Neler Yeni

Oyundayken anlık ping sorunu

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
Merhaba bundan 2 hafta önce fiber internete geçtik ve modemi evin koridoruna. pc ye internet bağlamam için evin her tarafında kablo dolaştırmam gerekecekti o yüzden wifi adaptörü aldım. İlk 1 hafta hiç bir sorun yoktu. İnterneti bağlarken yetkili servis modemi yere düşürmüştü internet biraz yavaş gibiydi o yüzden müşteri hizmetini aradım belki modemi yere düşürdüler diye belki hasar almıştır diye yetkili servis gelip modemi değiştirdi. Değiştirdikten sonra oyunlarda ani ping girmeye başladı. wifi adaptörde sorun olduğunu düşündüm ama sanmıyorum çünkü telefonda da bazen wifi kesiliyor ve telefonda oyuna girince de ping çıkıyor. Kendi telefonumun mobil verisini açııp pc ye bağlıyorum ping girmiyor sorun adaptörde değil bence . Sebebi ne sizce ben çözemedim yardımcı olabilirmisiniz ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
2.4 ghz ile mi bağlanıyorsun 5ghz ile mi ? Modemde anten var mı ? Senden başka interneti kullanan var mı telekomların verdiği modem kablosuz bağlantılar için uygun değil.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2.4 ghz ile mi bağlanıyorsun 5ghz ile mi ? Modemde anten var mı ? Senden başka interneti kullanan var mı telekomların verdiği modem kablosuz bağlantılar için uygun değil.
yani 2.4 le mi bağlanıyorum ya da 5ghz ile mi bilmiyorum. modemde anten yok. benden başka interneti kullanan var ama 2 kişi sadece onlarla alakası yok diye düşünüyorum onlar bağlı olmasa bile yine aynı sorunu yaşıyorum. telekomun verdiği modemler kablosuz bağlantı için uyumlu değilse neden ilk modemde sorun yaşamadım ya da benim arkadaşlar da var kullanan onalarda sorun yok ama.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2,4 ile bağlanıyormuşum

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
yani 2.4 le mi bağlanıyorum ya da 5ghz ile mi bilmiyorum. modemde anten yok. benden başka interneti kullanan var ama 2 kişi sadece onlarla alakası yok diye düşünüyorum onlar bağlı olmasa bile yine aynı sorunu yaşıyorum. telekomun verdiği modemler kablosuz bağlantı için uyumlu değilse neden ilk modemde sorun yaşamadım ya da benim arkadaşlar da var kullanan onalarda sorun yok ama.
Tek kişi kullanıyorsa sorun olmaz diye bir şey yok . Onlarla alakası olmadığını düşündüğünüz şey aslında tam olarak problem. https://www.waveform.com/tools/bufferbloat test yapar mısınız ?

2,4 ile bağlanıyormuşum
2.4 ghz de ping probleminiz çok olur. Kullanabiliyorsanız 5ghz kullanın ve antenli bir modem almanızı tavsiye ederim eğer kablosuz kullanacaksanız.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
h
Tek kişi kullanıyorsa sorun olmaz diye bir şey yok . Onlarla alakası olmadığını düşündüğünüz şey aslında tam olarak problem. https://www.waveform.com/tools/bufferbloat test yapar mısınız ?

2.4 ghz de ping probleminiz çok olur. Kullanabiliyorsanız 5ghz kullanın ve antenli bir modem almanızı tavsiye ederim eğer kablosuz kullanacaksanız.
hocam kimse bağlanmasa bile yine aynı problemi yaşıyorum. Aldığım adaptör iyi bir şey değil zaten 2.4 ghz her halde ama neden ilk hafta sorun çıkmadı da modem değiştirdikten sonra sorun çıktı. Birde wifi de kesilmeler de oluyor telefondan bağlanınca modemde sorun olduğunu düşünüyorum tabi pek bilgim yok .

zaten alt yapı yeni çekildi ve iyi değil değerler

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    353.5 KB · Hit: 10

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
h

hocam kimse bağlanmasa bile yine aynı problemi yaşıyorum. Aldığım adaptör iyi bir şey değil zaten 2.4 ghz her halde ama neden ilk hafta sorun çıkmadı da modem değiştirdikten sonra sorun çıktı. Birde wifi de kesilmeler de oluyor telefondan bağlanınca modemde sorun olduğunu düşünüyorum tabi pek bilgim yok .

zaten alt yapı yeni çekildi ve iyi değil değerler
69 ms çok kötü. Hocam isterseniz tekrar modemi değiştirin ama çok fark olmayacaktır. Muhtemelen yakın sunuculara düştüğünüz için takılma hissetmediniz. Şuanda da uzak sunuculara bağlandığınız için sorun hissediyorsunuz. Özellikle ağınıza bağlanan biri olduğunda pinginizi 69 + 40 olarak düşünün yani 109 ms ile bağlanıyorsunuz.

