Neler Yeni

Oyun Yapmak İçin Gereken Donanım [Rehber]

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bu konuda bahsettiğim şeyler Unreal Engine 4 için olacak. Unreal Engine 4'de bilgisayarınız çalışıyorsa diğer neredeyse bütün hatta bütün oyun motorlarına sisteminiz yetiyor demektir. Benim düşüncelerimdir.

CPU:
CPU olarak minimum 4 çekirdekli ve 2.50 GHz hızında bir işlemci dense bile bence minimum 6 çekirdekli bir işlemci gerekmektedir. Ben R5 2600X kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun çekmedim ama dediğim gibi, 4 çekirdekli işlemci çok yüksek bir çalışma hızında olmadığı sürece yetmeyecektir.

Peki ne öneriliyor:
En iyi işlemci olarak I9 10900K gösteriliyor. Hem 10/20 gibi yüksek çekirdek sayısı hem de 5 GHz e kadar çıkabilmesi açısından "tam olması gerektiği gibi" denilen bir işlemci. Tabi çoğumuzun 10900K alacak parası yok, o zaman ne olmalı? R7 2700X öneririm ben günümüz şartları için, daha altına inilmemeli bence.

GPU:
Basitçe 6 GB+ VRAM'e sahip olan ve son nesil olan bütün ekran kartları (RX 5600XT, RTX 2060) rahatlıkla yetecektir. Eğer benim bütçem daha artabilir denilirse bence en F/P olacak olan ekran kartı RTX 2060S olacaktır; hem RT yapabilmesi, hem VR oyunları için yetebilmesi hem 8 GB VRAM'e sahip olması hem de yüksek performansı ile gayet iyi olacaktır.

Peki ne öneriliyor:
İnternette baktığıma göre en çok RTX 2070S öneriliyormuş şuan ondan sonra ise RTX 2080 TI.

Depolama:
Windows 10 kurulu olan bir SSD yüksek olasılıkla işinizi görecektir.

Monitör:
Çift monitör gerekiyor mu diye bir soru olacaksa ben kesinlikle "Evet" derdim. Nedenini ise biraz düşününce zaten siz de anlayabilirsiniz, çift monitör değilse 32'' 4K-2K bir monitör de çok güzel gidebilir.

Boş vakitlerimde tek başıma yaptığım ilk oyunum: https://store.steampowered.com/app/1360150/At_The_Downstairs/

Şuan Unreal Engine 4 üzerinde Absürt bir Multiplayer FPS oyunu üzerine çalışıyorum. Oyun geliştirmek ile ilgili bütün sorularınıza cevap verebilirim.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Oyun yapmak istiyorum ancak nasıl yapacağım hakkında hiç bilgi birikimim yok maalesef.
Bu iş için yeterli bilgisayar donanımına da sahibim.
Bana rehber olabilecek var mı? :)

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sonunda geldi bu rehber teşekkürler! :D
Böyle bir rehber bekleyen birinin olduğunu hiç zannetmiyordum.
Oyun yapmak istiyorum ancak nasıl yapacağım hakkında hiç bilgi birikimim yok maalesef.
Bence kimsenin rehber olması ile olabilecek bi iş değil ama ana hatları ile bahsetmek gerekirse eğer kolay bırakan zora gelemeyen biriysen GMS 2 harika bir başlangıç olur. GMS 2 gelmez bana diyorsan rahatlıkla bi şeyleri öğrenebildiğin ve pek karmaşık olmayan Unity'yi öneririm. Unreal'ı sadece kan dökülse bile ben bunu yaparım, diyorsan öneririm. Oyun yapıyorken pek zevk almadığım ve karmaşık olan bir oyun motoru UE4 ama bi o kadar nimeti de var.

Kısacası, başarana kadar pes etme.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Böyle bir rehber bekleyen birinin olduğunu hiç zannetmiyordum.

Bence kimsenin rehber olması ile olabilecek bi iş değil ama ana hatları ile bahsetmek gerekirse eğer kolay bırakan zora gelemeyen biriysen GMS 2 harika bir başlangıç olur. GMS 2 gelmez bana diyorsan rahatlıkla bi şeyleri öğrenebildiğin ve pek karmaşık olmayan Unity'yi öneririm. Unreal'ı sadece kan dökülse bile ben bunu yaparım, diyorsan öneririm. Oyun yapıyorken pek zevk almadığım ve karmaşık olan bir oyun motoru UE4 ama bi o kadar nimeti de var.
Sen yapacağını söylemiştin daha öncede bende merak ediyordum,bekliyordum yani atacağını :D

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Dostum ben de sana küçük bir Youtube kanalı tavsiyesinde bulunayım. Kabus22’nin yapan ekibin başındaki Kadir ustanın çok tatlı sohbeti var. Kafa açar.

