Neler Yeni

Oyun oynarken elektrik gitmesi sorun oluşturur mu?

5 ile 12 dk arasında yazıyor oyüzden 5dk dedim. Sistemin çekeceği yüke göre değişir.
Peki ups'yi aldığım vakit montaj konusunda kullanım kitapçığını mı okumam gerekli,yoksa izlenecek yollar basit mi?
Montaj hususunda neyi nereye takacağım hakkında bilgiler verir misiniz acaba hocam?

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Hakanbey
Peki ups'yi aldığım vakit montaj konusunda kullanım kitapçığını mı okumam gerekli,yoksa izlenecek yollar basit mi?
Montaj hususunda neyi nereye takacağım hakkında bilgiler verir misiniz acaba hocam?
UPS direk arkasında 2 tane power girişi vardır birine bilgisayarı diğerine monitör bağla okadar

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Hocam 5 dakika az değil mi? 12 dakikaya kadar yazıyor ama.
Tunçmatik öneririm, bütçenize göre VA kapasitesini arttırıyorsunuz ve daha uzun süre çalışıyor. Ben apu sistemde kullanıyorum, elektrikler gittikten sonra 1 saatten uzun süre bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Ayrıca etrafınızda elektrikçi varsa aküden dışarıya bir dişi çıkış verip, ucuza alabileceğiniz aynı değerlerdeki çıkma bir aküye de erkek kabloyu bağlayıp istediğiniz zaman bağlayarak kapasitesini arttırmasını sağlayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UPS'i fişe bağlayıp, bilgisayarın fişlerini de UPS'in arkasındaki fişlere bağlıyorsunuz. 3'lü priz gibi çoğaltıcılar takarakta UPS'in fiş sayısını arttırabilirsiniz. Bu şekilde modemi de takıyorum ve evde internet hiç kesilmiyor, tavsiye ederim.

UPS direk arkasında 2 tane power girişi vardır birine bilgisayarı diğerine monitör bağla okadar
Ups'yi nereye bağlayacağız peki hocam?
Şöyle bir prizim var, duvardaki ev prizinden güç alıyor.Ups'yi bu prizin herhangi bir fiş girişine taksam olur mu?Ayrıca Ups'yi açmak için güç tuşu ve kapama tuşu hakkında da bilgi verir misiniz acaba?Pc elektrik gittikten sonra Ups üzerinden gücü almaya başladı diyelim,ardından 5-7 dakika sonrada ben sistemi kapattım.Peki bundan sonra Ups'yi de ayriyetten kapatmam gerekli mi?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Ups'yi nereye bağlayacağız peki hocam?
Şöyle bir prizim var,duvardan güç alıyor.Ups'yi bu prizin herhangi bir fiş girişine taksam olur mu?Ayrıca Ups'yi açmak için güç tuşu ve kapama tuşu hakkında da bilgi verir misiniz acaba?Pc elektrik gittikten sonra Ups üzerinden gücü almaya başladı diyelim,ardından 5-7 dakika sonrada ben sistemi kapattım.Peki bundan sonra Ups'yi de ayriyetten kapatmam gerekli mi?

Klasik evlerde olan fişe takıyorsunuz UPS'i ekstra bir şey yok. UPS güç tuşu her zaman açık konumda ve bilgisayar her zaman ona takılı oluyor ve güç aktarımı UPS üzerinden oluyor, bu sayede yüksek voltaj ve düşük voltaj gibi sorunlar yaşamıyorsunuz. Elektrik gittiğinde ise UPS içindeki akü üzerinden beslemeye devam ediyor ve takılı olan cihazlar kapanmıyor. UPS'İ kapatmanız gerekmiyor, UPS takılı kalacak ki elektrik tekrar geldiğinde kendini şarj etmeye devam etsin. UPS'lerde bulunan yüksek voltaj koruması çok daha kalitelidir, her zaman takılı tutabilirsiniz.

Ayrıca akım korumali prize de para vermenize gerek kalmıyor böylece, UPS o sorunu ortadan kaldırıyor. Normal bir prizi UPS'e takarak akım korumasını elde etmiş oluyorsunuz, her zaman sabit voltaj veriyor.

Klasik evlerde olan fişe takıyorsunuz UPS'i ekstra bir şey yok. UPS güç tuşu her zaman açık konumda ve bilgisayar her zaman ona takılı oluyor ve güç aktarımı UPS üzerinden oluyor, bu sayede yüksek voltaj ve düşük voltaj gibi sorunlar yaşamıyorsunuz. Elektrik gittiğinde ise UPS içindeki akü üzerinden beslemeye devam ediyor ve takılı olan cihazlar kapanmıyor. UPS'İ kapatmanız gerekmiyor, UPS takılı kalacak ki elektrik tekrar geldiğinde kendini şarj etmeye devam etsin. UPS'lerde bulunan yüksek voltaj koruması çok daha kalitelidir, her zaman takılı tutabilirsiniz.

