Ne tarz sevdiğinizi bilmemekle birlikte popüler oyunlardan örnekler vererek açıklayayım.
1-RDR2 (Oynanışı biraz yavaş kalsada hikaye benim için önemli ayrıca oyuna bol zaman harcayabilirim dersen oynamanı öneririm.)
2-God Of War( Oynamadıysan oynanmalı zaten. Hem hikayesi, hem oynanışı çok iyi ayrıca çok vakit harcamadan bitirebilirsin. (Yaklaşık 15-20 saat arası))
3-Cyberpunk2077+Phantom Liberty( Evreni çok güzel tasarlanmış bir rol yapma oyunu. Cyberpunk2077 hikayesi 7/10 ise Phantom Liberty 9/10 olur. Hikayesi de güzel.)
4-Horizon Serisi(Genelde açık dünya oyunlarında hikaye güzel işlenmez ama bu seride çok güzel işlenmiş ayrıca grafikleri inanılmaz güzel olmuş.)
5-Uncharted4(Oynanışı bir God Of War kadar iyi olmasada bence şu ana kadar yazdıklarım arasında en iyi hikaye anlatımını sahip. Tomb Raider seviyorsan inanılmaz beğeneceksin.)
6-Mafia1-Mafia2
7-Tomb Raider Serisi
8-Witcher3
Gerilim tarzında seviyorsan
1-Evil Within1,EvilWithin2
2-Resident Evil Serisi
3-Alan Wake 2
4-Alone in the dark
5-Death Space remake
Aslında daha çok oyun var önerebileceğim fakat son birkaç yıldır hikayeli oyun oynuyorum. Bu yüzden hikayesi fena değil veya orta seviyede kalan oyunları yazmamaya çalıştım.Eminim aklıma ilk başta gelmeyen daha birçok güzel oyun vardır. Şunu neden yazmadın diye yargılamayın.