Ordulu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Mustafa Elbaşı
Bu konuda bahsettiğim şeyler Unreal Engine 4 için olacak. Unreal Engine 4'de bilgisayarınız çalışıyorsa diğer neredeyse bütün hatta bütün oyun motorlarına sisteminiz yetiyor demektir. Benim düşüncelerimdir.

CPU:
CPU olarak minimum 4 çekirdekli ve 2.50 GHz hızında bir işlemci dense bile bence minimum 6 çekirdekli bir işlemci gerekmektedir. Ben R5 2600X kullanıyorum ve şimdiye kadar sorun çekmedim ama dediğim gibi, 4 çekirdekli işlemci çok yüksek bir çalışma hızında olmadığı sürece yetmeyecektir.

Peki ne öneriliyor:
En iyi işlemci olarak I9 10900K gösteriliyor. Hem 10/20 gibi yüksek çekirdek sayısı hem de 5 GHz e kadar çıkabilmesi açısından "tam olması gerektiği gibi" denilen bir işlemci. Tabi çoğumuzun 10900K alacak parası yok, o zaman ne olmalı? R7 2700X öneririm ben günümüz şartları için, daha altına inilmemeli bence.

GPU:
Basitçe 6 GB+ VRAM'e sahip olan ve son nesil olan bütün ekran kartları (RX 5600XT, RTX 2060) rahatlıkla yetecektir. Eğer benim bütçem daha artabilir denilirse bence en F/P olacak olan ekran kartı RTX 2060S olacaktır; hem RT yapabilmesi, hem VR oyunları için yetebilmesi hem 8 GB VRAM'e sahip olması hem de yüksek performansı ile gayet iyi olacaktır.

Peki ne öneriliyor:
İnternette baktığıma göre en çok RTX 2070S öneriliyormuş şuan ondan sonra ise RTX 2080 TI.

Depolama:
Windows 10 kurulu olan bir SSD yüksek olasılıkla işinizi görecektir.

Monitör:
Çift monitör gerekiyor mu diye bir soru olacaksa ben kesinlikle "Evet" derdim. Nedenini ise biraz düşününce zaten siz de anlayabilirsiniz, çift monitör değilse 32'' 4K-2K bir monitör de çok güzel gidebilir.

Boş vakitlerimde tek başıma yaptığım ilk oyunum: https://store.steampowered.com/app/1360150/At_The_Downstairs/

Şuan Unreal Engine 4 üzerinde Absürt bir Multiplayer FPS oyunu üzerine çalışıyorum. Oyun geliştirmek ile ilgili bütün sorularınıza cevap verebilirim.
Güzel bir rehber olması eline saglik

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
la i7 10700k yeter demi yayında :D
Bolca yetecektir ben la.
Dostum ben de sana küçük bir Youtube kanalı tavsiyesinde bulunayım. Kabus22’nin yapan ekibin başındaki Kadir ustanın çok tatlı sohbeti var. Kafa açar.
Evet biliyorum aylar önce izliyordum ancak şu yaptığım oyuna çok zaman ayırmam gerektiği için son dönemde takip edemiyorum.
Güzel bir rehber olması eline saglik
Teşekkürler.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz

Kısacası, başarana kadar pes etme.
Gerçekten hiç bilgim yok bu konularda.
Sanırım bahsettiğiniz şeyler oyun yapmak için motorlar.
Pek bunları nasıl kullanacağım? Oyundaki grafikleri nasıl tasarlayacağım?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Ben de bugün başladım oyun yapmayı öğrenmeye unity üzerinden 2 d yapmak istiyorum başlangıç olarak. Btk akademi de böyle bir resim vardı belki işini görür .
1597258383368.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Temel c# yok btk akademi de aşırı detaylı var ama yt den veya udemy den bir çok yerden temel C# dersleri bulabilrsin 2d ya da 3d yapmak istiyorsan.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Gerçekten hiç bilgim yok bu konularda.
Sanırım bahsettiğiniz şeyler oyun yapmak için motorlar.
Pek bunları nasıl kullanacağım? Oyundaki grafikleri nasıl tasarlayacağım?
Ow o kadar bilgin yoksa ben hiç anlatamam. YT'de geçireceğin onlarca saat ile bu soruların hepsi aklından gidecektir, İngilizcen varsa YT benden çok daha iyi anlatacaktır.
Ben de bugün başladım oyun yapmayı öğrenmeye unity üzerinden 2 d yapmak istiyorum başlangıç olarak. Btk akademi de böyle bir resim vardı belki işini görür .
Alıntıyı görüntüle
Bunlar aslında iyi programlar ama bi o kadar da değil. En iyisi İngilizce kaynaklardan öğrenmektir bence, en basitinden UE4 kullanıp C++ kullanan pek kişi görmedim çünkü gerek yok ama bu taploya bakrsak C++ lazım gibi gözüküyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,812
Üyeler
161,346
Son üye
SamereL
Top Bottom