Ayrıca akım korumali prize de para vermenize gerek kalmıyor böylece, UPS o sorunu ortadan kaldırıyor. Normal bir prizi UPS'e takarak akım korumasını elde etmiş oluyorsunuz, her zaman sabit voltaj veriyor.
Peki UPS'in kendi güç kablosunu grup prize taksamda olur herhalde değil mi?Evlerde olan fiş demişsiniz,bahsettiğim 6'lı grup priz duvardaki fişe takılı.UPS'i de grup prizin herhangi bir yerine takacağım.Zaten onun dışında pekte bir şey kalmıyor herhalde monitör ve kasa bağlantısı dışında.
Ayrıca sistemin elektrik kesintisi dışında, UPS üzerinden çalıştığını nasıl anlayabilirim acaba?Bir sesli uyarı ışık falan var mı?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Tam tersi UPS'i prize bağlayıp, grup fişi kullandığınız şekilde kullanmaya devam etmenizi öneririm. Çünkü akım korumalı prizler yüksek voltaj yedikçe özelliğini kaybediyor; fakat UPS'ler için bu geçerli değil diye biliyorum. Fakat isterseniz söylediğiniz şekilde grup prize UPS'i de bağlayabilirsiniz sorun çıkartmaz. UPS bir ötme sesi çıkartıyor, pili azaldıkça sürekli ötmeye başlıyor. Tam olarak hatırlayamıyorum çok rahatsız ettiği için zil mekanizmasını sökmüştüm ben. Zil mekanizmasını sökmeme rağmen aküye geçerken tık gibi bir ses geliyor içinden, kulaklık takılı bile olsa duyabiliyorum o sesi, rahat şekilde anlaşılıyor.

UPS aküsünü kullanmaya başladığında öterek uyarır, eğer prizden güç almaya, şarj olmaya devam ediyorsa ses çıkartmaz. Sistem bu şekilde çalışıyor.

Hocam sisteme yeterli gelir mi peki?

-R5 2600
-Msi Rx570
-B450 A-Pro
-16 gb Ram
-Aerocool Kcas 600W 80 Plus Bronze ( Max-12V 540W)
-Toshiba 240gb Ssd
-Wd500gb Hdd
-Xpg m.2 ssd
Bu soruyu cevaplamak için de diğer sisteme bağladım UPS'i ve 3060 Ti ile 11600K bulunan sistemde, 4K Ekstrem ayarlarda Forza horizon 5 girdim sorun yaratmadı. Tunçmatik Lite 650VA Modelini kullanıyorum. 650VA 3060 Ti'ı besleyebiliyorsa siz de 600-800tl bütçeniz ile rahatça kaliteli bir 600VA alabilirsiniz.
Önerim 650VA: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tuncmatık-lite-ıı-650-va-360-w-line-ınteractive-ups-kesintisiz-güç-kaynağı-1110055.html?rbtc=||||p||&gclid=CjwKCAiAnO2MBhApEiwA8q0HYTLVi4uEL7AymNiC7vPFOKTvIEMHnp4M8vyS6HsCPrK4Ys7wSeDRehoC8sUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Bu da 850VA: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...DyaHZlulu_gXpzMARVBoCYqoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Farklı sitelerden daha ucuza bulunabilir tabii ki, isterseniz oralardan da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tam tersi UPS'i prize bağlayıp, grup fişi kullandığınız şekilde kullanmaya devam etmenizi öneririm. Çünkü akım korumalı prizler yüksek voltaj yedikçe özelliğini kaybediyor; fakat UPS'ler için bu geçerli değil diye biliyorum. Fakat isterseniz söylediğiniz şekilde grup prize UPS'i de bağlayabilirsiniz sorun çıkartmaz. UPS bir ötme sesi çıkartıyor, pili azaldıkça sürekli ötmeye başlıyor. Tam olarak hatırlayamıyorum çok rahatsız ettiği için zil mekanizmasını sökmüştüm ben. Zil mekanizmasını sökmeme rağmen aküye geçerken tık gibi bir ses geliyor içinden, kulaklık takılı bile olsa duyabiliyorum o sesi, rahat şekilde anlaşılıyor.

UPS aküsünü kullanmaya başladığında öterek uyarır, eğer prizden güç almaya, şarj olmaya devam ediyorsa ses çıkartmaz. Sistem bu şekilde çalışıyor.

