Neler Yeni

Çözüldü✓ Oyunda Ekran kartı Çöktü hatası Alıyorum

Senerr

80+ Bronze
Yıllardır GT710M kullandım, bu konuya da bu yüzden geldim. Fakat daha önce hiç bu kadar görmezden gelindiğimi hatırlamıyorum. GT 710M kartının driver uygulaması kötüdür, gt 740M'in de iyi olduğunu sanmıyorum. Bu kartlarda yazılımsal hatalar driverleri çok kısıtlı olduğu için kolay kolay olmaz, bu kart birden hata vermeye başladıysa sorunun donanımsal olma ihtimali çok yüksektir.

Eğer kusuru bulmak istiyorsanız Minecraft ile kullanım değerlerine bakın bir de sorun olan Valorant ile diğer oyunlarda. Sıcaklıklar, laptopun kaç yıllık olduğu vs. bilinmeden cihazın içi açılmadan ekran kartı çökmesi gibi ciddi sorunlar bunlar olmadan çözülemez.

Son düzenleme:

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
haiko haikoloji
Yıllardır GT710M kullandım, bu konuya da bu yüzden geldim. Fakat daha önce hiç bu kadar görmezden gelindiğimi hatırlamıyorum. GT 710M kartının driver uygulaması yoktur, gt 740M'in de olduğunu sanmıyorum. Bu kartlarda yazılımsal hatalar driverleri olmadığı için kolay kolay olmaz, bu kart birden hata vermeye başladıysa sorunun donanımsal olma ihtimali çok yüksektir.

Eğer kusuru bulmak istiyorsanız Minecraft ile kullanım değerlerine bakın bir de sorun olan Valorant ile diğer oyunlarda. Sıcaklıklar, laptopun kaç yıllık olduğu vs. bilinmeden cihazın içi açılmadan ekran kartı çökmesi gibi ciddi sorunlar bunlar olmadan çözülemez.
Hocam bilmiyorsanız gösterelim;
1724587186938.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

1724587186938.png

Senerr

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle
Ben laptopu aldığımda yüklemeyi denedim daha bu kartların 5 6 yıl önce desteği kesildi. Orada kartın isminin çıkması driver kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor, olan driveri de çok saçma bir driver yani yok demek daha doğru.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
haiko haikoloji
çalışmıyor hala
Hocam CMD açıp şu adımları dener misiniz;
  1. Görev çubuğundaki arama kutusuna komut istemi yazın ve sonuç listesinden Komut İstemi'ne (Masaüstü uygulaması) sağ tıklayın veya basılı tutun. Yönetici olarak çalıştır'ı ve ardındanEvet'i seçin.
  2. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazın ("/" işaretlerinden önceki boşluğu unutmayın) ve ardından Enter tuşuna basın. (Not: Bu adımın başlatılması ve tamamlanması birkaç dakika sürebilir.)
  3. "İşlem başarıyla tamamlandı" iletisini gördüğünüzde, sfc /scannow ("sfc" ile "/" arasındaki boşluğu not edin) yazın ve Enter tuşuna basın.
  4. "Doğrulama %100 tamamlandı" iletisini gördüğünüzde exit yazın ve Enter tuşuna basın.

Senerr

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Yani var ama yok, ben 1 kere başardım o zamanlar çocuktum, bana gelen driver o kadar limitli bir driverdi ki eski olduğundan hiçbir özelliği yoktu. Her şeyi kapalıydı ve driver yüklü değilken kart daha iyi çalışıyordu bende yer israfı diye silmiştim. Nvidia GT serisine hiç özenmemiş bence driver konusunda ya da mobile diye böyleydi. O kart zaten çoğu oyunu desteklemediği için yeni çıkanları falan ona driver yüklemek mantıksız. Tarih olarak 2018 falan diyor sitede ama eski bir ara yüz var.

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
haiko haikoloji
Yani var ama yok, ben 1 kere başardım o zamanlar çocuktum, bana gelen driver o kadar limitli bir driverdi ki eski olduğundan hiçbir özelliği yoktu. Her şeyi kapalıydı ve driver yüklü değilken kart daha iyi çalışıyordu bende. Nvidia GT serisine hiç özenmemiş bence driver konusunda ya da mobile diye böyleydi. O kart zaten çoğu oyunu desteklemediği için yeni çıkanları falan ona driver yüklemek mantıksız.
GT serisini Nvidia firması, işletim sistemi odaklı üretmişti. Misal Win7' de performans alabilirsin. Fakat Win10 a geçip denersen havanda su döversin. Ama benim görüp test edip onardıklarım GT320M, GT420M, GT640M idi. Soğutucu sistemleri ve termal+macunlarını yenilemiştim, canavar gibi çalışmışlardı. Ama günümüz oyunlarında miadını tamamlamış desek yanılmayız

Senerr

80+ Bronze
GT serisini Nvidia firması, işletim sistemi odaklı üretmişti. Misal Win7' de performans alabilirsin. Fakat Win10 a geçip denersen havanda su döversin
Laptop Win 8 ile geldi hocam. Asus X series 550V i5 3.nesil GT 710m hala çalışıyor emektar 2010 model.

GT serisini Nvidia firması, işletim sistemi odaklı üretmişti. Misal Win7' de performans alabilirsin. Fakat Win10 a geçip denersen havanda su döversin
Ekran kartı öyle bir ekran kartı ki varlığı ile yokluğunu ayırt edemeyip arada cpu entegresi ile oyunlar oynadığımı hatırlıyorum. Ama ekran kartı driver falan aratmadı bana hiç 1 kere merakımdan denedim sonra pişman olmuştum sebebi driver demeye şaitlik istemesiydi fakat o kadar hata vermeyen bir karttı ki Nvidia'yı tebrik ediyordum. Hata verecekse bile eğer 2020+ AAA oyunu açacaksam ekran kartı desteklemiyor diye hata verirdi inanılmaz stabildi yani. Nvidia prime dönemlerindeymiş sanırım. Ondan sonra AMD Rx550'ye geçmiştim ekran kartı 0 yine çökmüştü falan.

Top Bottom