Neler Yeni

OYUN YAYINI İÇİN 2K SİSTEMLİ BİLGİSAYAR TOPLUYORUM

wtmd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Orhan Furuncu
Arkadaşlar öncelikle herkese selam,
2K oyun oynayıp (muhtemelen 1k ya da 720p yayın yapacağım) muhtemelen kick'te yayın yapacağım sistemi dosyaya ekledim. Bugün 5 bin serisi ekran kartları çıkınca ve özellikle 5070'in 4090 serisi performans vereceğini duyunca sistemimde bazı iyileştirmeler yapmaya karar verdim. (Almanya'da yaşıyorum bu yüzden euro üzerinden konuşacağım fiyatları)

4070 Super 'Gigabyte' parçası bile 640 eurodan başlıyorken 5070 aşağı yukarı 600 Eurodan başlayacak ve bu ciddi bir performans ve fiyat farkı. Haliyle 4070 superde ciddi bir indirim olmadığı sürece (en azından %40) 5070 almayı planlıyorum. Sorun da burada başlıyor...
İntel 14700 kf'den zaten korkuyordum çok fazla şikayet okudum hem alman alışveriş sitelerinde hem redditte ve biraz da buralarda. Haliyle zaten hep emin olamadığım bu işlemcinin (ilk kullanımdan birkaç ay sonra aşırı ısınma sorunları yüzünden ciddi performans sorunu yaşadığı tartışılıyor) yerine ryzen düşünüyordum ancak burada ryzen 7 7800x3d 520 euro. en iyisi bu olduğu için direkt bu aklıma geldi ama eskiden 300-350 euro olan bu işlemci şuan benim rahat alabileceğim düzeyde değil ve 350 euroyu görmüş bir işlemciye 500 küsur da vermek istemiyorum.

Size görselini gösterdiğim sisteme uygun ya da 5070 ekran kartına uygun iyi bir işlemci önerir misiniz? Yine bu sisteme uygun işlemci olarak ikinci adayım AMD Ryzen 9 7900X oldu fiyat olarak da yine 350 euro civarında. Soğutucum sizin de gördüğünüz üzere be quiet! Pure Loop 2 360mm olacak, sizce bu soğutucu sistemi taşır mı? Tabi işlemci değişince yeni bir anakart da lazım olacak...

Benim isteğim 2k sorun oyun oynayabileceğim ve yayın yapabileceğim bir sistem toplayayım ve bu beni 4-5 yıl sorunsuz götürsün, 4-5 yılın sonunda eğer başarılı olduysam bu sistemi satıp çok daha iyi bir sistem toplamayı hedefliyorum. Bu yüzden de anakartım parçaları yükseltmeye yönelik olacak şekilde değil de mevcut parçaları en iyi şekilde taşıyan bir anakart olmalı, bu da az da olsa bütçeme + olacak dönecektir.

Evet arkadaşlar, sistemim hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi değişiklikleri önerirsiniz? Özellikle ''işlemci'', anakart ve 'ekran kartı' konusunda bilgi dolu tavsiye ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu sistemden çok daha iyisini daha iyi parçalarla toplayabilirsin diyenleriniz de olabilir onların yorumlarına da bakacağım.

Bütçem 1500-2000 euro arası.

Gigabyte M27Q Rev 2.0 monitör, Corsair K55 RGB Pro (DE) klavye ve yine corsair mousepad dışında herhangi bir ürün henüz almadım.

Ekler

• Ekran Resmi 2025-01-07 12.25.32.png
    Ekran Resmi 2025-01-07 12.25.32.png
    1.1 MB · Hit: 11
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,599
Üyeler
164,704
Son üye