5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?85 dereceye kadar sorun olmaz. 85 üstüne çıkarsa takip edip gerekli tedbirleri almak gerek.
5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?Hem laptop hem masaüstü için 90 derece altı sıcaklık iyidir ancak hem laptop hem masaüstü PC de sürekli 90 derece ve üstü sıcaklıkta çalışır ise işlemci sıkıntı. Öncelikle sürekli sıcak çalışması demek, işlemcinin ömrünün daha az olması demek. Bunun dışında frekans düşmesi, buna bağlı olarak PC de drop oluşması, kendini resetlemesi gibi sorunlar oluşuyor.
Masaüstü kısmında kullanılan soğutucuya ve termal macuna göre çok güzel bir soğutma performansı almak mümkün. Laptopta harici bir işlemci soğutucu takılamadığı için, alt, arka veya yan ızgaraların muhakkak rahat hava alacak şekilde kullanılması ve kaliteli termal macun kullanılması gerekir. Bu sayede masaüstündeki gibi olmasa da daha serin bir sıcaklıkta laptopu kullanmak mümkün.
Mesela ben masaüstü PC kullanıyorum ve işlemci olarak 12400F var. Stok soğutucu ile işlemci 80 derecelere kadar çıkıyordu, Arctic Freezer 34 eSports Duo işlemci soğutucu aldım, yine Arctic'in MX-4 termal macunu ile soğutucuyu kurdum. Full yükte 60 dereceyi geçmiyor. Oyunlarda da keza 45-55 derece arası takılıyor. Boşta 20-25 derecede takılıyor. Fıstık gibi.![]()
5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?sürekli 90 derece üstü çalışan bir laptop ilerisi için sıkıntı çıkarma ihtimali yüksektir. İdeal sıcaklık 80 90 derece arası olmalıdır. İyi bir termal macun ve laptobunun alt hava ızgaralarına uygun soğutucu alırsan rahat edersin. İ7 9750h işlemcili laptobum da Thermal Grizzly Kryonaut 12,5 W/m·K termal macun ve iyi bir soğutucu kullanıyorum. 80 derece civarı sıcaklıklarım tabi işlemciye çok yük binen oyunlar da 85 87 leri gördüğü de oluyor.
Stok yetmez ama sıvı da gereksiz olur. Kule tipi hava soğutucu yeterli olur.5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?
MONİTOR 60 HZ OLDUĞU İÇİN 60 FPS ALIYORUM ISINMIOR İŞLEMCİ SANKİ 60 70 LERDE HEPStok yetmez ama sıvı da gereksiz olur. Kule tipi hava soğutucu yeterli olur.
Hayır sıvı soğutma ona fazla olur. Kule tipi hava soğutma yeterli olur mesela benim kullandığım Arctic Freezer 34 Esports Duo tam olur. Uzun yıllar dokunmazsın daha işlemci tarafına kafan da rahat olur mis gibi5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
5600 İŞLEMCİ STOK SOĞUTUCU İLE GELDİ SIVI SOĞUTMA ŞARTMI ?
MONİTOR 60 HZ OLDUĞU İÇİN 60 FPS ALIYORUM ISINMIOR İŞLEMCİ SANKİ 60 70 LERDE HEPHayır sıvı soğutma ona fazla olur. Kule tipi hava soğutma yeterli olur mesela benim kullandığım Arctic Freezer 34 Esports Duo tam olur. Uzun yıllar dokunmazsın daha işlemci tarafına kafan da rahat olur mis gibi![]()