Doğru kral biz arkadaşımla bir oyun yaptık ben çizdim modelledim arkadaş kodladı ama google reklamlarında bir hata veriyomuş kod kısmında onu çözmeye çalışıyor arkadaş.onun içinde mesela hazır alıp model üstünde oynama yapılır ( mesela normal arabayı modifiyeli yapmak gibi)
2D oldu benim çizim ve modelleme çok iyi değil o yüzden. 3 - 5 ay sürdü heralde 40 bölüm falan yaptık oyun kolayda bölümlü ilerliyorsa bölümleri zorluğuna göre yapmak uzun sürüyor.ne kadar sürdü yapmak birde 2d mi
Tek yapmanın zorluğu tüm iş yükü sana kalıyorÇoğu kişi ekip olmadan yapılmasının zor olduğunu söylüyor. ama eskisi gibi değil çokta oyun motorları vs. olduğu için yani hazır assetler olduğu için iş daha kolay olmazmı? deneyimli olan kişiler cevap yazabilirmi
anlık olarak oyun geliştiren birisi olarak söylüyorum. şuan oyunu kendim geliştiriyorum ve modelleme tarzı işleri beceremiyorum. haliyle hazır assetleri kullanmak zorundayım. fakat bu sefer assetlerin ortama, bütçeme uygun olmak zorunda. ayrıca çoğu asset kişisel kullanım için. yani kendi oyununda kullanamazsın. yoksa telif yeme durumun var. sesler müzikler animasyonlar bir yana kodlama işini iyice çözmediğin zaman işler üzerine iyice yük biniyor.Çoğu kişi ekip olmadan yapılmasının zor olduğunu söylüyor. ama eskisi gibi değil çokta oyun motorları vs. olduğu için yani hazır assetler olduğu için iş daha kolay olmazmı? deneyimli olan kişiler cevap yazabilirmi
Niye?Tek önerim var. Yapma.
Bu soruları sormamakla başlamalısın. Yapmaya niyetin var o zaman, gerçeklerle yüzleş. Oyun yapmak kolay, asıl olay o oyunu pazarlamak. Oyun motoru seç, dil öğren kodla ama karşılığı bir hiç olursa çok canın sıkılacak.Niye?
Ben konu sahibi değilim ama hiçbir açıklama olmadan fikir belirtmen çok anlamsız olduğu için sordum, sebebi olmadan sonuca bakanlar kördür benim gözümde. Başka konularda da böyle davrandığını gördüm, çok rahatsız edici bir şey. Böyle iletişim kurulmaz.Bu soruları sormamakla başlamalısın. Yapmaya niyetin var o zaman, gerçeklerle yüzleş. Oyun yapmak kolay, asıl olay o oyunu pazarlamak. Oyun motoru seç, dil öğren kodla ama karşılığı bir hiç olursa çok canın sıkılacak.