir fikrim yok. Sorum ise şu: Bu işi yapmak için bir üniversiteye gitmeli miyim? Gitmem gerekiyorsa hangi bölümü okumam bu iş için daha çok işime yarar? Kendi şahsi yazılarımı yazmak veya videolarımı hazırlamak yerine bir şirkette işe girmek istesem, üniversite faktörü işverenler için gerekli bir kriter olur mu?

Buna ek olarak grafikerlik veya iletişim ile alakalı bir bölüm okuyabilirsin. Şu an bu işi aktif olarak yapıyorsan insanlar yazılarına, sana ve senin ismine ulaşabiliyorsa oyun editörü olmuşsun sayılır zaten, bu işi serbest meslek olarak devam ettirip 1-2 sene sonra daha profesyonel olarak belirli sanal şirketlerde vesayre başvuru yapıp işe girebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,241
Üyeler
175,181
Son üye
TurkWitcher
Geri