Neler Yeni

Oyunlar Tam Ekranda Kasıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ufuk Arslan
LoL, Warzone 2, PUBG, Valorant gibi oyunlarda fark ettim. Şu sıralar sadece bu oyunları oynuyorum ve fark ettim ki tam ekran modundayken fare sanki 30FPS miş gibi ayrıca aşırı rahatsız edici şekillerde drop yiyorum. Drop yediğim esnalarda ise bilgisayardan rahatsız edici bir ses geliyor. O an oyun kasarken örneğin ateş ediyorum; ateş ederken ki ses sanki ağır çekimde bir sesmiş gibi dalgalanıp bir anda düzeliyor ve çok rahatsız ediyor.

Çerçevesiz-kenarsız moda aldıktan sonra düzeliyor ama ben tam ekranda oynamak istiyorum.

Sapphire RX 6700 PULSE
R5 5600X
XPG Gammix D30 2x8gb 3200mhz
A320M R
480GB KIOXIA SSD - 240GB ADATA S630U SSD

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
aykuttt
Tam ekran haricinde problem olsaydı hdd ya da ssd sıkıntılı derdim. Ama windowed modda problem yok diyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ufuk Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tam ekran haricinde problem olsaydı hdd ya da ssd sıkıntılı derdim. Ama windowed modda problem yok diyorsun.
Onda da çok nadir oluyor. rx570 den rx6700 e geçtim. eski ekran kartında böyle bir problem yoktu. ne olduysa geçtikten sonra oldu.

Furyy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Taha Tuğrul Tuncel
Onda da çok nadir oluyor. rx570 den rx6700 e geçtim. eski ekran kartında böyle bir problem yoktu. ne olduysa geçtikten sonra oldu.
Yani tam bir çözüm önerisi değil ancak ekran kartı değiştikten sonra bu sorun olduysa sorun çok yüksek ihtimalle ekran kartındadır ekran kartını garantiye göndersen iyi olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
aykuttt
Acaba Psu yetersiz kalıyor olabilir mi? Tam ekrana geçince daha fazla güç harcıyor olabilir mantığıyla aklıma geldi.

Farway

80+ Silver
Aha yakaladım Adata Su630 ehehhe kronik sıkıntılı bir SSD. Ama bu sorun ondanmı kaynaklı bilemem bunu öğrenmek için Furmark testini ve işlemci stres testini aynı anda çalıştırabiliriz. İlk önce aida64 sonra Furmark testi başlat bakalım hangisi açıkken kasma donma yapıyor.

Felistigris

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
405
İsim
mahmut
monitorünün çözünürlüğuyle oyun içi çözünürlüğün aynı mı?
dogrusal süzmeyi düşürmeyi dener misin?
ayrıca ssd kaynaklı da olabilir crystaldiskmarkinfo indirip degerleri kontrol et

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Tuğrul
LoL, Warzone 2, PUBG, Valorant gibi oyunlarda fark ettim. Şu sıralar sadece bu oyunları oynuyorum ve fark ettim ki tam ekran modundayken fare sanki 30FPS miş gibi ayrıca aşırı rahatsız edici şekillerde drop yiyorum. Drop yediğim esnalarda ise bilgisayardan rahatsız edici bir ses geliyor. O an oyun kasarken örneğin ateş ediyorum; ateş ederken ki ses sanki ağır çekimde bir sesmiş gibi dalgalanıp bir anda düzeliyor ve çok rahatsız ediyor.

Çerçevesiz-kenarsız moda aldıktan sonra düzeliyor ama ben tam ekranda oynamak istiyorum.

Sapphire RX 6700 PULSE
R5 5600X
XPG Gammix D30 2x8gb 3200mhz
A320M R
480GB KIOXIA SSD - 240GB ADATA S630U SSD
Amd driverları son zamanlarda iyice ipin ucunu kaçırdı. Çok fazla farklı farklı hata alanlar var. Driver temiz kurulum yapma veya bir önceki sürümü yüklemeyi deneyebilirsin.

Ayrıca tam ekrana alınca monitörün driversız 60 hz çözünürlüğüne dönüyor da olabilir ama takılıyor, sesler bile kasıyor demişsin o yüzden bu şıkkı elemiştim yine de bi kontrol et

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Ufuk Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Acaba Psu yetersiz kalıyor olabilir mi? Tam ekrana geçince daha fazla güç harcıyor olabilir mantığıyla aklıma geldi.
nzxt c650 var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amd driverları son zamanlarda iyice ipin ucunu kaçırdı. Çok fazla farklı farklı hata alanlar var. Driver temiz kurulum yapma veya bir önceki sürümü yüklemeyi deneyebilirsin.
defalarca denedim hep aynı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitorünün çözünürlüğuyle oyun içi çözünürlüğün aynı mı?
dogrusal süzmeyi düşürmeyi dener misin?
ayrıca ssd kaynaklı da olabilir crystaldiskmarkinfo indirip degerleri kontrol et
diske bakacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,014
Üyeler
167,230
Son üye
rak-kun
Top Bottom