Oyunda ani FPS düşüşü

lxq989s

80+
Reaksiyon skoru
64
Tüm oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum 5-6 dakikalığına FPS'ler 20-30 arasında dolaşıp daha sonra tekrar eski haline geliyor niye böyle bilmiyorum sıcaklıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. yardım eder misiniz?
1687442551075.png

normalde FPS'im en az 70 olması lazım ama gördüğünüz gibi bu problem yüzünden 32 alıyorum.
Sistem özellikleri;
AMD RADEON RX 550 2GB EKRAN KARTI
INTEL i5-3470 İŞLEMCİ
INTEL H61 ANAKART
16GB RAM
500GB HDD
250GB SSD
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1687442780194.png

düzelincede gördüğünüz gibi böyle oluyor. GPU kullanımı düşüyor galiba 5-6 dakikalığına. bu neden oluyor?

Donanım izlemeden işlemciyi kontrol etsene kullanan uygulama varmi

İşlemci sıcaklığınında kaç olduğunu yazar mısınız?

Donanım izlemeden işlemciyi kontrol etsene kullanan uygulama varmi
onunla alakalı olduğunu sanmıyorum GPU kullanımı %27lere hatta %8lere kadar düştüğünü gördüm.

İşlemci sıcaklığınında kaç olduğunu yazar mısınız?
Hocam pek bilmiyorum ama CPU kullanımı %95 diyor bir bakın isterseniz

Tüm oyunlarda ani FPS düşüşü yaşıyorum 5-6 dakikalığına FPS'ler 20-30 arasında dolaşıp daha sonra tekrar eski haline geliyor niye böyle bilmiyorum sıcaklıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. yardım eder misiniz?Alıntıyı görüntüle
normalde FPS'im en az 70 olması lazım ama gördüğünüz gibi bu problem yüzünden 32 alıyorum.
Sistem özellikleri;
AMD RADEON RX 550 2GB EKRAN KARTI
INTEL i5-3470 İŞLEMCİ
INTEL H61 ANAKART
16GB RAM
500GB HDD
250GB SSD

Alıntıyı görüntüle
düzelincede gördüğünüz gibi böyle oluyor. GPU kullanımı düşüyor galiba 5-6 dakikalığına. bu neden oluyor?
Gpu Sıcaklık normal darboğaz var gibi ilk fotoda düzgün bir custom grafik ayarıyla düzelir gibi geldi bana islmemciyi yoran program falan varsa kapat

Gpu Sıcaklık normal darboğaz var gibi ilk fotoda düzgün bir custom grafik ayarıyla düzelir gibi geldi bana islmemciyi yoran program falan varsa kapat
hayır yok hocam tek gta 5 açık

Hocam gpu nasıl normal? oyunun FPS'i düştüğü anda GPU sıcaklığı %10lara kadar iniyor ama oyun düzgün bir şekilde FPS verdiğinde GPU sıcaklığı %100 oluyor? GPU'da problem olmalı

hayır yok hocam tek gta 5 açık

Hocam gpu nasıl normal? oyunun FPS'i düştüğü anda GPU sıcaklığı %10lara kadar iniyor ama oyun düzgün bir şekilde FPS verdiğinde GPU sıcaklığı %100 oluyor? GPU'da problem olmalı
Hocam kart tam yükte 70 derece normaldir bu fps drupun sebebi işlemci kullanımının çok yüksek olması

peki işlemci niye öyle yapıyor? çözümü yok mu?
Çözüm daha güçlü bir işlemci takmak yada grafik yukseltmek

peki işlemci niye öyle yapıyor? çözümü yok mu?
Ama i5 3470le rx 550de çok az bir darboğaz var aslında neden öyle islmemci kullanımı yüksek bilemedim ama grafik ayarlarıyla oynayıp deneyin hocam

Çözüm daha güçlü bir işlemci takmak yada grafik yukseltmek

Ama i5 3470le rx 550de çok az bir darboğaz var aslında neden öyle islmemci kullanımı yüksek bilemedim ama grafik ayarlarıyla oynayıp deneyin hocam
hocam grafik ayarlarını arttırıncada fps düşüyor ya

hocam grafik ayarlarını arttırıncada fps düşüyor ya
Ekran kartı darbogazi olan bir sistemde grafik yukseltmek FPS arttirir hocam evet komik ama gerçek fakat sizin sistemde darboğaz olmaması lazım anlık drop çok şeyden kaynaklanabilir grafiği düşürmeyi deneyin birde en güzel stabil ayarı bulana kadar deneyin

Ekran kartı darbogazi olan bir sistemde grafik yukseltmek FPS arttirir hocam evet komik ama gerçek fakat sizin sistemde darboğaz olmaması lazım anlık drop çok şeyden kaynaklanabilir grafiği düşürmeyi deneyin birde en güzel stabil ayarı bulana kadar deneyin
tamamdır hocam saolun deneyeceğim

hocam grafikleri arttırdım hala giriyor drop çıldırmak üzereyim :D ben bu sistemde ilk neyi geliştirebilirim? anakart işlemci falan mı

Son düzenleme:
tamamdır hocam saolun deneyeceğim

hocam grafikleri arttırdım hala giriyor drop çıldırmak üzereyim :D ben bu sistemde ilk neyi geliştirebilirim? anakart işlemci falan mı
Hocam aceleye gerek yok başta am4 soket bir anakart ve r3 3100 le basla yavaaas yavaş yuksket sistemi 😄

Geri