Neler Yeni

Çözüldü✓ Oyun ve Adobe Programları için öneri sistem? İntel mi Amd mi?

myavas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert yavaş
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım sistemim:
İşlemci: İntel i5 14400F
Ekran kartı: Gigabyte 4070 süper
Ram: Crucial pro ddr5 - 5600 16x2
SSD: Crucial 1tb 5000mb okuma 3600 yazma
Anakart: Asus prime z790m plus 7200Mhz
PSU: Cooler master 750 +80 gold

Sıkıntım şu işim gereği adobe programları kullanıyorum aynı zamanda oyun da oynuyorum fakat işlemcim iki konuda da sanırım yetersiz kalıyor, adobede arada donmalar yaşıyorum oyunlarda örneğin cs2 de ne yaptıysam 230 fps üstüne çıkamadım İ7 ya da İ9 yükseltmem mi daha mantıklı yoksa anakart ve işlemciği değiştirip amd ye geçiş yapmak mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yusuf G
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Teknoloji,Elektrik
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım sistemim:
İşlemci: İntel i5 14400F
Ekran kartı: Gigabyte 4070 süper
Ram: Crucial pro ddr5 - 5600 16x2
SSD: Crucial 1tb 5000mb okuma 3600 yazma
Anakart: Asus prime z790m plus 7200Mhz
PSU: Cooler master 750 +80 gold

Sıkıntım şu işim gereği adobe programları kullanıyorum aynı zamanda oyun da oynuyorum fakat işlemcim iki konuda da sanırım yetersiz kalıyor, adobede arada donmalar yaşıyorum oyunlarda örneğin cs2 de ne yaptıysam 230 fps üstüne çıkamadım İ7 ya da İ9 yükseltmem mi daha mantıklı yoksa anakart ve işlemciği değiştirip amd ye geçiş yapmak mı?
Amd şuan dünyanın en güçlü işlemcisini üretti ve inteli solladı. Dediğiniz render falan gibi yerlerde çok çekirdeği olduğu için amd alman lazım ama model de önemli tabii ki,oyunlarda da kesinlikle amd önemli. Dediniz cs2 230 fps üstüne çıkamama da normal oyunun optimizasyonu berbat gerçekten her pcde öyle.

Senin sistem gayet iyi ve yeterli. Temiz bir format sonrası kendine gelir o sistem.

Tabi sorun farklı bir şeyde de olabilir.

myavas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert yavaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd şuan dünyanın en güçlü işlemcisini üretti ve inteli solladı. Dediğiniz render falan gibi yerlerde çok çekirdeği olduğu için amd alman lazım ama model de önemli tabii ki,oyunlarda da kesinlikle amd önemli. Dediniz cs2 230 fps üstüne çıkamama da normal oyunun optimizasyonu berbat gerçekten her pcde öyle.
Anladım fakat adobe programında neden donmalar kasmalar meydana geliyor özellikle bu premiere proda source bölümünde video sahnelerini ayıklarken donarak oynatıyor 1/4 yapsam da aynı değişmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin sistem gayet iyi ve yeterli. Temiz bir format sonrası kendine gelir o sistem.

Tabi sorun farklı bir şeyde de olabilir.
Formatlık bir durum var mı bilmiyorum sonuçta bilgisayar yeni kuruldu bütün sürücüler de güncel bios dahi fakat sorun ne gerçekten işlemci mi yetersiz kalıyor bunu bilemedim. Eğer işlemci yetersizse i7 ya da i9 geçmem nasıl olur veya en garantisi anakart ve işlemciyi komple değiştirip amd geçmem mi mantıklı ama işte orada da bütçe devreye giriyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Yusuf G
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Teknoloji,Elektrik
Mesaj otomatik birleştirildi:

Formatlık bir durum var mı bilmiyorum sonuçta bilgisayar yeni kuruldu bütün sürücüler de güncel bios dahi fakat sorun ne gerçekten işlemci mi yetersiz kalıyor bunu bilemedim. Eğer işlemci yetersizse i7 ya da i9 geçmem nasıl olur veya en garantisi anakart ve işlemciyi komple değiştirip amd geçmem mi mantıklı ama işte orada da bütçe devreye giriyor.
Dediğin premiere proda donma bende de var. Renderi 1440p ve RSMB kullanıyorum genellikle bundan kaynaklanıyor. Video zaten renderlanınca izlersin çok bir şey farketmez. Sistemin iyi evet ama eğer upgrade yapacağım diyorsan amd geçmeni öneririm.

myavas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mert yavaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğin premiere proda donma bende de var. Renderi 1440p ve RSMB kullanıyorum genellikle bundan kaynaklanıyor. Video zaten renderlanınca izlersin çok bir şey farketmez. Sistemin iyi evet ama eğer upgrade yapacağım diyorsan amd geçmeni öneririm.
Teşekkür ederim

Top Bottom