Neler Yeni

Oyun oynarken anakart coil whine yapıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Satılmış taha
XPM ayarı açınca pc açılmıyor diye tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm ve birde termal macun değişikliği istedim sonra oyun oynarken kulaklığı çıkardım ilk başta fandan geldiğini sanmıştım ama anakartın işlemci keranındaki kare şeylerden geldiğini fark ettim
1.soru : Herhangi bir şey olur mu (örn) anakart bozulur mu ram lar işlemci falan ?
2.soru : Nasıl düzeltirim ?
3.soru : Ne yapmalıyım ?
Yardımcı olan herkese teşekkürler😊

Önce sorunuza cevap vereyim, coil whine herhangi bir arızaya sebep olan bir şey değil sadece ses yapar. Bildiğim kadarıyla bir çözümü yok. Bu arada anakartın coil whine yaptığını ilk kez duyuyorum ya ekran kartından ya psudan ya da cpu soğutucu ızgarasından gelir o ses.

Aswium

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Muhammet Söğütçü
Benim ekran kartında ilk 1 hafta çok fazla geliyordu ama sonradan azaldı ve hatta oyun ayarlarıyla oynayınca tamamen gidiyor ses. Örneğin vsync aç-kapa grafikleri low a çek dene biraz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim ekran kartında ilk 1 hafta çok fazla geliyordu ama sonradan azaldı ve hatta oyun ayarlarıyla oynayınca tamamen gidiyor ses. Örneğin vsync aç-kapa grafikleri low a çek dene biraz.
Yüksek fps alınca bu ses çıkıyor özellikle. Vsync dene

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
emirhanerdinç42
Önce sorunuza cevap vereyim, coil whine herhangi bir arızaya sebep olan bir şey değil sadece ses yapar. Bildiğim kadarıyla bir çözümü yok. Bu arada anakartın coil whine yaptığını ilk kez duyuyorum ya ekran kartından ya psudan ya da cpu soğutucu ızgarasından gelir o ses.
Valorantda full ayarlara çekince geliyor ses minimuma çekince gelmiyordu :D rx6650xt kullanıyorum. Ufacık bir ses beni rahatsız etmediği için iplemedim :D

Livaković

80+ Silver
XPM ayarı açınca pc açılmıyor diye tanıdık bir bilgisayarcıya götürdüm ve birde termal macun değişikliği istedim sonra oyun oynarken kulaklığı çıkardım ilk başta fandan geldiğini sanmıştım ama anakartın işlemci keranındaki kare şeylerden geldiğini fark ettim
1.soru : Herhangi bir şey olur mu (örn) anakart bozulur mu ram lar işlemci falan ?
2.soru : Nasıl düzeltirim ?
3.soru : Ne yapmalıyım ?
Yardımcı olan herkese teşekkürler😊
10 tane takıntıdan aylarca ürünleri yollayıp cwden iade eden birisi olarak yorum yapıyorum konuya rog suprim aorus gaming x window hertürlü modeli almış ve hepsinde cw düşük yüksek hepsinde çıktı şuanda kartım yok yakında alacam fakat uzun lafın kısası piyasada cwsiz kart yok denecek kadar az değil direk yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Satılmış taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valorantda full ayarlara çekince geliyor ses minimuma çekince gelmiyordu :D rx6650xt kullanıyorum. Ufacık bir ses beni rahatsız etmediği için iplemedim :D
Ses beni rahatsız etmiyor sadece sıkıntı çıkmasın yeter

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,597
İsim
ismail
Benim de psu da var coil whine kulaklığı taktığım an dış dünyayla iletişimim kesildiğinden duymuyorum.Zaten ara ara vızıldamaya başlıyor şu ara 15 günde bir keyfine bağlı vızıldamaya başladı...

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
İbrâhim Halil
Yıllar önce Dell marka laptopumda bu ses vardı (2005 yılı). Tabi o zamanlar coil whine nedir tam olarak kimse bilmiyordu. Cazır cuzur ediyordu işlemciye yük bindikçe :) kullanım ömrü dolunca parçalayıp çöpe atmıştım sinirden, hey gidi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,577
Üyeler
167,162
Son üye
pirocann
Top Bottom