Kendi yaşantı ve maddi durumuna göre, yetiştiriliş biçimi ve cimri olup olmadığına göre değişken, haklı kişidir.. Burada babasına 400 liralık oyun aldıranları kudurtmuştur. Ben yaklaşık 10 senedir farklı sektörlerde az az çalışmış birisi olarak, paranın nasıl bir öneme sahip olduğunu ve nasıl elde edildiğini biliyorum.. Şu an maddi yönden bir sıkıntım yok ama Black Ops'a gidip te 500-600 veren insanlara yazık gözüyle bakıyorum.. Siz sanıyorsunuz ki coolsunuz. Piyasaya ve şirketlere saygılısınız.. Amerika'daki bir insana desen iPhone için 4 aylık maaşını vereceksin diye "ben geri zekalı mıyım? Eğer öyleysem ona göre cevap vereyim" der.. Adama desen ki 550 dolara Black Ops alacaksın, sana der ki "ben o Black Ops'u alırsam..." Bkz. Yamaç Koçovalı - Kainat... Ama siz burada kendinizi modern ve prensip sahibi sanıp hala kölesi olduğunuz sisteme gönül vermiş rollerine giriyorsunuz.. Yarınız ailenizin durumuna aldırış etmeden 5-6 bin liralık bilgisayar aldırıp Minecraft, Fortnite, Euro Truck oynayan insanlarsınız.. Maddi açıdan kendi ayakları üstünde duran, prensipleri olan ve kapitalizmse de ben oyunu kuralına göre oynarım diyen varsa çok haklıdır, kendisi bilir, saygı duyarım.. Babasının kredi kartıyla TTnet Playstore' dan taksitle oyun alan arkadaşlar lütfen yukarıdaki yorumlarını falan silip bu konuyla alakalı bir daha konuşmasın.. Sağdan soldan duyduğunuz fikirleri sahiplenmeye çalışmayın. Kendi fikirlerinizi oluşturun-savunun..
Öncelikle seni tebrik etmek isterim.
Günlerdir burada arkadaşlara anlatmaya çalıştım. Bir türlü anlamalarını sağlayamağım gibi üstüne bir de "hırsız, vatan haini" gibi saçma sapan ve sadece 3 5 yaşında çocukların kullanacağı ifadelere maruz kaldım. Umrumda oldu mu ? tabi ki olmadı takmadım bile...
Ama hala anlatmaya çalıştım bir oyuna 500 600 tl gibi gerçekten ucuk paraların verilmemesi gerektiğini çoğunun daha çocuk ve ailelerinin durumlarına bakmadan "baba oyun çıkmış kredi kartı, baba para lazm, baba oyun alcam harçlık" gibi ifadeler kullanıp sırf aileleri "aman başımızın etini yemesin, gitsin başka şeyle ilgilensin" diye parayı verip başından savdıklarını(genel olarak böyle bu durum çoğunuzun anne babası 40 yaş civarinda onların döneminde oyun dışarıda oynanırdı ve oyun vs almak nedir bilmezdi. Çoğu için oyun dışarıda top oynamak çanak çömlek vb. oyunlar oynamaktı) bir türlü anlatamadım. Doğrudur bazı aileler bilerek alsın oynasın ne olacak diyip olayın farkında olarak veriyor ama çoğu aile çocuklarının parasını bir oyun için çar çur ettiği bilse bırak o bilgisayara oturtmayı aynı odada hatta aynı evde bile bulundurmazlardı...
Bu bir gerçek.
Bana hırsız diyip duran bunu ima eden arkadaşa "kuduruyorsun" dediğim için @Mehmet Yılmaz uyarı yemişim peki ya bir insani bu kadar basit sekilde "hırsızlıkla vatan hainliği" il suclayan bu arkadaş uyarı yedi mi ? Senden ricam bunu açıklaman.(bu ifadeleri ancak bir çocuk kullanır çünkü bir "çocuk" bu ifadelerin ağırlıklarını bilemez.)
Banlanmak mı
kural olarak "korsana yardım etmek" sorundur yazıyor?
Ben crack olayını savunabilir kimseye hakaret etmedikten sonra bunda bir sorun göremiyorum...
Hırsız vatan haini vs gibi ağır ithamlar kullanıp da benim kullandığım "kudurmak" kelimesine ahlaksızlık demen hem "komik" hem de oldukça "ironik". Keşke kendinle çelişmesen keşke yazdıklarını okusan ve keşke yazdıklarıma at gözlüğü ile bakmasan.
Kullandığın ifadeleri pek umursamıyorum belli ki yaşın küçük.
Aman yaşım şu bu gibi gereksiz laf kalabalıklarına dalma yaşın düşündüğün kadar büyük olsa onları kullanmazsın.