Bu soruyu cevaplamak için de diğer sisteme bağladım UPS'i ve 3060 Ti ile 11600K bulunan sistemde, 4K Ekstrem ayarlarda Forza horizon 5 girdim sorun yaratmadı. Tunçmatik Lite 650VA Modelini kullanıyorum. 650VA 3060 Ti'ı besleyebiliyorsa siz de 600-800tl bütçeniz ile rahatça kaliteli bir 600VA alabilirsiniz.
Önerim 650VA: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tuncmatık-lite-ıı-650-va-360-w-line-ınteractive-ups-kesintisiz-güç-kaynağı-1110055.html?rbtc=||||p||&gclid=CjwKCAiAnO2MBhApEiwA8q0HYTLVi4uEL7AymNiC7vPFOKTvIEMHnp4M8vyS6HsCPrK4Ys7wSeDRehoC8sUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Bu da 850VA: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tuncmatık-lite-ıı-850-va-480-w-line-ınteractive-ups-kesintisiz-güç-kaynağı-1110054.html?rbtc=||||p||&gclid=CjwKCAiAnO2MBhApEiwA8q0HYebKGovfzqejOifacIzsKlv5rv2bFKwjmMlDyaHZlulu_gXpzMARVBoCYqoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Farklı sitelerden daha ucuza bulunabilir tabii ki, isterseniz oralardan da bakabilirsiniz.
Eğer UPS'i duvardaki girişe takarsam grup prizimi takacak bir yerim kalmıyor maalesef.Masama en yakın 1 adet priz var duvarda.O yüzden UPS'i grup prize takmayı planlıyorum daha öncede bahsettiğim gibi.Çünkü ekstradan RGB led şerit ve direksiyon seti içinde ekstra fiş girişlerine ihtiyacım oluyor.Umarım bir sorun olmaz UPS güç kablosunu duvardaki prize takmadığım için.Gerçi ne gibi bir sorun çıkabilir ki bununla alakalı sizce?Bir fark olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Eğer UPS'i duvardaki girişe takarsam grup prizimi takacak bir yerim kalmıyor maalesef.Masama en yakın 1 adet priz var duvarda.O yüzden UPS'i grup prize takmayı planlıyorum daha öncede bahsettiğim gibi.Çünkü ekstradan RGB led şerit ve direksiyon seti içinde ekstra fiş girişlerine ihtiyacım oluyor.Umarım bir sorun olmaz UPS güç kablosunu duvardaki prize takmadığım için.Gerçi ne gibi bir sorun çıkabilir ki bununla alakalı sizce?Bir fark olacağını sanmıyorum.
UPS'in kablosu çok uzun değil, yani zaten prizin yakınında duracak ve UPS'in arkasında 2 adet fiş girişi bulunuyor. Yani siz duvardaki 1 prize takıp 2 priz almış olacaksınız, 1 tanesine 6'lı uzatma kablosunu taktığınızda hâlâ boşta bir priziniz bulunacak. Yine de dediğiniz gibi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz herhangi bir sorun çıkmaz.

UPS'in kablosu çok uzun değil, yani zaten prizin yakınında duracak ve UPS'in arkasında 2 adet fiş girişi bulunuyor. Yani siz duvardaki 1 prize takıp 2 priz almış olacaksınız, 1 tanesine 6'lı uzatma kablosunu taktığınızda hâlâ boşta bir priziniz bulunacak. Yine de dediğiniz gibi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz herhangi bir sorun çıkmaz.
Anladım,sağolun.Kurulu olan düzenimi bozmamış olur hem bu şekildeyken.Sadece fişleri farklı yerlere takmış olurum,UPS geldiğinde belirttiğiniz şekilde kablolama işlemlerini yaptıktan sonra yapmam gereken başka bir işlem kalmıyor değil mi hocam?Bunun hakkında da detaylı bilgi verirseniz sevinirim.Bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum çünkü.
@hakan32 bu konuya sizde katılıyor musunuz acaba hocam?UPS güç kablosunun takılacağı yer hakkında.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Anladım,sağolun.Kurulu olan düzenimi bozmamış olur hem bu şekildeyken.Sadece fişleri farklı yerlere takmış olurum,UPS geldiğinde belirttiğiniz şekilde kablolama işlemlerini yaptıktan sonra yapmam gereken başka bir işlem kalmıyor değil mi hocam?Bunun hakkında da detaylı bilgi verirseniz sevinirim.Bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum çünkü.
@hakan32 bu konuya sizde katılıyor musunuz acaba hocam?UPS güç kablosunun takılacağı yer hakkında.
UPS'i kullandığın 6'lı uzatma kablosu gibi düşünebilirsin. Prize bağlıyorsun ve sana 2 priz çıkışı sunuyor, olay bundan ibaret karışık bir şey yok.

UPS'i kullandığın 6'lı uzatma kablosu gibi düşünebilirsin. Prize bağlıyorsun ve sana 2 priz çıkışı sunuyor, olay bundan ibaret karışık bir şey yok.
Son olarak
Hemen bir görselle açıklayayım size.
Bahsettiğim 6'lı grup priz bu.
Soldan işaretlediğim takılı olan iki kablo monitör ve kasanın kablosu.Bunları UPS geldiği vakit onun 2 adet bulunan fiş girişlerine takacağım.UPS'in kendi güç kablosunuda bu çıkardığım kabloların bulunduğu fiş girişlerinin herhangi bir yerine takacağım.
Diğer sağdaki adaptörler ise direksiyon seti ve rgb led şerit güç bağlantılarıdır.Yani sorduğum sorunun kaynağı.UPSi grup prize takmak istememin sebebi bu.Grup priz boşa çıkarsa sağdaki kabloları takabileceğik bir yer kalmıyor maalesef.

Sorum bundan ibaret,umarım anlatabilmişimdir.

Ekler

• 20211123_130035.jpg
    20211123_130035.jpg
    2 MB · Hit: 21
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,057,237