Size verebileceğim tavsiyeler wifi kanalını 6 çekip 40mhz sinyaline çekmeniz. Ayrıca tx patlamasını wifi ayarlarından arttırabilirsiniz başka yapabileceğiniz bir şey yok tamamen 2.4 ghz kaynaklı ping sorunu yaşıyorsunuz. Kablo veya 5ghz tavsiye ederim.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
69 ms çok kötü. Hocam isterseniz tekrar modemi değiştirin ama çok fark olmayacaktır. Muhtemelen yakın sunuculara düştüğünüz için takılma hissetmediniz. Şuanda da uzak sunuculara bağlandığınız için sorun hissediyorsunuz. Özellikle ağınıza bağlanan biri olduğunda pinginizi 69 + 40 olarak düşünün yani 109 ms ile bağlanıyorsunuz.

Size verebileceğim tavsiyeler wifi kanalını 6 çekip 40mhz sinyaline çekmeniz. Ayrıca tx patlamasını wifi ayarlarından arttırabilirsiniz başka yapabileceğiniz bir şey yok tamamen 2.4 ghz kaynaklı ping sorunu yaşıyorsunuz. Kablo veya 5ghz tavsiye ederim.
Hocam zaten şu an 4 ayrı cihazdan bağlı olduğum halde böyle. Wifi kanalının nasıl 6 ya çekecem bilmiyorum.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Hocam zaten şu an 4 ayrı cihazdan bağlı olduğum halde böyle. Wifi kanalının nasıl 6 ya çekecem bilmiyorum.
Modem arayüzüne giriş yapıp 192.168.1.1 dir genelde wifi ayarlarından wifi kanalını 6 seçeceksin. Sinyal bant genişliğini de arttırıp 40 yaparsan senin yararına olur.

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
Modem arayüzüne giriş yapıp 192.168.1.1 dir genelde wifi ayarlarından wifi kanalını 6 seçeceksin. Sinyal bant genişliğini de arttırıp 40 yaparsan senin yararına olur.
tmm hocam

hocam kanal 6 yok ta kanal 35 . 40 ... 60 , 64 var 60 ı mı seçeyim

hocam 5 ghz de 60 fln var 2.4 ü seçince 5 6 geliyor ordan 2.4 ü seçip 6 yı seçtim sıkıntı olur mu yani 5 ghz iptal fln mı oluyor anlamadım. birde hocam yt de video izledim nasıl değiştirilir diye adam wifi analizer diye bir uygulamadan hangi kanal daha iyi test ediyordu bende aynısını yaptım bende 11 daha iyiydi ben 11 yaptım sıkıntı olur mu ?

Son düzenleme:

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
tmm hocam

hocam kanal 6 yok ta kanal 35 . 40 ... 60 , 64 var 60 ı mı seçeyim

hocam 5 ghz de 60 fln var 2.4 ü seçince 5 6 geliyor ordan 2.4 ü seçip 6 yı seçtim sıkıntı olur mu yani 5 ghz iptal fln mı oluyor anlamadım. birde hocam yt de video izledim nasıl değiştirilir diye adam wifi analizer diye bir uygulamadan hangi kanal daha iyi test ediyordu bende aynısını yaptım bende 11 daha iyiydi ben 11 yaptım sıkıntı olur mu ?
Yok iyi yapmışsın. 5ghz modeminde varsa açabilirsen daha iyi olur tabii adaptörün destekliyorsa

cemozgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Cem
wifi 6 kullanmazsan ne alırsan al iyi bir internet kullanamazsın, modemin wifi 6 olacak senin kullandıgın cihaz da wifi 6 destekliyor olacak, macbook m2 var mesela bende, 1000mbps internette wifiyla 700mbps alıyorum wifi 6 modemle

Crash1907

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Sefa
Yok iyi yapmışsın. 5ghz modeminde varsa açabilirsen daha iyi olur tabii adaptörün destekliyorsa
adaptör desteklemiyor bence ama 11 yaptım ve daha çok ping girmeye başladı normalde anlık girerken şu an oyundayken full 180 ms te kanalı 6 yaptım ve halen 180 ms

ne yapsam düzelir acaba ?

Son düzenleme:

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
adaptör desteklemiyor bence ama 11 yaptım ve daha çok ping girmeye başladı normalde anlık girerken şu an oyundayken full 180 ms te kanalı 6 yaptım ve halen 180 ms

ne yapsam düzelir acaba ?

Hocam en iyisi bi modem al 5ghz destekli veya modeminin 5ghz özellliğini aktif et. En boş kanalı buldunuz 11 o kanala geçtiğinde sizin modeminize gelen sinyal iyileşir yani teknik olarak değerlerinizin iyileşmesi gerekir. Dediğim gibi QOS ile internetinizi diğer kullanıcılara kısıtlayabilirsiniz atıyorum kardeşiniz vardır sadece film video izliyordur 40 mbps internetiniz var ise onun internetini 15 download 0.5 upload ile sınırlayabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,050
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom