kankam biraz geç cevap verdim bu aralar müsait olamıyorum. Maalesef bende bir türlü çözemedim. Mesela oyuna giriyorum fps limit yok gpu sabit 99 oluyor sendede oluyor mu? Mesela kendisini neden 99a sabitliyorki. Termal macun sürücem belki düzelir diycem ama nerdeeeSorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de var
Garantisi varsa cihazını gönder. 99 da kalmasının sebebi her cihazın kendi sınırı vardır bundan sonra cıhaz stabil kalır o sıcaklıkta devam eder. Fan blokların tıkaladırı, cihaz nefes alamıyordur, termal macunun kurumuştur. Yenilemen lazım yoksa cihazda geri dönülmez sonuçlar alırsın. Anakartın yanar , ekran kartı veya işlemci. Siyah ekran konusuna tekrardan gelirsen belki cihazın çok ısındığı için bundan dolayı cihaz kendini korumak amaçlı siyah ekran verip kendine reset atıyordur. En kötü senaryo ise ekran kartı chipi hasar almış yada kısa devre yapıyor olabilir. Bende msi marka rtx 4070 li cihaz var oyun oynarken rastgele zamanlarda siyah ekran verip cihaz kendini yeniden başlatıyor. Cihazı gatantiye teknik servise yolladım fan bakımı termal macun için. Cihaz elime ulaştığında, siyah ekran sorunu başladı cihazda hiç ısınma falan yok. Temizlik yapılırken sanırım ekran kartıma hasar vermişler tekran garantiye verdim şuan derin incelemeye almışlar. Artık 2 haftaya mı 1 aya mı gelir bilmiyorum sıfır cihazım çöp oldu daha 1 sene garantisi vardı.kankam biraz geç cevap verdim bu aralar müsait olamıyorum. Maalesef bende bir türlü çözemedim. Mesela oyuna giriyorum fps limit yok gpu sabit 99 oluyor sendede oluyor mu? Mesela kendisini neden 99a sabitliyorki. Termal macun sürücem belki düzelir diycem ama nerdeee
ben sorunumun temel kaynağını buldum. Sorunum termal macunu sürmemekmiş. Termal macun sürülmediği zaman ısı artar ve gpu 90ların üstüne kadar çıkar hatta sabit 99 olur. Ben oyunlarda fps limitini 120'ye ayarladım ve gpum 75 80 arası gayet iyi. Termal macunu sürersem gpu 15 20 derece düşücek ve 75 80lere kadar inicek.Garantisi varsa cihazını gönder. 99 da kalmasının sebebi her cihazın kendi sınırı vardır bundan sonra cıhaz stabil kalır o sıcaklıkta devam eder. Fan blokların tıkaladırı, cihaz nefes alamıyordur, termal macunun kurumuştur. Yenilemen lazım yoksa cihazda geri dönülmez sonuçlar alırsın. Anakartın yanar , ekran kartı veya işlemci. Siyah ekran konusuna tekrardan gelirsen belki cihazın çok ısındığı için bundan dolayı cihaz kendini korumak amaçlı siyah ekran verip kendine reset atıyordur. En kötü senaryo ise ekran kartı chipi hasar almış yada kısa devre yapıyor olabilir. Bende msi marka rtx 4070 li cihaz var oyun oynarken rastgele zamanlarda siyah ekran verip cihaz kendini yeniden başlatıyor. Cihazı gatantiye teknik servise yolladım fan bakımı termal macun için. Cihaz elime ulaştığında, siyah ekran sorunu başladı cihazda hiç ısınma falan yok. Temizlik yapılırken sanırım ekran kartıma hasar vermişler tekran garantiye verdim şuan derin incelemeye almışlar. Artık 2 haftaya mı 1 aya mı gelir bilmiyorum sıfır cihazım çöp oldu daha 1 sene garantisi vardı.