PlayStation Hermen Hulst ve Hideaki Nishino'yu yeni CEO'ları olarak atadı
Hulst, PlayStation'ın tüm birinci taraf ekiplerini içeren ve ayrıca PlayStation IP'sinin TV ve film gibi diğer ortamlarda geliştirilmesini kapsayan yeni adıyla Studio Business Group'un CEO'su
Hideaki Nishino, konsol donanımı, teknolojisi, aksesuarları, PlayStation Network ve üçüncü taraf ilişkilerini (büyük yayıncıları ve bağımsız stüdyoları kapsayan) içeren Platform İş Grubu'na liderlik edecek
Sony Interactive Entertainment Stüdyo İş Grubu CEO'su Hermen Hulst:
"Stüdyo iş grubuna liderlik etmekten ve geleceğe hazırlanırken PlayStation 5 ile başarımızı geliştirmeye devam etmekten heyecan duyuyorum. Dünyanın en büyük eğlence sektörlerinden biri olan video oyun sektörü, içerik ve teknolojinin evliliği üzerine kurulmuştur ve ben de oyun ve eğlencenin sınırlarını zorlamaya devam etmek için sabırsızlanıyorum."
Sony Interactive Entertainment Platform İş Grubu CEO'su Hideaki Nishino:
"Birinci sınıf ürünler, hizmetler ve teknolojiler aracılığıyla oyuncuları ve içerik oluşturucuları birbirine bağlamaya devam edeceğiz. Sony Interactive Entertainment'ta her alanda yeniliklerle topluluğumuzu her zaman daha da büyütmeye çalışıyoruz."
"Hermen'in yanında böylesine önemli bir göreve atanmaktan onur duyuyorum. Birlikte daha yakın çalışarak, şimdi ve gelecekte sürekli genişleyen bir kitle için inanılmaz deneyimler inşa etmek üzere konumlanacağız."
Alıntıyı görüntüle
PlayStation names its successors to Jim Ryan
www.gamesindustry.biz
Sony Başkanı Hiroki Totoki, "Sony Interactive Entertainment'ta yeni bir dönem" diyor
"Bu ayın ilerleyen günlerinde Sony Group'un uzun vadeli vizyonu ve SIE'nin bu vizyonda oynadığı önemli rol hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz" diyor
Alıntıyı görüntüle
The following message was sent to Sony Interactive Entertainment employees today It brings me great pleasure to announce that I have decided on the succession strategy for the role of CEO at SIE. Over the last decade, SIE has grown tremendously, building upon our continuous successes in...
sonyinteractive.com
PlayStation 5; son çeyrekte 4.5M, 2023 mali yılında 20.8M sattı.
Toplam satılan PlayStation 5 sayısı 59.3M'a ulaştı.
Alıntıyı görüntüle
PSN kullanan Aylık Aktif Kullanıcı (MAU) sayısı 118 Milyon.
Son çeyrekte, PS4 ve PS5 için 72.6 Milyon oyun satıldı. Bunların, 12.3 Milyonu 1. Parti oyunlar.
Bu mâli yılda, 286.4 Milyon oyun satıldı. Bunların, 39.7 Milyonu 1. Parti oyunlar.
Satılan oyunların %70'i dijital.
Alıntıyı görüntüle
Helldivers II 12 Haftada 12 Milyon Adet Sattı!
Alıntıyı görüntüle
Sony Başkanı, CFO ve COO Hiroki Totoki:
"FY24 mali yılında 18 Milyon Adet PS5 sevk etmeyi bekliyoruz."
Alıntıyı görüntüle
Sony, Concord'un hala bu yıl piyasaya sürüleceğini yineledi.
Oyun, PlayStation'ın Firewalk Studios'undan yeni bir çok oyunculu nişancı IP'si.
Alıntıyı görüntüle