Oyuncu Laptobu Çok Kasıyor

Meirenel

80+
Reaksiyon skoru
4
Laptop Almanya'dan geldi ilk geldiğinde çok iyiydi oyunlarda falan hiç kasma olmuyordu oyuncu laptop u zaten 3 sene falan geçti geleli 1,5 2 senedir çok kasıyor 2 den fazla oyun yüklersem tarayıcıyı bile zor açıyorum oyunların kalitesini düşürüp oynamak zorunda kalıyorum ama ona rağmen çok kasıyor şuan sadece 1 oyun olmasına rağmen tarayıcıyı açmak için 5 dk beklemem gerekiyor aşırı yavaş açılıyor 2 3 tane uygulama açıyorum kaldıramıyor hemen donuyor uygulama yanıt vermiyor deyip kapatıyor uygulamayı yok mu şunun çaresi? Bilgisayar bilgilerini aşağıya bırakıyorum
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @2.80 GHz 2.81 GHz
64 bit işletim sistemi x64 tabanlı işlemci
8 GB Ram
Bellek 8192 MB
NVIDIA GeForece GTX 1050
ASUS ROG STRIX GL753VD

Laptop Almanya'dan geldi ilk geldiğinde çok iyiydi oyunlarda falan hiç kasma olmuyordu oyuncu laptop u zaten 3 sene falan geçti geleli 1,5 2 senedir çok kasıyor 2 den fazla oyun yüklersem tarayıcıyı bile zor açıyorum oyunların kalitesini düşürüp oynamak zorunda kalıyorum ama ona rağmen çok kasıyor şuan sadece 1 oyun olmasına rağmen tarayıcıyı açmak için 5 dk beklemem gerekiyor aşırı yavaş açılıyor 2 3 tane uygulama açıyorum kaldıramıyor hemen donuyor uygulama yanıt vermiyor deyip kapatıyor uygulamayı yok mu şunun çaresi? Bilgisayar bilgilerini aşağıya bırakıyorum
8 GB Ram
Bellek 8192 MB
NVIDIA GeForece GTX 1050
ASUS ROG STRIX GL753VD

hocam virüs bulaşmış olabilir format atmayı denediniz mi ? bide driverlar veya ekran kartı güncel mi

sistem gayet iyi
virüs girmiş olmalı
driver güncellemelerini yapın

Bakımını yaptın mı hiç?

Sistemde ssd mi var hdd mi? Yeni bir ssd alırsanız yavaş açılma sorunu çözülebilir. Bu arada açtığınız oyundan kaynaklı olarak ram sorunu da olabilir

8 GB Ram
Bellek 8192 MB
NVIDIA GeForece GTX 1050
ASUS ROG STRIX GL753VD
SSD veya HDD'nizde bir problem olabilir belki.

Dostum işlemcinde bir hasar olabilir benzeri arkadaşıma oldu. (bu hafta kaçıncı yazışım aynı şeyi) 😀 bir bilgisayarcıya götürüp göstermelisin.

nasıl yapacağım?
Post automatically merged:

c sürücüsü HDD d sürücüsü ssd
C sürücüsü HDD ise sisteminiz HDD'ye kuruludur ve o yüzden yavaş çalışıyordur.
Sisteminizi SSD'ye kurun, format atmanız lazım. Hızlanacaktır.
Ve arkadaşların yazdığı gibi bakımlarını yapın.

Geri